Δ153: Λάθος της Χαμάς

Δ153: Λάθος της Χαμάς

- in Διεθνή
0

Η Μοσάντ έχει και τους ανθρώπους και τα τεχνικά μέσα να κυνηγήσει τους τρομοκράτες και, κυρίως, τους ηγέτες τους όπου και αν καταφύγουν – είτε στα Εμιράτα, είτε στη Ρωσία, είτε σε άλλον πλανήτη.

Από μία άποψη, την πρώτη και βραχυπρόθεσμη, η Χαμάς πέτυχε τους στόχους της. Οι αιμοδιψείς τρομοκράτες ξέδωσαν και απόλαυσαν τους σκοτωμούς αμάχων που βρέθηκαν στα ανελέητα χέρια τους – ηλικιωμένους, γυναίκες και μικρά παιδιά. Έδειξαν στον κόσμο πόσο γενναίοι είναι και πόσο αγαπούν την πατρίδα τους! Προκάλεσαν τους Ισραηλινούς οι οποίοι σιγουρότατα αντέδρασαν όπως αναμενόταν – με βομβαρδισμούς κι επιθέσεις κατά της Γάζας και των τρομοκρατών της με παράπλευρες απώλειες αμάχων κι έτσι να κερδίσουν τη φρέσκια συμπάθεια των ήδη συμπαθούντων Αράβων, Μουσουλμάνων και Αναρχοαριστερών – ακόμα και των καλοθρεμμένων αριστερών φοιτητών του Χάρβαρντ.

Το σπουδαιότερο γι’ αυτούς είναι η απόφαση των απολυταρχικών Βασιλέων στη Σαουδαραβία που για να μην φανούν προδοτικοί δήλωσαν ξανά την υποστήριξή τους προς Παλαιστινίους και διέκοψαν την κίνηση τους προς κανονικές, φιλικές σχέσεις με το Ισραήλ. Έτσι βέβαια έδειξαν, το ποιόν τους: είναι κι αυτοί διεφθαρμένοι τζιχαντιστές που αποδέχονται (κι εν μέρει εφαρμόζουν κάποιες) από τις πρακτικές της Χαμάς.

Ως εδώ όλα καλά!

Μα οπωσδήποτε προκάλεσαν την οργή κι έχθρα όλης της πολιτισμένης Δύσης που τώρα δεν θα είναι τόσο φιλικά προσκείμενη προς Άραβες ή Μουσουλμάνους μετανάστες.

Αλλά τα πιο σημαντικά είναι δύο.

Πρώτον, τα Αραβικά κράτη, παρά τις αντι-Ισραηλινές διαδηλώσεις δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου. Ούτε στρατό έστειλαν στο κάλεσμα για συνολικό πόλεμο, ούτε προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τους Γαζανούς και να τους δεχτούν στις χώρες τους. Οι δε Αιγύπτιοι και Ιορδανοί έκλεισαν τα σύνορά τους για Παλαιστινίους!

Δεύτερον, ξέρουν τώρα πως οι Ισραηλινοί θα εξοντώσουν τη Χαμάς και όλα τα στελέχη της όπου κι αν βρίσκονται. Μπορεί να έπιασαν τις Ισραηλινές Υπηρεσίες στον ύπνο. Μα η Μοσάντ έχει και τους ανθρώπους και τα τεχνικά μέσα να κυνηγήσει τους τρομοκράτες και, κυρίως, τους ηγέτες τους όπου και αν καταφύγουν – είτε στα Εμιράτα, είτε στη Ρωσία, είτε σε άλλον πλανήτη.

Θα υπάρξουν πολλά θανατηφόρα ατυχήματα αξιωματούχων της Χαμάς. Και πολλά Αραβικά κράτη (μαζί και η Σαουδαραβία) θα μάθουν με μεγάλη ευχαρίστηση για τέτοιους θανάτους!

Ακόμα και ο Τάκης Θεοδωρόπουλος (Καθημερινή 19/10/23), άθελα συνεπαρμένος κι αυτός από την παραπληροφόρηση, έγραψε –

Προχθές ένας πύραυλος σκόρπισε τον θάνατο σ’ ένα νοσοκομείο στο κέντρο της Γάζας, μια εκατόμβη άμαχου και ανυπεράσπιστου πληθυσμού. Cui bono; Είχε λόγο ο ισραηλινός στρατός να το κάνει τη στιγμή που ανέβαλε τη χερσαία επέμβασή του επειδή η Χαμάς εμπόδιζε τους άμαχους να εγκαταλείψουν τη Βόρειο Γάζα;

Εδώ βλέπετε μια φωτογραφία του νοσοκομείου Al Ahli στη Γάζα. Αμέσως οι φιλο-Παλαιστίνιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν το Ισραήλ και τις βόμβες του. Μα εκτός από μερικά πτώματα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα, δεν υπάρχουν άλλες ζημιές. Οι ισραηλινές βόμβες καταστρέφουν κτήρια και ανοίγουν κρατήρες. Δεν μένουν ανέπαφες επιφάνειες ούτε όρθιοι τοίχοι. Εξ άλλου το νοσοκομείο έχει μόνο 80 κρεβάτια. Πως βρέθηκαν 500 νεκροί;

Ναι, ήταν ρουκέτα των τρομοκρατών που σκότωσε αμάχους Παλαιστίνιους εδώ. Ούτε είναι η πρώτη φορά. Έχω γράψει στο παρελθόν κι έχω ανεβάσει χάρτες που δείχνουν – πως πολλές ρουκέτες Γαζανών έχουν πέσει σε κατοικημένες περιοχές της Γάζας κι έχουν σκοτώσει Παλαιστίνιους κατά μοιραίο λάθος, ένα 15% με 20% του συνόλου των εκτοξευμένων ρουκετών!

Η διαφορά είναι πως αυτή η ρουκέτα μπορεί να μην έπεσε κατά λάθος – να ήταν μια σχεδιασμένη, σκόπιμη ενέργεια. Για να προκαλέσει πρόσθετο αντι-ισραηλινό μένος και συμπάθεια προς τους κακόμοιρους Γαζανούς.

Θεληματικά ή άθελα, αν υπήρξε βόμβα ισραηλινής προέλευσης οι Γαζανοί θα προβάλλαν τα κομμάτια της με φανφάρες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *