Ισ319: Ντίπρο βαμβαρδίζεται

Ισ319: Ντίπρο βαμβαρδίζεται

- in Ιστορικά
0

Στις 14 Ιανουαρίου 2023 για μια ακόμα φορά το τρομοκρατικό κράτος Ρωσία βομβάρδισε στην πόλη Ντίπρο μια μεγάλη πολυκατοικία.

45 νεκροί άμαχοι με 70 τραυματίες και πολλοί ακόμα αγνοούμενοι. Συμπεριλαμβάνονται και παιδιά. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τον θρίαμβό τους και ο Πούτιν ανέφερε ξανά πως η “Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση” προχωράει σύμφωνα με το σχέδιο – μα η πολυκατοικία και τα θύματα αμάχων γυναικόπαιδων δεν αναφέρθηκαν.

Ήταν ένας πύραυλος Kh-22. Η Ουκρανία δεν έχει αμυντικά συστήματα ικανά να καταρρίψουν αυτού του τύπου πυραύλους. 33 άλλες πυραυλικές επιθέσεις διενεργήθηκαν κατά του Κιέβου και του Χαρκόβου. 21 πύραυλοι καταρρίφθηκαν μα όσοι πέρασαν έπληξαν αμάχους και υποδομές σχετικές με ηλεκτρισμό και υδροδότηση.

Ως συνήθως οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως πλήττουν μόνο στρατιωτικούς στόχους. Όπως στον πόλεμο με τη Φινλανδία το 1939-40 ενώ οι Ρώσοι βομβάρδιζαν το Ελσίνκι, ο Μολότοφ (εξ ου και οι βόμβες “μολότοφ”) έλεγε πως έριχναν “ανθρωπιστική βοήθεια”!

Ο διοικητής του Ρωσικού 52ου συντάγματος φρουρών αεροπορικών βομβαρδισμών Oleg Timoshin έδωσε τη διαταγή για το χτύπημα της πολυκατοικίας.

Είναι ο ίδιος που διέταξε τον βομβαρδισμό στο Εμπορικό Κέντρο της Kremenchuk (27 Ιουνίου 2022) με 22 νεκρούς και 59 τραυματίες.

“Ο υπεύθυνος διοικητής έχει ταυτοποιηθεί και ή θα συρθεί σε δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο ή θα εξοντωθεί” έγραψε η InformNapalm της Ουκρανίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *