Ισ313: Χριστιανοί απεχθάνονται το Ισλάμ.

Ισ313: Χριστιανοί απεχθάνονται το Ισλάμ.

- in Ιστορικά
0

Πολλοί θεοσεβούμενοι Ισλαμιστές (και οι φανατικοί πιστοί που γίνονται τρομοκράτες) προσπαθούν να πείσουν για τις ευγενείς και ειρηνικές διαθέσεις τους. Συχνά παραπέμπουν στο Κοράνι 2.136: “Να λέγετε εσείς [οι Μουσουλμάνοι]: Πιστεύουμε στον Αλλάχ και σε όσα μας αποκάλυψε και όσα αποκάλυψε στον Αβραάμ και στον Ισμαήλ και Ισαάκ και Ιακώβ και στις φυλές και σ’ κείνο που παρέλαβαν οι Μωυσής και ο Ιησούς και όσα παρέλαβαν από τον Κύριο οι Προφήτες. Δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσά τους. Και σ’ Εκείνον έχουμε παραδοθεί [ως Μουσουλμάνοι]”.

Για να δείξουν αυτήν την ομοιότητα, συγγένεια και συνάφεια, παραπέμπουν π.χ. στο Κοράνι 17.23-24: “Ο Κύριος έχει προστάξει να λατρεύετε κανέναν εκτός από Εκείνον και να επιδείχνετε στοργή στους γονείς σας… Να μην τους ντροπιάζετε ή αποπέμπετε, μα να τους μιλάτε με ευγένεια. Και χαμηλώστε τη φτερούγα της υποταγής σας με έλεος λέγοντας – Κύριε μου, ελέησε και τους δυο αφού με φρόντισαν όταν ήμουν παιδάκι.” Και παραλληλίζουν αυτά τα εδάφια με τα λόγια στο Κατά Ματθαίον 15.4. “Διότι ο Κύριος προστάζει λέγοντας ‘Τίμα τον πατέρα και τη μητέρα σου.’ Όποιος κακολογεί πατέρα ή μητέρα ας πεθάνει με τον θάνατο.”

Υπάρχουν στο Κοράνι και άλλες αναφορές στον Ιησού όπως (42.13): “Σε σένα [ω Μωάμεθ] αποκαλύψαμε όσα συμβουλέψαμε στον Αβραάμ και τον Μωυσή και τον Ιησού λέγοντας: ‘Εδραιώστε τη θρησκεία ώστε να μην υπάρχουν διαφορές μεταξύ σας΄” και το εδάφιο 3.52 “και όταν ο Ιησούς συνειδητοποίησε την έλλειψη πίστης εκραύγασε ‘Ποιος θα με βοηθήσει στην προώθηση πίστης στον Αλλάχ’;”

Τώρα είναι πασίγνωστο και ανάμεσα στους ειρηνόφιλους, ευγενείς, ανθρωπιστές Ισλαμιστές, πως από τον 7ο αιώνα κ.ε. και δώθε, μωαμεθανικές ορδές φανατικών μισαλλόδοξων Μουσουλμάνων με τους ιερείς ιμάμηδές τους εισέβαλαν σε ξένες χώρες και κατάσφαξαν τους αλλόθρησκους Εβραίους και Βυζαντινούς χριστιανούς και κεντρο-ευρωπαίους ως τη Βιέννη από τα Βαλκάνια, και ως τα Πυρηναία από τη Βόρεια Αφρική. Έτσι απλώθηκε αυτή η θρησκεία και κουλτούρα των άγριων, απάνθρωπων αληθινών δήθεν πιστών – δια πυρός και σιδήρου. Αφού τις ίδιες ηθικές αξίες, ισχυρίζονται, αποκάλυψε ο Αλλάχ μέσω και του Αβραάμ και Μωυσή (Ιουδαϊσμός) και του Ιησού (Χριστιανισμός), τότε γιατί τόση απάνθρωπη βία; 

Α, ανταπαντούν οι φιλειρηνικοί δήθεν Ισλαμιστές, δεν θα υπερασπιστούμε ορισμένα ισλαμικά έθνη και κράτη που επιδόθηκαν σε τέτοιες πράξεις. Καλό παράδειγμα είναι το βιβλίο The Eternal Message of Muhammad (Mentor Books 1965), του Abd–al–Rahmān Azzām ο οποίος ήταν ιδρυτής και Γεν. Γραμματέας της Αραβικής Λεγεώνας (1945-52). Στη σελίδα 188 διαβεβαιώνει πως η διδασκαλία του Προφήτη αυτού καταδικάζει την αποικιοκρατία (και ας είχαν επιδοθεί οι Ισλαμιστές σε αποικιοκρατία και αυτοκρατορίες από τον 7ο ως τον 20ο αιώνα!) και τη χρήση βίας (σάμπως και το Ισλάμ απλώθηκε ειρηνικά και όχι με τις βάρβαρες επιδρομές των φανατικών Αράβων, Μογγόλων, Τούρκων….).

Αυτός, ο λόγιος πολιτικός των Αράβων και θεολόγος του Ισλάμ, απλούστατα ψεύδεται και προσπαθεί ξεδιάντροπα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Στη σελίδα 129 γράφει πως μόνο όταν βρίσκονταν υπό δίωξη, καταπίεση και εμποδίζονταν να φθάσουν στη Yathrib (Αραβία), οι Μουσουλμάνοι είχαν άδεια να πολεμήσουν! Δηλαδή οι Βυζαντινοί και τα άλλα έθνη σε Δύση και Κεντρική Ασία, όπου ξεχύθηκαν οι αραβικές ορδές με το Μήνυμα του Μωάμεθ και τα σπαθιά και τη φωτιά τους, τους καταπίεζαν και τους καταδίωκαν – ενώ δεν ήξεραν καν την ύπαρξή τους στην Αραβία;

Ακόμα και στο Κοράνι, όπου όντως υπάρχουν απαγορεύσεις για βία και καταπίεση άλλων θρησκειών, υπάρχουν προτροπές για πόλεμο ενάντια σε αλλόθρησκους και ειδωλολάτρες (και Ινδουιστές, και Ιουδαίους που ονομάζονται Λαός της Βίβλου, και Χριστιανούς). Γι’ αυτό ξεχύνονταν ορμητικά με σίδερο και φωτιά να κατακτήσουν και να αιχμαλωτίσουν αλλόθρησκους και γι’ αυτό άνθησαν στις μέρες μας οι αλλόφρονες Ισλαμιστές τρομοκράτες.

Αλλά πολύ απατηλά και προπαγανδιστικά ο Azzām διαχωρίζει το μήνυμα του Μωάμεθ από τις πολεμικές/κατακτητικές πράξεις ορισμένων κρατών Μωαμεθανών που αργότερα, λέει, τιμωρήθηκαν. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί όμως και για τη Διδασκαλία του Χριστού και άλλων Προφητών που αργότερα αγνοήθηκε από τους πιστούς της δήθεν.

Στην πραγματικότητα το ίδιο το Κοράνι 9.29 και 9.33 προτρέπει τους Ισλαμιστές να πολεμούν τους αλλόθρησκους. Πολλοί άλλοι μεταγενέστεροι σχολιαστές θεολόγοι επίσης προτρέπουν σε πόλεμο κατά των αλλοπίστων (jihad = ιερός πόλεμος) – όπως στον 9ο αιώνα ο Muhammad al-Bukhari. O Azzam δυστυχώς ψεύδεται πάρα πολύ!

Το ψεύδος σε μια κουλτούρα συνοδεύεται από πολλά άλλα αισχρά φαινόμενα, όπως η ακαθαρσία, η πλεονεξία και η αδιαφορία για τους άλλους. Και γι’ αυτό σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι αγαπητοί οι Μωαμεθανοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *