Ισ409: Συνέντευξη Πούτιν με Κάρλσον

Ισ409: Συνέντευξη Πούτιν με Κάρλσον

- in Ιστορικά
0

Αντί να στείλουν το ΝΑΤΟ να εκδιώξει τους βάρβαρους Ρώσους εισβολείς από την Ουκρανία, οι Δυτικοί καλούν τον Πούτιν σε συνεντεύξεις και μετά συζητούν τις ανοησίες που ελέχθησαν – με τη χαρακτηριστική υποκρισία των δειλών καλοπερασάκηδων, όπως θα έλεγε ο Πετριάς.

Ο Tucker Carlson δεν είναι από τους εξυπνότερους του επαγγέλματος – γι’ αυτό και δεν είχε καταφέρει να μπει στη CIA. Γι’ αυτό ίσως και ο Πούτιν δέχτηκε να του δώσει συνέντευξη στο Κρεμλίνο, Τρίτη 6/2/24, που κράτησε δυο ώρες και κάτι. Δεν ρώτησε για την ελευθερία έκφρασης, για τα κρατικά κανάλια, για τις δολοφονίες, για τον Ναβάλνι, για την εκδίωξη κάθε πιθανού υποψήφιου στις εκλογές για την Προεδρία και παρόμοια…

Ο Κάρλσον ρώτησε, όπως αναμενόταν, “Γιατί κάνατε την εισβολή στην Ουκρανία;” Μια απλή ερώτηση.

Μα ο Πούτιν διάλεξε να απαντήσει με μια ημίωρη εντελώς προσωπική ανάλυση της ιστορίας πηγαίνοντας πίσω στον 9ο αιώνα!

Ο Κάρλσον άντεξε 8 λεπτά ιστορικών ανοησιών (αμφιβάλλω αν διέκρινε τις τρομερές ανακρίβειες) και δήλωσε πως ένιωθε χαμένος. Όχι μόνο αυτός μα και τα 19,9 εκμ των τηλεθεατών που παρακολουθούσαν την “ιστορική” αυτή συνέντευξη η οποία εξελίχθηκε σε ιστορική φάρσα.

Ο Πούτιν επιδόθηκε στη δική του αφήγηση της ιστορίας των Ρους, του Κιέβου, της Μόσχας, των Τατάρων κλπ κλπ. Πάλι καλά που δεν πήγε ακόμα πιο πίσω, πριν από 60 εκμ έτη να εξηγήσει πως οι δεινόσαυροι και άλλα πλάσματα θάφτηκαν στο υπέδαφος κι έγιναν πετρέλαιο και πολύτιμα πετράδια και μέταλλα. Γι’ αυτό η Ρωσία σήμερα έχει αφθονία καυσίμων, μετάλλων και πετραδιών – μα οι περισσότεροι Ρώσοι μεθοκοπούν σε φανταχτερή φτώχεια.

Τι γνώσεις έχουν όλοι αυτοί (20 εκμ) που κόλλησαν στις οθόνες νομίζοντας πως θα άκουγαν νέες κοσμοϊστορικές αποκαλύψεις; Τι τους ενδιαφέρει ή τι καταλαβαίνουν από τις αναφορές στο Rurik, τους Μογγόλους και Τατάρους και τους Πρίγκιπες που σκοτώνονταν μεταξύ τους προδίδοντας και την ορθόδοξη θρησκεία τους, τα Χανάτα, τις επιστολές του Khmelnitsky στη Βαρσοβία, τις κατακτήσεις του Μεγάλου Πέτρου και της Αικατερίνης Β΄ και την ίδρυση της Ουκρανίας από τον Λένιν; Πόσοι από σας, καλοί μου αναγνώστες, ξέρετε τι είναι όλες αυτές οι αναφορές; Άλλα ήθελαν να ακούσουν οι τηλεθεατές: για γονείς 1 και 2, για κακούς φιλελεύθερους, για τους κινδύνους της αύξησης αριστερών ή δεξιών δικτατόρων και παρόμοια.

Κάποια ώρα ο Πούτιν ήρθε και στη σύγχρονη εποχή.

Πούτιν στον Ζελένσκι: “Του είπα τι κάνεις; Γιατί στηρίζεις τους Νέο-Ναζί; Ο πατέρας σου πολέμησε ενάντια στον φασισμό [στον 2o ΠΠ] – στην πρώτη γραμμή”.

(Ο πατέρας του Ζελένσκι Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 23/12/1947, δυο ολόκληρα χρόνια μετά τον πόλεμο!)

Πούτιν: “Η Πολωνία προκάλεσε τη Γερμανία. Γι’ αυτό ο Χίτλερ επιτέθηκε αρχίζοντας τον 2o ΠΠ”.

Κάρλσον: “Ναι, βέβαια”.

(Καλά η Γερμανία. Μα η Ρωσία γιατί επιτέθηκε στην Πολωνία 15 μέρες αργότερα;)

Έτσι και οι Ουκρανοί, κατά τον Πούτιν, ξεκίνησαν έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας το 2014! Τώρα ο Πούτιν προσπαθεί να αναχαιτίσει τον πόλεμο και να εκδιώξει τους Νέο-Ναζί από την Ουκρανία!

Ο Χρουστσόφ έφταιξε που έκανε την Ουκρανία ανεξάρτητη. Μα οι αιτίες πάνε πίσω στον Μεσαίωνα σύμφωνα με τις ιστορικές φαντασιώσεις του Πούτιν. Αυτές τον ενδιαφέρουν διότι θεωρεί τον εαυτό του σπουδαίο ιστορικό.

Έτσι μπέρδεψε τον Κάρλσον μα, πιο σημαντικό, έχασε το μεγαλύτερο μέρος των τηλεθεατών.

Ακόμα και τα ρωσικά κανάλια συνειδητοποίησαν την γκάφα του Πούτιν. Από την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου σταμάτησαν τη φανφάρα αναμεταδόσεων της αποτυχημένης, γελοίας, συνέντευξης.

Αυτό που δεν συνειδητοποίησαν είναι η κενότητα της μετεκλογικής “νικητήριας” ομιλίας του και η συντριβή που έρχεται σταδιακά. Εισβολές στο ρωσικό έδαφος από Ρώσους Ουκρανίας και καταστροφή διυλιστηρίων…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *