Ισ400: Αμερική και Ουκρανία

Ισ400: Αμερική και Ουκρανία

- in Ιστορικά
0

Ακούραστος Ουκρανός πυροβολητής!…

Η Αμερική άρχισε την προσπάθεια εγκατάλειψης της Ουκρανίας. Πρώτα, υπήρξαν από την αρχή αντιφρονούντες που δεν ήθελαν τέτοιο μπλέξιμο (για να μην αναφέρω τους φιλοπουτινικούς), μετά ο Μπάιντεν άρχισε να τα μασάει και είπε πως θα υποστηρίζει την Ουκρανία (όχι μέχρι τέλους, όπως έλεγε, μα) “όσο είναι δυνατόν” διότι και Δημοκρατικοί (δικοί του) και Ρεπουμπλικάνοι εναντιώνονται όλο και πιο θορυβωδώς.

Η Αμερική στήριξε την Ευρώπη μεταπολεμικά σε πολύ μεγάλο βαθμό και την προστάτεψε από τις επεκτατικές βλέψεις της ακόρεστης ΕΣΣΔ. Μα είναι πλέον πολύ διεφθαρμένη για να μπορέσει να συνεχίσει. Και είναι διεφθαρμένη ως λαός και ως πολιτική δύναμη, διότι όλοι μάλλον οι πολιτικοί και αξιωματούχοι είναι διεφθαρμένοι. Αναπόφευκτα.

Κέρδος, καλοπέραση και ασφάλεια – με ελάχιστη προσπάθεια – πάντα ήταν το τρίπτυχο της ίδρυσης και ιστορικής συνέχειας από τους πρώτους αποίκους ως τα τελευταία κύματα σήμερα.

Ο απομονωτισμός της διατυπώθηκε καθαρά στην τελευταία, αποχαιρετιστήρια Ομιλία του George Washington, 1ου προέδρου, το 1796, όπου δηλώνει πως θα ήταν ανόητο να αναμιχθούν οι ΗΠΑ στις πολιτικές της Ευρώπης, οι οποίες δεν αφορούσαν την Αμερική. Άλλοι πρόεδροι συνέχισαν παρότι αναγκάστηκαν να διεξάγουν πόλεμο με την Ισπανία και μετά με τις Φιλιππίνες (1899-1902). Ο Ρούσβελτ επίσης αναγκάστηκε να εμπλακεί όταν οι Γιαπωνέζοι επιτέθηκαν απρόκλητοι στο Περλ Χάρμπορ, Δεκ. 1941.

Στις 27/12/23 η New York Times, που πλέον έχει μολυνθεί από το μικρόβιο της διαφθοράς, δημοσίευσε άρθρο του ρωσικής καταγωγής μέλους του Συμβουλίου Εκδοτών της, Serge Schmemann, που γράφει πως οι Ουκρανοί δεν χρειάζονται όλα τα εδάφη, τα οποία κατέλαβαν οι ιμπεριαλιστές του Πούτιν. Αγνοεί πως το θέμα δεν είναι τόσο εδαφικό όσο πληθυσμιακό αφού Ουκρανοί ζουν στα εδάφη αυτά και καταπιέζονται οικονομικά και πολιτισμικά (η Ουκρανική απαγορεύεται!) από το Πουτινικό καθεστώς.

Μετά το άρθρο δίνει ακόμα ένα ηλίθιο σημείο. Οι πόροι της Ουκρανίας εξαντλούνται, γράφει, και κυρίως οι ανθρώπινοι πόροι. Έτσι αυτός ο γόνος πρώην Ρώσων αριστοκρατών, ιμπεριαλιστών, δεν βλέπει την αντίφαση στο να μένουν υπόδουλοι Ουκρανοί στα κατεχόμενα και να σκοτώνονται στον πόλεμο! Μα οι Ρώσοι έχουν χάσει τουλάχιστον τριπλάσιους άντρες στις μάχες αν όχι πενταπλάσιους! Και ούτως ή άλλως οι Ουκρανοί θα έχουν τη στήριξη της ΕΕ για ανάκαμψη!

Και μετά, ενώ ο ίδιος προτείνει ειρήνευση με παροχή εδαφών, γράφει: “Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο και Ευρωπαίοι πολιτικοί όπως ο Όρμπαν δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την Ουκρανία σε αυτό το στάδιο”!!!

Και προσθέτει – “Και αν πάψει ο πόλεμος δεν πρέπει να θεωρηθεί αυτό νίκη του Πούτιν. Ο κόσμος δεν θα ανεχθεί την ρωσική κατάληψη ουκρανικών εδαφών”! Δηλαδή πλήρης σχιζοειδής νοοτροπία.

Και ολοκληρώνει: “Για να δούμε αν ο Πούτιν είναι ειλικρινής στις προθέσεις του, ας δοκιμάσουμε την κατάπαυση πυρός.”

Αν ο κύρος αυτός ήταν σοβαρός στη σκέψη του και αν η εφημερίδα παρέμενε σοβαρή, όπως ήταν κάποτε, θα καλούσε τον Πούτιν να δείξει την ειλικρίνειά του με την αποχώρηση των δικών των στρατευμάτων. Ο Πούτιν δημιούργησε την ταραχή με την κατάληψη της Κριμαίας το 2014 και την αισχρή εισβολή του 24/2/22.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *