Μ94. Γούσιας, ο γελοίος αντιστράτηγος

Μ94. Γούσιας, ο γελοίος αντιστράτηγος

1. Ο Γ. Βοντίτσος-Γούσιας εντάχθηκε νωρίς στον μαρξισμό και στο ΚΚΕ και πήρε τη διοίκηση του ΔΣΕ όταν ο Ζαχαριάδης καθαίρεσε τον Βαφειάδη. Αργότερα, όμως, και ο Ζαχαριάδης τον περιγράφει ως ανίκανο.

Όπως πάμπολλοι κομμουνιστές και αντάρτες έσπευσαν μετά το 1945 και το 1949 να γράψουν για την αντίσταση και τον Εμφύλιο, έτσι και ο Γούσιας – Οι Αιτίες για τις Ήττες, τη Διάσπαση του ΚΚΕ και της Ελληνικής Αριστεράς, 1977, εκδ “Να υπηρετούμε το λαό”! Ο πρώτος τόμος είναι 550 σελίδες. Τον 2ο δεν τον διάβασα και δεν πρόκειται.

Είναι “γελοίος” διότι γράφει περιαυτολογώντας με ένα όσιο και διδακτικό ύφος Ποντίφικα και ψεύδεται ασύστολα.

Αναφέρεται στο ψέμα, τη διαστρέβλωση, δημαγωγία κι εκμετάλλευση της ευαισθησίας των αριστερών (σ119). Όμως επιδίδεται σε αυτά με ζήλο ζηλωτή, καθώς και στη συγκάλυψη, αποκρύβοντας γεγονότα που θα εκθέσουν την παράταξή του!

2. Δεν είναι μόνο “γελοίος” μα και αφελέστατα εύπιστος όπως κάθε χωριατόπαιδο με μόρφωση δημοτικού κι επιμόρφωση στους κόλπους του ΚΚΕ και δη στη φυλακή της Ακροναυπλίας από εξέχοντες ιεράρχες όπως ο Ιωαννίδης.

Ας πάρουμε την τελευταία πρακτική (όλων των κομμουνιστών), τη συγκάλυψη.

Με έξαρση περηφάνιας γράφει για την περιβόητη επιστολή του Ζαχαριάδη 2/11/40 όπου ο φυλακισμένος ηγέτης του ΚΚΕ παροτρύνει τον κοσμάκη – “Στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει η Κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη” κλπ κλπ (64-5 και 116).

Γράφει για τους φυλακισμένους και μη κομμουνιστές που ήταν πανέτοιμοι να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο, για τον Μεταξά που είπε το ΟΧΙ “για την τιμή των όπλων κι ετοίμαζε την συνθηκολόγηση”(!), για τους Βρετανούς που φρόντιζαν για τα συμφέροντα της Αγγλίας και, φυσικά, τον ηρωισμό του “Ελληνικού λαού”.

Δεν αναφέρει όμως πως ο Ζαχαριάδης αργότερα έστειλε 2 ακόμα επιστολές με τις οποίες συνιστούσε αποχή από αντίσταση στους Γερμανούς!

3. Τι είχε συμβεί; Αποκαλύφθηκε πως την ίδια ώρα ο Στάλιν είχε κάνει Σύμφωνο Μη-επίθεσης με τον Χίτλερ, ενώ οι Βρετανοί, μόνοι πλέον, αντιμετώπιζαν τις ναζιστικές ορδές. Αναίσχυντα κατακτούσε τις 3 χώρες της Βαλτικής, τη Φιλανδία, την ανατολική Πολωνία και τη βόρεια Ρουμανία (“για να βελτιώσει τη θέση” της Σοβιετίας! σ62).Επιπλέον, εφοδίασε τον Χίτλερ με 1 εκατομμύριο τόνους σιτηρών, 1 εκμ τόνους σόγια, 1 εκμ τόνους πετρελαίου και άλλα υλικά και έδωσε το λιμάνι Μούρμανσκ για τα ναζιστικά υποβρύχια που κυνηγούσαν και βύθιζαν τα Βρετανικά πλοία!

Οι Βρετανοί πολεμούσαν τους χιτλερικούς για τα συμφέροντα της Αγγλίας, μα οι σοβιετικοί υποδούλωναν άλλους λαούς ξεδιάντροπα για να βελτιώσουν τη θέση τους! Ακριβώς όπως έκαναν οι ναζιστές!

Αυτή είναι η “λογική” κομμουνιστών σαν τον Γούσια. Η Σοβιετία υποδουλώνει άλλες χώρες “για να βελτιώσει τη θέση της” ενώ οι Βρετανοί που πολέμησαν πλάι στους Έλληνες το 1941 και είχαν 13.000 απώλειες αναφέρονται μόνο ως εχθροί της Ελλάδας, επειδή πολύ ορθά πολέμησαν αποφασιστικότατα τους κομμουνιστές που ήθελαν προδοτικά να υποδουλώσουν την πατρίδα τους στη Μόσχα!

4. Αυτός ο λιβανιστής του Ζαχαριάδη, γελοίος και αξιολύπητος στην ευπιστία και βλακεία του, πληροφορεί τους αναγνώστες του για το παραμύθι που ο Ζαχαριάδης του ξεφούρνισε – και μόνο σ’ αυτόν, αφού κανείς άλλος δεν το αναφέρει!!!

“Η σοβιετική ηγεσία μ’ επικεφαλής τον Στάλιν, συμφώνησε να δοθεί [στον ΔΣΕ] αυτή η βοήθεια… 1.000 κανόνια… με 1.000.000 βλήματα, 1.000 κανόνια αντιαεροπορικά… 1.000 κανόνια αντιαρματικά, αεροπλάνα για να ανεφοδιάζουν τα τμήματά μας της Πελοποννήσου, Ρούμελης, Θεσσαλίας. Αποφασίστηκε να μας βοηθήσουν να περάσουμε περί τις 8.000 Έλληνες, που θα στρατολογούσαμε από τις δυτικές χώρες”. (σ440).

Και αυτά το φθινόπωρο του 1948. Δηλαδή η μισή πολεμική βιομηχανία της Σοβιετίας θα ασχολούνταν με τον εφοδιασμό των Ελλήνων ανταρτών!

Η απλή αλήθεια είναι πως ο Στάλιν δεν έστειλε ούτε ένα κανόνι, ούτε ένα βλήμα ούτε έναν άντρα να τους βοηθήσει!

5. Ο Γούσιας όπως προχωρεί στη φαντασιακή αφήγησή του γράφοντας πως συγκέντρωσαν τους δικούς τους πιλότους, ετοίμασαν αεροδρόμια και καθόρισαν σημεία ρίψης στη Θεσσαλία, Ρούμελη και Πελοπόννησο!

Δίνονται πολλές εξηγήσεις για τους λόγους που οι κομμουνιστές ηττήθηκαν.

Δεν δίνεται όμως η πρέπουσα έμφαση στη βλακεία των διοικητών του ΔΣΕ, Ζαχαριάδη, Γούσια, Βλαντά και άλλων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *