Τ339: Volodymyr Zelensky

Τ339: Volodymyr Zelensky

- in Ταυτότητα
0

Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1978, τώρα είναι 46 ετών.

Από το 2019 είναι ο έκτος και δημοφιλέστερος τώρα πρόεδρος της Ουκρανίας, που δοκιμάζεται σκληρά στον αμυντικό της πόλεμο ενάντια στη βάρβαρη Ρωσία που, αφού το 2014 κατέλαβε την Κριμαία και περιοχές της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας, στις 24/02/2022 εισέβαλε στην Ουκρανία κατακτητικά.

Είναι γιος 2 επιφανών δικηγόρων και σπούδασε νομικά και ο ίδιος μα κατέληξε να γίνει ηθοποιός σε κωμωδίες.

Η εκλογική εκστρατεία του για την προεδρία που βασίστηκε στις ιδέες ειρήνης, της εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και του εθνικισμού, του έφερε πολλούς υποστηρικτές (συν ο ρόλος του προέδρου σε μια τηλεοπτική κωμωδία), παρά το γεγονός πως ασχολούνταν με την πολιτική για πρώτη φορά. Μα οι Ουκρανοί είχαν κουραστεί από τον πρόεδρο Ποροσένκο.

Από την αρχή προσπάθησε να καταπολεμήσει τη διαφθορά, να εδραιώσει την ειρήνη και να προωθήσει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, το όποιο, όμως, αρνήθηκε, όχι εντελώς άδικα, να τη δεχτεί. Υπήρχε ακόμα αρκετή διαφθορά και, το χειρότερο, σποραδικές μα συχνές πολεμικές συγκρούσεις με τους Ρώσους και τους Ουκρανούς φιλορώσους στις νοτιοανατολικές περιοχές (Donbas).

Ως τον Φεβρουάριο 2022 η δημοτικότητα της κυβέρνησής του μειώθηκε σημαντικά και ο κόσμος πίστευε πως η πολιτική καριέρα του θα τελείωνε άδοξα. Οι δημοσκοπήσεις του έδιναν μόνο 30%.

Μα τότε ο Πούτιν αποφάσισε να εισβάλει νομίζοντας, σύμφωνα με λαθεμένες πληροφορίες, πως η πλειονότητα των Ουκρανών ήθελαν να είναι η χώρα τους μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όλοι περίμεναν πως ο Ζελένσκι και η οικογένειά του θα έσπευδαν ν’ αποδράσουν (με βαλίτσες γεμάτες μετρητά), ή θα ερχόταν σε συμφωνία με τους επιδρομείς.

Ο Ζελένσκι αρνήθηκε να φύγει (ακόμα και όταν ο Μπάιντεν του είπε να πάρει αεροπλάνο) και, αντίθετα κάλεσε τους συμπατριώτες του σε σθεναρή αντίσταση παρότι, τότε, δεν είχε το απαραίτητο οπλοστάσιο να εκδιώξει τους βαρβάρους εισβολείς από τη βόρεια Ουκρανία. Έδειξε αξιοθαύμαστο θάρρος και σταθερότητα και με τις Ένοπλες Δυνάμεις του, διέψευσε όλες τις ηλίθιες προβλέψεις, που ήθελαν τους Ρώσους να σαρώνουν τα Ουκρανικά στρατεύματα σε δυο βδομάδες.

Στην πιο σκοτεινή ώρα της χώρας και της καριέρας του ο Ζελένσκι έβλεπε το φως που άλλοι δεν έβλεπαν και νίκησε. Στη φωτογραφία με τη γυναίκα του και διάφορους ανεγκέφαλους Δυτικούς.

Ουκρανοί (και άλλοι εθελοντές) έσπευσαν από όλα τα μέρη του πλανήτη να πολεμήσουν για την ανεξαρτησία της χώρας. Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και άλλες χώρες, έστειλαν όπλα και κάθε βοήθεια που μπορούσαν, παρά την επαίσχυντη δειλία τους να στείλουν στρατεύματα και αεροπορία – που θα εκδίωχναν τους Ρώσους πολύ γρήγορα.

Έτσι, σαν τον Τσώρτσιλ το 1940 ενάντια στους Ναζί, ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι έδειξε ακλόνητη γενναιότητα εμπνέοντας όχι μόνο τους Ουκρανούς μα όλους τους φιλελεύθερους σε όλο τον κόσμο. Κι έτσι ανακηρύχθηκε ο άνθρωπος της χρονιάς 2022. Ένας ηγέτης προς μίμηση!

Κανονικά θα έπρεπε να είναι ο άνθρωπος της χρονιάς και το 2023. Διότι, παρότι η τραγική διένεξη και πολεμική σύρραξη στην οποία σύρθηκε το Ισραήλ μετά την αισχρή, απάνθρωπη επιδρομή της Χαμάς και κυριαρχεί στα ΜΜΕ από τις 7/10, ο Ζελένσκι εξακολουθεί να εμπνέει τον λαό και τα στρατεύματά του κατά των κατακτητών που επιδόθηκαν τόσο βάρβαρα στην καταστροφή της Ουκρανίας. Κρίμα που δεν υπάρχουν τέτοιοι ηγέτες και στη Δύση….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *