Ε877: Νοοτροπίες και ποσοστά

Ε877: Νοοτροπίες και ποσοστά

1. Τι να πούμε για τον λαό μας όταν, σε δημοσκόπηση στα μέσα Ιουνίου, το 52% δήλωσε πως πιστεύει ότι ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο κι έπληξε τον κοσμάκη σκόπιμα ή κατά λάθος. Το 41% πιστεύει πως πίσω από αυτή την παραγωγή του ιού κρύβονται συμφέροντα φαρμακευτικών εταιρειών, μεγαλοεπενδυτών και κυβερνήσεων. Πολλοί λένε πως ο στόχος είναι ο εμβολιασμός, άλλοι πως επιδιώκεται η απόλυση εργαζομένων και μείωση μισθών, επιδομάτων, συντάξεων κλπ.

Αυτά είναι νούμερα δημοσιευμένα (δημοσκόπηση της Pulse) σε όλα τα ΜΜΕ. Δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Δίνουν δε καθαρή εικόνα της ευρύτατης πίστης σε συνωμοσία.

Όταν κατά καιρούς ο Π. Πετριάς ή εγώ γράφουμε για την θλιβερή ηλιθιότητα που καταθλίβει το έθνος μας δεν πρέπει να νομίζετε πως υπερβάλλουμε ή βρίζουμε άδικα.

2. Πως αναλύεται το 52%;

Ένα μέρος του είναι οπωσδήποτε το 41% με την πίστη του στα αδίστακτα συνωμοτικά συμφέροντα των κυρίαρχων καπιταλιστών.

Τι είναι όμως το 11%; Αμόρφωτοι, βλάκες, καθυστερημένοι, παλαβοί κάθε είδους; Η συνωμοσιολογία πάντα ήταν βασικό στοιχείο στις συζητήσεις του καφενείου, της αρβύλας και του κίτρινου δημοσιογράφου.

Το 41% είναι σίγουρα οι αναρχοαριστεροί κάθε απόχρωσης από τους κεντροαριστερούς και σοσιαλιστές με «ανθρώπινο πρόσωπο» ως τους ακραίους μαοϊκούς και σταλινιστές, τους αναρχικούς και τους ρουβίκωνες και τρομοκράτες που χαίρονται με τη βία, την καταστροφή και το χάος, τη βαρβαρότητα και το έρεβος των Ταρτάρων.

Πιστεύω πως ούτε στη Βόρεια Κορέα δεν υπάρχουν κομμουνιστές ή αριστεροί σαν τους απολιθωμένους στον αριστερισμό Έλληνες.

3. Η Αριστερά εκφράζεται στα τρία κόμματα της Βουλής. Είναι οι γνωστοί μας σταλινικοί του ΚΚΕ, οι καινούριοι του Βαρουφάκη και οι προοδευτικοί του Σύριζα που όμως υιοθέτησαν (στην εκτίμηση των «αγνών αγωνιστών») δεξιές καπιταλιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Αν προσθέσουμε τους ακόλουθους του Λαφαζάνη, της κας Κωνσταντοπούλου, τους μαοϊκούς και τους αναρχικούς, φτάνουμε εύκολα στο 42%.

Μια άλλη δημοσκόπηση, της Prorata, την ίδια περίοδο, έδειξε πως το 38% δεν θέλουν Αγγλικά στα νηπιαγωγεία, ένα 44% δεν θέλει να αναγράφεται η «διαγωγή» στα απολυτήρια κι ένα σαρωτικό 49% τάσσεται κατά της αντικατάστασης της Κοινωνιολογίας από τα Λατινικά.

Και τα τρία ποσοστά εκδηλώνουν τη νοοτροπία της Αριστεράς που δεν θέλει κάτι τόσο Δυτικό και χρήσιμο όσο τα Αγγλικά, δεν θέλει να στιγματίζονται και να είναι γνωστοί οι μπαχαλάκηδες ταραχοποιοί και, βέβαια, δεν θέλει να απομακρυνθεί η Κοινωνιολογία που περιέχει μαρξιστικές θεωρίες και πολιτικο–οικονομικά συστήματα όπως ο σοσιαλισμός και κομμουνισμός.

Ας πούμε πως ένα ποσοστό έκαναν λάθος επιλογή. Ας μείνουμε με το 40%. Μόνο σε χώρες σαν τη Βενεζουέλα και τη Βόρειο Κορέα υπάρχουν τέτοια ποσοστά ανεγκέφαλων οπισθοδρομικών.

Διαπρέπουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *