Ε1828: Μύθος και πραγματικότητα

Ε1828: Μύθος και πραγματικότητα

Ξενοδοχείο μόνο για ελίτ!

Ακόμα ένας μύθος διαδίδεται από Παλαιστίνιους, Άραβες και φιλο-παλαιστίνιους, φιλο-πουτινικούς και αριστερούς στη Δύση. Η Γάζα θα μπορούσε να είχε αναπτυχθεί από το 2006 κι έπειτα, μα εμποδίστηκε από τον σφιχτό αποκλεισμό της Αιγύπτου και, κυρίως, του Ισραήλ.

Να η Γάζα πριν την εισβολή του Ισραήλ. Ελάχιστη ανάπτυξη.

Να και το Τελ Αβίβ – λιμάνι και πλαζ.

Η Αίγυπτος (χώρα μουσουλμανική) και το Ισραήλ επέβαλαν αποκλεισμό για να εμποδίσουν την εισαγωγή όπλων στη Γάζα. Το Ισραήλ έσφιξε τα λουριά μετά το 2007 γιατί οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες επιδόθηκαν και σε βομβαρδισμούς και σε επιθέσεις κατά αμάχων στο Ισραήλ.

Οι Γαζανοί λάμβαναν δισεκατομμύρια από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και πλούσιες αραβικές χώρες για να φτιάξουν υποδομές, σχολεία, νοσοκομεία και καταφύγια για τον λαό.

Αυτά τα χρήματα κλέβονταν από την ηγεσία της Χαμάς για να χρηματοδοτείται ο βρόμικος πόλεμος με τούνελ κάτω από τη Γάζα και με ρουκέτες και πυραύλους. Επίσης για να ζουν σε άνεση και χλιδή τα ηγετικά στελέχη στα Αραβικά Εμιράτα και κυρίως στο Κατάρ – ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίων ζουν σε φτώχεια και στέρηση.

Η ελίτ καλοπερνά και στη Γάζα: πισίνες, ιππασία, εμπορικό κέντρο, ντελικατέσεν, ακριβά εστιατόρια. Είναι οι μάζες που υποφέρουν…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *