Μ68: Μυθιστορία του Θ. Χατζή (Β’)

Μ68: Μυθιστορία του Θ. Χατζή (Β’)

1. Είναι πολλά τα σημεία που θα μπορούσα να θίξω σε σχέση με τη φανατική κομμουνιστική προσέγγιση του Χατζή στα γεγονότα.

Ο ΕΛΑΣ ποτέ δεν έφταιγε για τις συγκρούσεις με τον ΕΔΕΣ του Ζέρβα. Πάντα οι εδεσίτες επιτίθενταν ή ενοχλούσαν. Αλλά ο ΘΧ παραδέχεται πως ήταν λάθος που αφόπλισαν 3 φορές τους άντρες του Ψαρρού (ΕΚΚΑ) και την τρίτη που δολοφόνησε ο Ζούλας τον Ψαρρό – δίχως να ανφέρει τους 160 τόσους, άνδρες του ΕΚΚΑ που εκτέλεσαν. Αλλά δεν έφταιγε ο Άρης ούτε, βέβαια, ο άγιος Σιάντος, σάμπως και ο καπετάν Ζούλας δεν ήταν ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και σάμπως μετά τιμωρήθηκε για τον φόνο ενός έντιμου αντιστασιακού αξιωματικού και των μαχητών του. Είναι σχεδόν απίστευτη τέτοια νοοτροπία.

2. Αλλά τι να περιμένεις από ένα μυαλό που φτιάχνει ένα δράμα με τον ΕΛΑΣ άσπιλο ήρωα και τους Άγγλους σατανικούς συνωμότες.

Είναι το ίδιο μυαλό που αποκρύβει το ξεκάθαρο μήνυμα της Κομιντέρν (Ιούλιος 1939) προς την Γενική Γραμματεία όπου συμβουλεύει «να μην επιδιώκετε πρώτα από όλα την ανατροπή του Μεταξά αφού κι αυτός παλεύει ενάντια στον φασιστικό κίνδυνο».

Αποκρύβει τα τρία γράμματα με τις κωλοτούμπες του Ζαχαριάδη (Ναι, θα συνταχθούμε με τον Μεταξά και θα πολεμήσουμε τους φασίστες εισβολείς! Όχι, να μείνουμε ουδέτεροι!)

Αποκρύβει και το μήνυμα της Κομιντέρν (22 και 24/6/41) που παροτρύνει τους κομμουνιστές να στηρίξουν όλα τα αντιχιτλερικά μέτρα που παίρνουν οι αστικές κυβερνήσεις και να μην τις πολεμούν!

Ο Σιάντος αποκάλυψε τις συστάσεις της Κομιντέρν στη μεγάλη Συνδιάσκεψη κομματικών στελεχών τον Δεκέμβριο 1942 μα κανείς δεν αναφέρεται σε αυτές ούτε ρωτάει «καλά, γιατί δεν ακολουθήσαμε αυτή τη σύσταση και γιατί δεν την ακολουθούμε τώρα;»

3. Για τον ΘΧ οι Άγγλοι είναι προσωποποίηση του κακού – όλο δολοπλοκίες, ελιγμούς, μηχανορραφίες, παγίδες και συνωμοσίες. Αναφέρει το αεροδρόμιο της Νεράϊδας (σ. 403, 2ος τόμος) και το λέει «αντάρτικο» ενώ το έφτιαξαν οι Βρετανοί κομάντος!

Στην 103 (2ος τόμος) έχει τον ταξίαρχο Μάγιερς να λέει στον Άρη Βελουχιώτη: «Καλά, τώρα δεν διαθέτω δύναμη επιβολής. Όταν όμως φύγουν οι ιταλογερμανοί και θάρθουν οι βρετανικές δυνάμεις θα λογαριαστούμε». Και ο Άρης απαντά: «Θα μας τιμωρήσετε επειδή σκοτώναμε Γερμανούς;» … Είναι πιστευτό αυτό;

Δεν ξέρω, ίσως ο Άρης να γνώριζε καλά Αγγλικά. Πάντως ο Έντυ δεν μιλούσε καθόλου Ελληνικά.

4. Η πιο ενδεικτική εκδήλωση αρρωστημένης εμμονής του ΘΧ είναι το έγγραφο που παρουσιάζει στις σελίδες 31-34 (2ος Τόμος) με τον τίτλο «Αυστηρά εμπιστευτικό 85-4ΑΣ». Σε αυτό το έγγραφο που υπογράφει ο Έντυ Μάγιερς, υποτίθεται, ο ίδιος σύμφωνα με διαταγές δίνει οδηγίες στους Έλληνες και Άγγλους πράκτορές του να υπονομεύσουν το έργο του ΕΑΜ αλλά και να παρασκευάσουν τον ΕΔΕΣ ως αντίρροπη δύναμη ενάντια στον ΕΛΑΣ. Επίσης να καταγγείλουν όλους τους αρχηγούς του ΕΑΜ κι ΕΛΑΣ στις αρχές κατοχής και να βοηθούν στη σύλληψή τους!

Και ο ΘΧ λοιδορεί τον Μάγιερς που έχει « νοοτροπία αδίστακτου αποικιακού αξιωματικού ικανού να ρίχνει το λαό ενός έθνους σε αγώνες αλληλοεξόντωσης, ακόμα και να τον παραδίδει στον εχθρό.»

5. Τώρα όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο του Μάγιερς Ελληνική Περιπλοκή, 1975 Εξάντας, βλέπει πως κανείς Έλληνας ή ξένος δεν προσπάθησε όσο ο ταξίαρχος Έντυ Μάγιερς να κρατήσει σε συμφιλιωτική ενότητα τους αντάρτες που σκυλοτρώγονταν.

Ο ΘΧ αναπαράγει αυτό το έγγραφο από Το Αντάρτικο (1964, Καμαρινόπουλος) του επίσης κομμουνιστή Φοίβου Γρηγοριάδη αβασάνιστα, δίχως κανένα έλεγχο.

Αλλά η Μάριον Σαράφη, σύζυγος του στρατηγού του ΕΛΑΣ, δήλωσε (σ. 232, Από την Αντίσταση στον Εμφύλιο 1982 Νέα Σύνορα) πως ο Σαράφης της είχε πει πως αυτό το έγγραφο είναι πλαστό και πως αυτό «δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα του Έντυ».

Και είναι γεγονός αποδεδειγμένο πως το έγγραφο ήταν πλαστό!

Τέτοια είναι τα παραμύθια που κατασκευάζουν οι κομμουνιστές και μετά τρέφονται οι ίδιοι με αυτά και διογκώνουν την προπαγάνδα τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *