Ισ350: Ναοί του Βούδα

Ισ350: Ναοί του Βούδα

- in Ιστορικά
0

Υπήρχαν στην αρχαιότητα 7 θαύματα (Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας, ο Κολοσσός της Ρόδου κλπ.). Στην πραγματικότητα τα αρχιτεκτονικά θαύματα πριν τη Μοντέρνα Εποχή, ανακαλύφθηκαν να είναι πολύ περισσότερα. Ένα από αυτά είναι και οι 2 Βουδιστικοί ναοί στο όρος Fanjing–shan, στην ανατολική περιοχή της Επαρχίας Guizhou στη νοτιοδυτική Κίνα.

Οι ναοί κατασκευάστηκαν πριν 500 έτη στη Δυναστεία Ming πάνω σε δυο κατακόρυφους βράχους – λόφους 2336 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Οι δυο συνδέονται στην κορυφή με μια πέτρινη γέφυρα. Οι κορυφές λέγονται “Χρυσές Κορυφές με Κόκκινα Σύννεφα”. Το βαθύ χάσμα ανάμεσα λέγεται “Χρυσό ξίφος” – και φαίνονται τα σκαλοπάτια.

Χιλιάδες σκαλοπάτια οδηγούν στη νότια κορυφή με τον Ναό του Shakyamuni Βούδα, που λατρεύεται κι εκπροσωπεί το παρόν. Η γέφυρα οδηγεί στον βόρειο Ναό του Maitreya Βούδα που εκπροσωπεί το μέλλον.

Οι ναοί ανακαινίστηκαν κι ενισχύθηκαν με μεταλλικές προσθήκες για να προστατεύονται από τους ανέμους. Ο κάθε ναός έχει μόνο μια κύρια αίθουσα 5,4 Χ 5,55 μέτρα. Η ονομασία του βουνού Fanjing σημαίνει “Αγνή χώρα του Θεού (Μπραχμά) ”. Από το 2018 προστατεύεται από την UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *