Τ171: Νίκος Φίλης, τσιπριστής

Τ171: Νίκος Φίλης, τσιπριστής

- in Ταυτότητα
0

1. Ο κ. Ν. Φίλης, πρώην και παυμένος επί τσιπρικής κυβέρνησης υπουργός Παιδείας, έχει επανέλθει στον αντιπολιτευόμενο Σύριζα ως υπεύθυνος για θέματα Παιδείας. Προφανώς κάτι παραπάνω έχει μάθει τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον για να κάνει τον Ιεροφάντη του κ. Τσίπρα, αφού τον αποδόμησε, να τον επαναφέρει σε αυτή τη θέση. Εκτός αν ο Αλ. Τσίπρας νομίζει πως έτσι που έχει καταντήσει το κόμμα του δεν έχει κανέναν καλύτερο και δεν πειράζει.

Ο κ. Φίλης έχει, όπως όλοι έχετε προσέξει, ένα εξαιρετικό και άμεσα αντιληπτό στοιχείο: μια κυκλώπεια κοιλιά, μοναδική στη Βουλή.

Οι νοητικές ικανότητες και οι εκπαιδευτικές περγαμηνές του δεν γίνονται αντιληπτές ούτε από το βάδισμα ούτε από το κάθισμά του. Ούτε από την όψη ούτε από τη ματιά του (τα ματογυάλια εμποδίζουν). Η ευμεγέθης κοιλιά του όμως διατυμπανίζει το μήνυμα παχυσαρκίας ως βατήρα για πολιτική καριέρα και για εκπαίδευση.

Μόνο όταν μιλήσει εκδηλώνονται πληρέστερα οι νοητικές ικανότητές του.

2. Και μίλησε πολλές φορές ως υπουργός Παιδείας προωθώντας τις τσιπρικές καινοτομίες που κρατούν βυθισμένα τα Ελληνόπουλα στο σύστημα PISA στη 32η (ή και πιο πίσω) στις 35 του ΟΟΣΑ. Βέβαια δεν ευθύνεται μόνος διότι προηγήθηκε ο κ. Μπαλτάς, “φιλόσοφος”, και πολλοί άλλοι από τους Δεξιούς ή Πασόκους, που μας άφησαν “έργο”. Μα ο κ. Μπαλτάς (επίσης παυθείς από τον Αρχιερέα του) δήλωσε πως “η αριστεία είναι ρετσινιά” και πρέπει να αποφεύγεται. Κι αυτό έκαναν και κάνουν όλα τα εμπλεκόμενα μέλη του τσιπρικού τσούρμου.

Μίλησε πάλι ο κ. Φίλης με άρθρο του στα ΝΕΑ (30/7/20) επικρίνοντας τον πρόσφατο Νόμο περί Παιδείας της κας Κεραμέως που “είναι πιστή αντιγραφή των τότε επιθυμιών της τρόικας” ενώ ο ίδιος τόλμησε ως υπουργός αγωνιστής να αγνοήσει την τρόικα “και τους σχολάρχες μυστικοσύμβουλούς της”.

Διότι οι τσιπριστές όλοι είναι τα κατακάθια στον πάτο της ελληνικής κοινωνίας, που καλύπτει το ένα τρίτο του πληθυσμού (30%) και θέλουν μια Παιδεία που θα αυξήσει αυτό το ποσοστό ψηφοφόρων μόνιμα έτσι που οι τσαρλατάνοι πολιτικάντηδες του τσιπρισμού να μείνουν μόνιμα στην εξουσία.

3. Προσέξτε την τσιπρική λογική.

Η καπιταλιστική νοοτροπία, ο (νέο)φιλελευθερισμός, πρέπει να καταπολεμηθεί διότι ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος (ή αισχροκέρδεια) ενώ η προοδευτική δύναμη του τσιπρισμού στοχεύει σε αληθινή ανύψωση νου και πνεύματος ώστε να δημιουργηθεί ο Νέος Άνθρωπος – σαν αυτούς που φρόντιζαν την ασφάλεια των πολιτών (Δούρου, Τόσκα κλπ.) όταν πνίγονταν οι πολίτες στη Μάντρα και καίγονταν στο Μάτι!

Η λογική, του κ. Φίλη που θεωρεί εαυτόν ως παλαιό αγωνιστή μα καινοτόμο ήρωα στη Παιδεία, είναι γεμάτη άσχετη, ρευστή ασυναρτησία όπως μια μεγάλη κοιλιά είναι γεμάτη περιττά υγρά και αέρια.

Διότι οι 30 χώρες που στα πρότζεκτ PISA προηγούνται της αγωνιζόμενης για σοσιαλισμό Ελλάδας είναι καπιταλιστικές, φιλελεύθερες σοσιαλδημοκρατίες κι εφαρμόζουν προγράμματα Παιδείας που ο Αριστερός και ο Δεξιός τσιπρισμός αποφεύγουν, απορρίπτουν και όπου τα βρουν σπεύδουν να τα καταργήσουν.

4. Το πραγματικό σφάλμα στον νόμο της κας Κεραμέως είναι η έλλειψη πρακτικής ηθικής διδασκαλίας και από μέρους των εκπαιδευτικών και σε ειδικό για τους μαθητές πρόγραμμα.

Ένα πρακτικό μάθημα εφαρμογής ηθικών αρχών στην καθημερινή συμπεριφορά που θα κάνει τα Ελληνόπουλα, κορίτσια κι αγόρια, καλύτερους, έντιμους και υπεύθυνους πολίτες – όχι τσογλάνια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *