Ισ394: Έξοδος Παλαιστινίων 1948

Ισ394: Έξοδος Παλαιστινίων 1948

Για τη φυγή των κατοίκων και την εγκατάλειψη των χωριών οι δικοί μας ηγέτες έχουν την ευθύνη, καθώς αυτοί διέσπειραν φήμες που μεγέθυναν τα εγκλήματα των Εβραίων αποκαλώντας τα “φρικαλεότητες” για να εξερεθίσουν τους Άραβες… Με τη διασπορά των φημών των εβραϊκών φρικαλεοτήτων, τον φόνο γυναικών και παιδιών κ.λπ., εμφύτευαν φόβο και τρόμο στην καρδιά των Αράβων της Παλαιστίνης.

Είναι πλατιά εξαπλωμένη η αραβο-αριστερή προπαγάνδα πως οι Εβραίοι εκδίωξαν τους “Παλαιστίνιους” από την Παλαιστίνη αρπάζοντας τα εδάφη τους και προωθώντας γενοκτονία για να ιδρύσουν το Ισραήλ 1948.

Πογκρόμ και σφαγές Εβραίων υπήρξαν πολλές πριν το 1948, όπως υπήρξαν και σφαγές Αράβων από Εβραίους. Μα οι Εβραίοι δεν έδιωξαν βίαια τους Άραβες Μουσουλμάνους από τα εδάφη τους – χωράφια και σπίτια. Αυτοί έφυγαν μόνοι τους χάρη στις εκκλήσεις και οδηγίες των ηλίθιων ηγετών τους που ήθελαν πόλεμο. Οι Εβραίοι αγόραζαν γαίες και κατοικίες όλη την περίοδο εκείνη.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος καθώς οι Εβραίοι πολεμούσαν τους Βρετανούς που είχαν την επικυριαρχία κι εμπόδιζαν τους Εβραίους μετανάστες ν’ αποβιβαστούν οι Μουλάδες κι άλλοι ηγέτες Αράβων, μετά τις 8 Μαρτίου, έδιναν εντολή (ακολουθώντας τις οδηγίες της Ανώτατης Αραβικής Επιτροπής) γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι στην Ιερουσαλήμ, να φύγουν εγκαταλείποντας τα σπίτια και περιβόλια τους.

“Κάθε αντίσταση σ΄ αυτήν την οδηγία… θα είναι εμπόδιο στον Ιερό μας πόλεμο και θα δυσκολέψει τις επιχειρήσεις των μαχητών μας στις περιοχές αυτές” (Middle Eastern Studies, Ιανουάριος 1986).

Οι Παλαιστίνιοι έφυγαν οικειοθελώς με τις παροτρύνσεις των δικών τους ιμάμηδων, που τους έλεγαν πως οι Άραβες θα εξόντωναν όλους τους Εβραίους.

Έτσι αν έφευγαν τώρα, αργότερα αυτοί οι Παλαιστίνιοι θα μπορούσαν πάλι να επιστρέψουν στις περιουσίες τους.

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες παραθέτω απόσπασμα από την εφημερίδα Ιορδανική Καθημερινή Al Urdun, 9 Απριλίου 1953.

Η Αραβική Έξοδος… δεν προκλήθηκε από τις μάχες καθαυτές, αλλά από τις υπερβολές στις περιγραφές των Αράβων ηγετών που παρότρυναν [τους Άραβες κατοίκους] να πολεμήσουν τους Εβραίους… Για τη φυγή των κατοίκων και την εγκατάλειψη των χωριών οι δικοί μας ηγέτες έχουν την ευθύνη, καθώς αυτοί διέσπειραν φήμες που μεγέθυναν τα εγκλήματα των Εβραίων αποκαλώντας τα “φρικαλεότητες” για να εξερεθίσουν τους Άραβες… Με τη διασπορά των φημών των εβραϊκών φρικαλεοτήτων, τον φόνο γυναικών και παιδιών κ.λπ., εμφύτευαν φόβο και τρόμο στην καρδιά των Αράβων της Παλαιστίνης. Έτσι αυτοί έφευγαν αφήνοντας τα σπίτια και τις περιουσίες τους στους εχθρούς!”

Εκτός από το πρωταρχικό νόημα, οι αναγνώστες ας προσέξουν πως δεν αναφέρονται ως “Παλαιστίνιοι” οι Άραβες της Παλαιστίνης, διότι το επίθετο τότε κάλυπτε μόνο τους Εβραίους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *