Ισ388: Ρωσικά ψεύδη – συνέχεια

Ισ388: Ρωσικά ψεύδη – συνέχεια

- in Ιστορικά
0

Η ψυχολογική ταυτότητα του Ρώσου του 21ου αιώνα στηρίζεται στο ψεύδος – ένα τεράστιο ψεύδος που είναι διαστρέβλωση της Ιστορίας.

Ο Ρώσος νιώθει πατριωτική υπερηφάνεια, όπως σχεδόν κάθε πατριώτης οποιασδήποτε χώρας. Μα με την εξής διαφορά. Η χώρα του, η Ρωσία, ισχυρίζεται πως έχει “δικαίωμα” να καθοδηγεί ως “υπερδύναμη” την ιστορική πορεία του κόσμου διότι τα Σοβιετικά στρατεύματα νίκησαν τους Ναζί στον 2ο ΠΠ. Αλλά, νωρίτερα από τον 2ο ΠΠ, είχε διατυπώσει το “δικαίωμα” πως θα έπρεπε ν’ ανήκουν ή να επανέλθουν στη Ρωσική επικράτεια, όλα τα εδάφη που κάποτε βρέθηκαν υπό τον Ρωσικό ζυγό – δηλαδή σχεδόν η μισή Ευρώπη!

Αυτό είναι το υπόστρωμα ψεύδους στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου.

Η προπαγάνδα του Πούτιν, που μιμείται την παράνοια του Σοβιετικού κράτους που εδραίωσε ο Στάλιν, αρχίζει πολύ νωρίτερα με τους μεγάλους τσάρους που θεωρούσαν εαυτούς επιλεγμένους από τον Θεό της Ανατολικής Ορθοδοξίας – έστω και αν επιδίδονταν στα πιο αισχρά σκάνδαλα, μοιχείες, βιασμούς, αρπαγές, δολοφονίες.

Η σύγχρονη ένδοξη ανωτερότητα όμως βασίζεται ιδιαίτερα στα χοντρά ψεύδη σχετικά με τον 2ο Π.Π. Η ιστορία του 2ου ΠΠ διδάσκεται στα ρωσικά σχολεία και ΑΕΙ σε μια εντελώς διαστρεβλωμένη εκδοχή.

α) Ο 2ος ΠΠ άρχισε τον Ιούνιο 1941 όταν οι Χιτλερικοί εισέβαλαν στα Σοβιετικά εδάφη. Υπήρξε μάλιστα κάποια συνεννόηση μεταξύ καπιταλιστών Βρετανών και Γάλλων με τους Γερμανούς!

Η Ρωσία ήταν ήσυχη ως τότε και νωρίτερα ήθελε να βοηθήσει τους Τσέχους όταν οι Ναζί εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία με τη συγκατάθεση των Δυτικών! Αλλά παρά το μίσος κατά των Ναζί δεν είχαν ακόμα τη στρατιωτική δύναμη για να επέμβουν.

Δεν αναφέρουν το γεγονός πως οι Ναζί είχαν ήδη εισβάλει στην Πολωνία 1/9/1939! Ούτε πως στις 17 Σεπτεμβρίου και οι Ρώσοι είχαν “στρατιωτική δύναμη” να εισβάλουν και να υποδουλώσουν την Ανατολική Πολωνία. (Στις φωτό Γερμανός και Σοβιετικός αξιωματικός δίνουν τα χέρια στην Πολωνία και οι Σοβιετικοί παρελαύνουν στην κατακτημένη Lviv!)

Οι ίδιοι είχαν συνάψει συμφωνία με τους μισητούς Ναζί να μοιράσουν την Πολωνία με το κατάπτυστο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ Σύμφωνο, Αυγ. 1938. Και μετά την Πολωνία κατάπιαν τις 3 Βαλτικές χώρες – Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και λίγο αργότερα την ανατολική Φινλανδία (Κέραλα κ.λπ.).

Αν αναφερθεί το Σύμφωνο αυτό, οι Ρώσοι απαντούν, όπως οι Σοβιετικοί και οι δορυφόροι τους νωρίτερα, πως ήταν μια λαμπρή κίνηση για να εξασφαλίσουν χρόνο και να ετοιμάσουν τις άμυνές τους! (Άμυνες τόσο που οι Γερμανοί σάρωσαν σε λίγες μέρες αιχμαλωτίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες Σοβιετικούς.)

β) Οι Σοβιετικοί όλοι πολέμησαν με απαράμιλλο ηρωισμό και αυτοθυσία εναντίον των Ναζί εισβολέων.

Η απλή αλήθεια είναι πως χιλιάδες Σοβιετικοί προσχώρησαν στις διαφορετικές μονάδες των Ναζί και πολέμησαν εναντίον των σταλινικών στρατευμάτων (πολλοί άλλοι, εκτός από τον στρατό του στρ. Αντρέι Βλασόφ). Μετά, στα επίσημα Σοβιετικά στρατεύματα υπήρχαν οι “ποινικοί λόχοι” που περίμεναν με τα μυδράλια έτοιμα να θερίσουν τους στρατιώτες που υποχωρούσαν! Η γενική διαταγή ήταν “Ούτε ένα βήμα πίσω”! Εφαρμόστηκε στο Στάλινγκραντ και σε όλα τα μέτωπα νότια και δυτικά. Εκατοντάδες χιλιάδες σκοτώθηκαν.

γ) Οι Δυτικοί δεν ήθελαν δεύτερο μέτωπο για να εξαντληθεί η ΕΣΣΔ.

Άλλο τερατώδες ψέμα. Διότι οι Δυτικοί γνώριζαν πολύ καλά την τύχη που θα περίμενε την Ευρώπη αν οι Σοβιετικοί αφήνονταν μόνοι να νικήσουν τους Ναζί.

Ήδη τον Ιούλιο 1943 έκαναν αποβίβαση στη Σικελία, αφού εξασφάλισαν νίκη σε ολόκληρη τη Βόρειο Αφρική. Και τον Ιούνιο 1944 έκαναν την καθοριστική αποβίβαση στη Νορμανδία.

δ) Οι Σοβιετικοί μόνοι νίκησαν τους Ναζί και πρώτοι κατέλαβαν το Βερολίνο.

Άλλο πελώριο ψέμα. Δίχως τη βοήθεια των Βρετανών το 1941-42 και μετά των Αμερικανών (τανκς, φορτηγά, πολεμοφόδια, ρουχισμό, τρόφιμα κ.λπ.) ακόμα και ο Στάλιν (όπως και ο Ζούκοφ) παραδέχτηκε πως οι Γερμανοί θα έφταναν ως τα Ουράλια.

Οι Δυτικοί τελικά άφησαν τους Σοβιετικούς, μετά από δεκάδες χιλιάδες απώλειες, να μπουν πρώτοι στο Βερολίνο. Οι στρ. Πάτον και Μοντγκόμερι ήταν έτοιμοι βδομάδες νωρίτερα, μα για πολιτικούς λόγους τους συγκρατούσε πίσω ο Αϊζενχάουερ.

ε) Οι Σοβιετικοί ελευθέρωσαν την Ευρώπη από τους Ναζί.

Οι Σοβιετικοί υποδούλωσαν ανατολική Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Ανατολική Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Βουλγαρία.

Η Γιουγκοσλαβία τη γλίτωσε χάρη στον Τίτο και τους άντρες του!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *