T358: Τι είναι το Ισλάμ (5)

T358: Τι είναι το Ισλάμ (5)

“Ο Αλλάχ ας ετοιμάσει τον δρόμο για τους πολεμιστές jihadi και αλλού”!

1. Το Ισλάμ έχει έναν απύθμενο σχεδόν παραλογισμό με αντιφάσεις και ανοησίες και προώθηση βίας στο ίδιο το Ιερό Κοράνι που είναι η πηγή του.

Ένα έντονο χαρακτηριστικό της νοοτροπίας των Ισλαμιστών θρεμμένο από το Κοράνι τους, είναι η αλαζονεία της ανωτερότητας της θρησκείας και της κουλτούρας τους γενικότερα και του τέλειου προφήτη τους Μοχάμεντ. Αυτό γεννά ένα δεύτερο εξίσου έντονο χαρακτηριστικό στη νοοτροπία και στην κουλτούρα γενικά – δύο μέτρα και δυο σταθμά.

Αυτά τα δυο μέτρα και σταθμά βρίσκουν έκφραση στο ότι όλα τα στοιχεία του Ισλάμ είναι ιερά και αξιοσέβαστα, όχι όμως άλλων θρησκειών και παραδόσεων. Δηλαδή, Ισλαμιστές μπορούν να βρίζουν, να σκοτώνουν, να καίνε, να καταστρέφουν τα ιερά κείμενα άλλων θρησκειών και παραδόσεων, άλλους ανθρώπους, μη-Ισλαμιστές, άλλα έργα τέχνης και παρόμοια. Αλλά τα ισλαμικά ιερά και όσια και η ισλαμική κουλτούρα δεν επιτρέπεται να επικρίνονται και να υποβιβάζονται.

Επίσης, κάτι ακόμα πιο απλό: οι ζωές των Ισλαμιστών είναι αξιοσέβαστες κι έχουν σημασία και δεν πρέπει να προσβάλλονται, μα όχι οι ζωές των απίστων! Οι άπιστοι μπορούν να δολοφονούνται, να σκλαβώνονται και να είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες και ας έχουν τη δική τους πίστη με δική τους ηθική και λατρεία.

Ας πάρουμε δυο παραδείγματα – ένα περιστατικό από τη Δυτική κουλτούρα κι ένα από την Ισλαμική.

2. Τον Μάρτιο 2019, ένας Αυστραλός, ο Brenton Tarrant 28 ετών, μπήκε με ένα πολυβόλο στο τζαμί Al Noor (=Το Φως), στην πόλη Christchurch, Νέα Ζηλανδία, και σε 20 λεπτά σκότωσε 51 Μουσουλμάνους από τις δεκάδες πιστών που είχαν μαζευτεί για την προσευχή τους, Παρασκευή.

Όλες οι Δυτικές κυβερνήσεις (και η Νέα Ζηλανδία φυσικά) και οργανώσεις δικαιωμάτων και αντιρατσισμού, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους και καταδίκασαν το απάνθρωπο τρομοκρατικό έγκλημα.

Οι Ισλαμικές κυβερνήσεις και οργανώσεις όμως, το είδαν ως ζήτημα σύγκρουσης των Δυτικών με τους Μουσουλμάνους – δηλαδή πολιτικό! Π.χ. από την Τουρκία: “Αυτή η πράξη δειλίας δείχνει πώς η αντι-Μουσουλμανική ρητορεία και το μίσος οδηγούν σε δολοφονικές ενέργειες”. Για τους Ισλαμιστές έφταιγαν όλα τα Δυτικά φιλελεύθερα κράτη που επικρίνουν το Ισλαμ!

Ο δράστης, Μπρέντον Ταραντ συνελήφθη κι επειδή στη ΝΖ δεν υπάρχει ποινή θανάτου, καταδικάστηκε σε ισόβια – ποινή την οποία εκτίει και θα εκτίσει πλήρως. Διότι στη Δύση έχουν εμπεδωθεί νόμοι που απαγορεύουν τη δολοφονία άσχετα με φυλή, χρώμα, θρησκεία ή ό,τι άλλο παρόμοιο.

Για τους Ισλαμιστές ισχύουν άλλα. Όπως φέρεται να είπε ο Τσώρτσιλ, αν το είπε – “Όταν οι Μουσουλμάνοι βρίσκονται σε μειονότητα εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για δικαιώματα μειονοτήτων. Όπου βρίσκονται σε πλειονότητα δεν υπάρχουν δικαιώματα μειονοτήτων.”

3. Τον Νοέμβριο 2008, 10 εκπαιδευμένοι και καλά οπλισμένοι τρομοκράτες της ομάδας Lashkar-e-Taiba στο Πακιστάν κατέβηκαν με βάρκα στην ακτή της Βομβάης (Mumbai), που είναι η πόλη-κέντρο εμπορικών και χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων της Ινδίας. Επί μέρες ( 26/11-29/11) επιτέθηκαν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και σιδηροδρομικούς σταθμούς και σκότωσαν συνολικά 175 αμάχους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και 9 εισβολείς, 6 Αμερικανοί και 8 Ισραηλινοί καθώς και 16 ακόμα ξένοι. Το δε πολυτελές ξενοδοχείο Taj Mahal πυρπολήθηκε. Μια επίθεση έγινε στο Κέντρο της Εβραϊκής Παράδοσης (Chabad House). Εδώ ο ραβίνος Gauriel Holtzberg και η έγκυος γυναίκα του δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ.

Οι κυβερνήσεις ισλαμικών κρατών αμέσως καταδίκασαν την τρομοκρατική ενέργεια κι εξέφρασαν συμπαράσταση στην Ινδία, στον λαό και την κυβέρνηση. ΑΛΛΑ σχεδόν αμέσως ορισμένες Οργανώσεις όπως των Παλαιστινίων τάχθηκαν υπέρ των τρομοκρατών ως δήθεν επαναστατικών δυνάμεων, ενώ το Αλ Τζαζίρα του Κατάρ κάλεσε διάφορους ομιλητές που εξέφραζαν συμπάθεια για τους μαχητές του Ισλάμ! Πολλοί ήθελαν να δουν παρόμοιες ενέργειες κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Π.χ. “Οι φίλοι μας στην Ινδία έκαναν σπουδαίο έργο!” Άλλος – “Ο Αλλάχ ας ετοιμάσει τον δρόμο για τους πολεμιστές jihadi και αλλού”!

Οι οργανωτές της επίθεσης, όπως αποδείχτηκε, ήταν ο Hafiz Sayeed και Zakiur Rahman Lakhvi (εγκέφαλοι της Lashkar-e-Taiba). Και οι δύο ελεύθεροι συνεχίζουν τη δράση τους και θεωρούνται ήρωες στο Πακιστάν!

4. Οι φρικαλεότητες που οι Γαζανοί διέπραξαν στο νότιο Ισραήλ 7/10 είναι γνωστές πλέον παντού. Άμαχοι κάθε ηλικίας σφαγιάστηκαν εν ψυχρώ – ακόμα κι έμβρυο στην κοιλιά της μητέρας του: ηλικιωμένοι και των δύο φύλων, γονείς μπροστά στα παιδιά τους, παιδιά μπροστά στους γονείς τους. Γυναίκες και κορίτσια βιάστηκαν και βασανίστηκαν προτού θανατωθούν. Παιδιά αποκεφαλίστηκαν. Βρέφη κάηκαν ζωντανά καθώς και άλλοι. Σπίτια καταληστεύθηκαν και πυρπολήθηκαν. 1200 σκοτώθηκαν – άμαχοι, Ισραηλινοί και ξένοι. 250 απήχθηκαν ως όμηροι (μαζί και μικρά παιδιά).

Μερικοί Ισλαμιστές όντως εξέφρασαν πλήρη αποτροπιασμό. Αλλά λίγοι.

Στα ΜΜΕ, στα κοινωνικά δίκτυα, σε συνεντεύξεις, οι περισσότεροι Ισλαμιστές δεν βρήκαν τίποτα κακό να καταδικάσουν – λόγιοι, επαγγελματίες, ιμάμηδες κλπ. Εφόσον αυτές οι ενέργειες γίνονται για τον Αλλάχ, για την τιμή του Προφήτη και για την τιμή του Ισλάμ, είναι ορθές!

Το ζήτημα είναι αν οι Δυτικοί, όποιας πολιτικής παράταξης, όποιας οργάνωσης δικαιωμάτων και αντιρατσισμού, καταλαβαίνουν τι γίνεται.

Μάλλον δεν καταλαβαίνουν. Γι’ αυτό και υποστηρίζουν τους ανύπαρκτους “Παλαιστίνιους” και την απελευθερωση μιας ανύπαρκτης “Παλαιστίνης”. Στην πραγματικότητα υποστηρίζουν σαδιστές, ληστές, δολοφόνους και βιαστές!

Και όσοι δικαιολογούν το Ισλάμ ως ειρηνική θρησκεία και κουλτούρα, εθελοτυφλούν. Η βία, η καταπίεση, η εξόντωση απίστων, είναι τρανταχτή παρότρυνση στο ίδιο το Κοράνι (2.191, 5.33, 8.39 κλπ), το θεμέλιο του Ισλάμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *