Ε1816: Νέα προπαγάνδα (2)

Ε1816: Νέα προπαγάνδα (2)

Συγκινούνται οι νέοι και άλλοι γιατί η Χαμάς δείχνει και οι Δυτικοί, μεταδίδουν ακατάπαυστα τις παράπλευρες απώλειες…

Δεν θα έχει τέλος η προπαγάνδα. Διότι και η ανατροφή στο σπίτι και η μόρφωση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι κάκιστη. Καθώς ηθική, αριστεία, αρετή και παρόμοιες αξίες θεωρούνται “ρετσινιές”.

Εντύπωση μου έκανε η στήριξη, “ολόκαρδη”, που εξέφρασαν οι δήθεν φιλελεύθεροι φοιτητές του Χάρβαρντ προς τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες.

Σε πολλές δημοκρατίες της Δύσης παρουσιάζεται αυτό το νοσηρό φαινόμενο. Νέοι και νέες που ανατρέφονται στην άνεση και ασφάλεια της πολιτισμένης Δυτικής Δημοκρατίας να στρέφονται με τόσο μένος και μίσος εναντίον της.

Έτσι τα βουτυρόπαιδα της Αμερικής, καλοθρεμμένα με την πλούσια κρεοφαγία, το καλαμπόκι και τα λαχανικά που παράγονται σε αφθονία, ή έστω οι κομψοί ή φιλοσοφημένοι “βίγκαν”, θέλουν τώρα σοσιαλιστική επανάσταση για να διώξουν την κακιά άρχουσα τάξη που τους κρατά ασφαλείς!

Είναι ολοφάνερο πως δεν ξέρουν τι ακριβώς πρέσβευε ο Μαρξ και τι, αντίθετα, έκανε ο Λένιν και οι Μπολσεβίκοι του, πόση καταπίεση και αγριότητα εξαπολύθηκε μετά τον Εμφύλιο, και πόσους στη συνέχεια εξόντωσε ο Στάλιν. Μα δεν ξέρουν φαίνεται πως ακόμα και η Κίνα και το Βιετνάμ και τόσες άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες απαρνήθηκαν τον κομμουνισμό κι έγιναν καπιταλιστικές! Να τι στηρίζει τη Χαμάς – αγνή άγνοια!….

Η προπαγάνδα της τρομοκρατίας συνεχίζεται με τη βοήθεια των Δυτικών ψευτο-διανοούμενων. Συγκινούνται οι νέοι και άλλοι γιατί η Χαμάς δείχνει και οι Δυτικοί, μεταδίδουν ακατάπαυστα τις παράπλευρες απώλειες μα κυρίως τα νεκρά ή τραυματισμένα παιδάκια της Γάζας. Μα οι Δυτικοί δεν σκέφτονται πως πολλά από αυτά είναι θύματα των ελαττωματικών ρουκετών της Χαμάς. Διότι τουλάχιστον 20% των εκτοξεύσεών τους πέφτουν μέσα στη Γάζα – όπως έγινε στο νοσοκομείο Αλ Αχλί Αράμπ (με τους δήθεν 500 νεκρούς)!

Στο Rentisi νοσοκομείο ένα τσούρμο Χαμάς κρατούσαν κοντά 1000 πολίτες ομήρους. Όταν οι IDF στρατιώτες εξόντωσαν τους Χαμάς έπρεπε να διαφυλάξουν (! Ναι οι Ισραηλινοί να προστατεύσουν) τους άμαχους Γαζανούς για να μην τους πυροβολήσουν άλλοι λεβέντες της Χαμάς καθώς όδευαν προς ασφαλή ζώνη στον νότο! (Κοιτάξτε ξανά το ροδαλό Αμερικανάκι: δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει στη Γάζα μα υποστηρίζει μια ανύπαρκτη “Παλαιστίνη”!)

Τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη ακούαμε (και βλέπαμε) ειδήσεις για την απαγωγή της Σάνι Λουκ στις 7/10. Μα τα ΜΜΕ έλεγαν “απήχθη” – απλώς “απήχθη” – εντελώς απρόσωπα, σαν να μην ήταν γνωστό από ποιους απήχθη η κοπέλα και τι ακολούθησε. Την απήγαγαν από το φεστιβάλ Ειρήνης στο νότιο Ισραήλ οι Χαμάς τρομοκράτες εκείνη την αποφράδα μέρα, τη βασάνισαν, την περιφέρανε μισόγδυτη σε βαν και τελικά την αποκεφάλισαν, όπως συνηθίζουν.

Αφήνω τον Μ. Τσιντσίνη να διηγηθεί μια ακόμα ιστορία για το ΜΜΕ της Δύσης – Καθημερινή, 2/11/23.

Η αφήγηση είναι σχολαστική. Πώς έφτασε στις εγκαταστάσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο Τελ Αβίβ· πώς πέρασε από τον έλεγχο στην είσοδο· πώς βρέθηκε ανάμεσα σε δεκάδες ενστόλους που εργάζονταν για την επικοινωνία του στρατού. Ο διευθυντής του New Yorker, Ντέιβιντ Ρέμνικ, περιγράφει με εξαντλητική λεπτομέρεια την επίσκεψή του σε μια σκοτεινή αίθουσα χωρίς παράθυρα, όπου είχε ετοιμαστεί για εκείνον μια ιδιωτική προβολή. Επρόκειτο να δει ένα βίντεο 43 λεπτών με εικόνες από την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου. Τον προειδοποιούν ότι θα παρακολουθήσει εκτεταμένα στιγμιότυπα «πυροβολισμών, απαγωγών, πυρπόλησης σπιτιών, απανθρακωμένων πτωμάτων, τρομοκρατημένων παιδιών, νεκρών παιδιών, νεκρών βρεφών, ακρωτηριασμών».

Τα φώτα σβήνουν. Ο αξιωματικός πατάει το κουμπί στο λάπτοπ του. Το βίντεο αρχίζει να παίζει. Κι εκεί η αφήγηση σταματάει. Ο δημοσιογράφος επιλέγει να αποσιωπήσει όσα είδε. Σπατάλησε τόσες λέξεις για να φτάσει έως την προβολή, αλλά ούτε συλλαβή για το περιεχόμενό της. Γιατί;...Μήπως ο ανθρωπισμός μας είναι τόσο ευαίσθητος ώστε μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς το συντριπτικό ερέθισμα της αιματηρής πραγματικότητας;

Γιατί πράγματι; Γιατί αυτή η απόκρυψη γεγονότων;…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *