Ισ330: Σεπτεμβριανά Συριζαίϊκα!

Ισ330: Σεπτεμβριανά Συριζαίϊκα!

- in Ιστορικά
0

Άλλες εποχές ανεμελιάς – και ώρα εργασίας!

Ποιος τη μεγάλη χάρη των τσιπριστών αλλά και ημών των κοινών, ανυπεράσπιστων πολιτών. Τόσα ευπρεπή και τόσα ευτράπελα!

Διαβάζω στα τέλη Σεπτεμβρίου ορισμένα εντυπωσιακά ανδραγαθήματα από την ομιλία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ως τις πολεμικές ιαχές του κ. Πολάκη και τα χαρτομάντηλα του Κώστα Ζαχαριάδη, δώρο προς τον Υπ. Εσ. Βορίδη σε τηλεοπτικό κανάλι.

Ναι, ο Ζαχαριάδης (σε μια υπερκομματική εκδήλωση αλληλεγγύης, επαγγελματικής φροντίδας και συντροφικής τρυφερότητας;) έφερε στο κανάλι και δώρισε στον Βορίδη χαρτομάντηλα για να σκουπίζει τα δάκρια λόγω της ανόδου ακροδεξιών ή κυβερνήσεων με ακροδεξιά στήριξη στην Ευρώπη (Ιταλία, Ουγγαρία, Γαλλία εν μέρει και Σουηδία) – όπως έγινε και με τον Σύριζα και τους Ανέλληνες του Καμμένου! Μα αν ο Όρμπαν και η Μελόνι (και άλλοι) θεωρούνται ως αντιπολιτευτικά πλεονεκτήματα, τότε καλώς γελούσε ο Βορίδης θεωρώντας ίσως πως τα χαρτομάντηλα ήταν για να σκουπίζει ο Ζαχαριάδης τα σαλιαρίσματά του.

Λίγο νωρίτερα άκουσα τον Πολάκη (κανάλι της Βουλής) να βρυχάται με κρητική βραχνάδα πως κανονικά θα έπρεπε ο (ανίκανος) Πλεύρης υπ. Υγείας, να μιλά από το Βήμα ενάντια στον υπουργό Πολάκη – μα δεν άκουσα τους λόγους γιατί θα έπρεπε να το κάνει διότι αμέσως άλλαξα κανάλι. Μου αρέσει η κρητική προφορά της Ελληνικής μα δεν αντέχω τον άγριο πρωτογονισμό του Πολάκη.

Πολύ ενδιαφέρουσα και η ανάλυση και περιγραφή της αστυνομικής εφόδου στο άντρο εγκληματικότητας στη φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου. Κι εδώ ο τσιπρισμός ενσαρκωμένος στον τζαναμπέτη Δημήτρη Τζανακόπουλο πέτυχε τζούφιο τζογάρισμα. Η έφοδος είπε δεν είχε “καμιά υπηρεσιακή ανάγκη” όντας ένα “γιουρούσι… κατατρομοκράτησης… και αυταρχισμού”. Προφανώς δεν βλέπει καλά με τα μεγάλα γυαλιά του, αλλιώς θα επεσήμαινε πως η κατατρομοκράτηση γινόταν από αυτούς που η αστυνομία συνέλαβε (μαζί και μια αστυνομικίνα που ήταν παθιασμένη με έναν από) τους τρομοκράτες των φοιτητών, καθηγητών και πρυτάνεων επί χρόνια. Η επίκριση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εδώ θα έπρεπε να είναι όχι “γιατί μπήκε τώρα η αστυνομία;” μα “γιατί δεν είχε μπει πριν χρόνια προτού το στέκι γίνει άντρο συμμορίας που έκανε ληστείες και διακινούσε ναρκωτικά (ίσως και όπλα και σεξ) ”. Αλλά ο τσιπρισμός ευνοεί τέτοια άντρα διότι τον βοηθούν στην επιτυχία του προς τη βαρβαρότητα και το κοινωνικό χάος.

Και φυσικά ακούσαμε συγγενικές ασυναρτησίες από τον ίδιο τον Ιεροφάντη κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπου φάνηκε να είναι αδιόρθωτος όμηρος του αμαρτωλού και ανεύθυνου παρελθοντικού ρόλου του ως πρωθυπουργός. Μίλησε πάλι με τις συνηθισμένες του υπερβολές για αυξήσεις, αναδρομικά επιδόματα, φοροαπαλλαγές και παρόμοια από ένα ανύπαρκτο λεφτόδεντρο στον φαντασιακό κόσμο του Σύριζα.

Οι οπαδοί του τον είδαν και άκουσαν ως έναν ηγέτη μετριόφρονα που έμαθε από τα δικά του λάθη και, πολύ περισσότερο από τα λάθη του Μητσοτάκη, που φταίει για όλα τα κακά της Ελλάδας, της Ευρώπης και της υφηλίου. Πιστεύουν όντως πως θα φέρει Κράτος Δικαίου και κοινωνική δικαιοσύνη (δίνοντας στους φτωχούς ψίχουλα από την ψυχή που τους αφαιρεί με την ψευδολογία του) και για πάταξη της διαφθοράς (έστω και αν προσπάθησε να καταλάβει και να χειραγωγήσει τα τηλεοπτικά κανάλια με κολλητούς του απατεώνες, όπως αποδείχτηκε)!

Αντί να κοιτάξει μπροστά, μετά την ήττα του την τριπλή στις Εκλογές 2019, να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις, φοβίες και στραβοτιμονιές του Μητσοτάκη σε ένα επεξεργασμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, έμεινε στην φτηνή συνθηματολογία του 2015! Μπράβο του, λέω! Τουλάχιστον έχω κάτι να γράφω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *