Ισ416: Φοβία ή απέχθεια προς Ισλάμ;

Ισ416: Φοβία ή απέχθεια προς Ισλάμ;

- in Ιστορικά
0

Η Anna Magdalena είναι ειδικευμένη σχολιαστής αναλυτής διεθνών σχέσεων Ευρώπης και Μέσης Ανατολής (με περγαμηνές από το London School of Economics και άλλα κολλέγια του Πανεπιστημίου Λονδίνου). Αρχές Μαΐου 2024 ανάρτησε άρθρο βασισμένο σε συζήτηση μ’ έναν ισλαμιστή.

“Δεν πάσχουμε από Iσλαμοφοβία. Απορρίπτουμε το Ισλάμ διότι δεν είναι δική μας κουλτούρα και πολλά στοιχεία του μας φαίνονται απάνθρωπα.

Η Δύση, η Ευρώπη (και Αμερική), ουδέποτε υπήρξε περιοχή του Ισλάμ μα του Χριστιανισμού και Ιουδαϊσμού. Αυτές οι δυο θρησκείες μαζί διαμόρφωσαν τον πολιτισμό μας [μαζί και η στόχαση των αρχαίων Λατίνων και Ελλήνων]. Σεβόμαστε την κληρονομιά μας.

Θα θυμάστε πως το 1988 ο Salman Rushdie ένας Βρετανός συγγραφέας, ινδικής καταγωγής, δημοσίευσε τη νουβέλα του Σατανικοί Στίχοι (Satanic Verses). Αυτή περιείχε στοιχεία που οι μουσουλμάνοι θεώρησαν προσβλητικά για τη θρησκεία τους. Ένα έτος αργότερα ο Αγιατολλάχ Ruhollah Khomeini εξέδωσε fatwa [= εντολή θανάτωσης] για τη βλασφημία του συγγραφέα διατάζοντας Ισλαμιστές να τον εκτελέσουν.

Ακολούθησαν πολλές απόπειρες κατά της ζωής του Salman Rushdie ο οποίος για πολλά έτη ζούσε με την προστασία οπλισμένων σωματοφυλάκων. Μα το 2022 ένας νεαρός κατόρθωσε να επιτεθεί στον Rushdie που βρισκόταν πάνω σε σκηνή στη διάρκεια κάποιας εκδήλωσης και τον μαχαίρωσε 12 φορές, καταστρέφοντας το ένα του μάτι ανεπανόρθωτα. Κατά τ’ άλλα o συγγραφέας γλίτωσε.

[Δεν ήταν ούτε μεμονωμένο ούτε το πρώτο συμβάν. Υπήρξαν πολλές επιθέσεις φανατικών ή παρανοϊκών Ισλαμιστών σ’ ευρωπαϊκές χώρες και δολοφονίες.] Αυτό το γεγονός ανάδειξε περίτρανα πλέον το χάσμα μεταξύ θρησκόληπτων Ισλαμιστών [όπως οι Αγιατολάδες του Ιράν, οι ακραίοι Τζιχαντιστές, επαναστάτες και τρομοκράτες] (που ενώ βρίζουν σκαιότατα, καταπιέζουν όπου έχουν εξουσία και δολοφονούν, αλλόθρησκους, δεν ανέχονται καμία κριτική ενάντια στη δική τους θρησκεία και τον Προφήτη τους) και της Δυτικής κουλτούρας που επιτρέπει την ελευθερία έκφρασης και κριτικής ακόμα και του επίσημου Χριστιανισμού. Οι Ισλαμιστές το θεωρούν απόλυτα πρέπον να σκοτώσουν όποια άτομα επικρίνουν τη θρησκεία και το Κοράνι τους.

Το χάσμα ξεμύτισε, μπορούμε να πούμε, με τα προηγούμενα επεισόδια που αναδείκνυαν την απάνθρωπη αγριότητα των φονταμενταλιστών Ισλαμιστών, όπως οι βάρβαρες δολοφονικές επιθέσεις κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo 2011, 2015, 2020 οπότε σκοτώθηκαν 12 άτομα (2015), 2 τραυματίστηκαν σοβαρά (2020) και οι μουσουλμανικές χώρες κήρυξαν εμπάργκο κατά γαλλικών αγαθών.

Εμείς στη Δύση είχαμε μια νέα εποχή, του Διαφωτισμού, που ξεκίνησε με τους Bacon, Locke και Hume και συνεχίστηκε με τους Montesquieu, Descartes Voltaire, Rousseau, Kant και μερικούς άλλους. Εισήλθαμε στην εποχή του ρασιοναλισμού, επιστημονισμού, φιλελευθερισμού και του διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους. Είναι μια κουλτούρα πολύ διαφορετική από αυτήν που εδραίωσαν εδώ και 1400 έτη με βάση το Κοράνι [και τις παραδόσεις hadith] οι Ισλαμιστές θεολόγοι και πολιτικοί ηγέτες.

Εφόσον οι μουσουλμάνοι μένουν στις χώρες τους κι έχουν εκεί τις θρησκευτικές διενέξεις τους (όπως Shia ενάντια σε Sunni), εμείς στη Δύση δεν έχουμε πρόβλημα.

Δεν έχουμε όπως δεν είχαμε πρόβλημα με τους μουσουλμάνους που ζούσαν στις χώρες μας τις δεκαετίες πριν το 2010 και δεν δημιουργούσαν ταραχές λόγω διαφορετικής εθνικότητας και θρησκείας, μα σέβονταν τις αξίες και τους νόμους μας.

Τώρα έχουμε πρόβλημα και μάλιστα οξύ διότι σ΄ αυτές τις ειρηνικές κοινότητες έχουν εισχωρήσει νέα εξτρεμιστικά στοιχεία που, αντί να ευγνωμονούν τη φιλοξενία που δέχτηκαν, στασιάζουν κατά των νόμων μας με απαιτήσεις και διαδηλώσεις για την εξάπλωση του Ισλάμ και της Sharia.

Τέτοιοι φανατικοί επιδίδονται σε βιασμούς, δολοφονίες και άλλα εγκλήματα. Τέτοιοι οδήγησαν τ’ αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης θανατώνοντας πάνω από 3000 ανθρώπους κάθε ηλικίας!

Όταν οι Χαμάς τρομοκράτες εισέβαλαν στο Ισραήλ 7/10/23 σχεδόν οι Ισλαμιστές όλοι πανηγύρισαν και γιόρτασαν τη νίκη – που ήταν βιασμός γυναικών, καύση βρεφών, δολοφονίες ηλικιωμένων και απαγωγή 250 ομήρων κάθε ηλικίας.

Καμία διαμαρτυρία για τόσο μεγάλη εγκληματική ενέργεια!

Καμία καταδίκη!

Μα όταν το Ισραήλ αντεπιτέθηκε για ν’ αμυνθεί και να επαναφέρει τους ομήρους, όλοι πάλι ξεσηκώθηκαν εναντίον του και φωνασκούν περί ‘δίκαιας επανάστασης’ και υπέρ του Ισλάμ της ειρήνης, δήθεν!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *