Τ139: Ν. Φίλης: ασυναρτησία

Τ139: Ν. Φίλης: ασυναρτησία

- in Ταυτότητα
0

Σταχυολογώ και σχολιάζω μερικές δηλώσεις του κ. Φίλη, πρώην υπουργού Παιδείας επί τσιπρικής κυβέρνησης. Θα μπορούσε να γίνει με δηλώσεις του κ. Τσίπρα μα αυτόν τον έχουμε βαρεθεί μέχρι ναυτίας. (Πρόσφατα δήλωσε πως επί Κατοχής 1941-44 οι Έλληνες άκουγαν Deutche Welle, το οποίο άρχισε τις εκπομπές του μόνο 10 χρόνια μετά!)

Προσέξτε την κούφια σοβαροφάνεια στα λόγια του στα μέσα Νοεμβρίου σε εκδήλωση όπου ήταν πολλά στελέχη παρόντα και ο κ. Τσακαλώτος!

“Ο Σύριζα δεν κατάφερε να δημιουργήσει όρους βαθύτερης ηγεμονίας αξιοποιώντας τη λαϊκή διαθεσιμότητα, που καταγράφηκε τέσσερις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Εγκλωβισμένος στο δόγμα «μόνος εναντίον όλων»… μοναδικός πολιτικός αποδοχέας της κοινωνικής δυσαρέσκειας… υποτίμησε τη στρατηγική του αντιπάλου αλλά και την ανάγκη κοινωνικών και πολιτικών συμμάχων… [σαν] τους ΑΝΕΛ, παράγοντες του καραμανλικού κατεστημένου… και την Εκκλησία… Μετά τις εκλογές προτάξαμε το οργανωτικό αφήνοντας πίσω το πολιτικό. Συνεπώς καθήκον πρώτο σε αυτή τη φάση είναι το προγραμματικό restart του Σύριζα. Χωρίς αμφισημίες και μονοθεματικές παρεμβάσεις.”

Βλέπει κανείς αρκετές μπηχτές κατά του αρχηγού κ. Τσίπρα.

Μα το πιο δηλωτικό στοιχείο είναι πως εμείς θα πάρουμε την «ηγεσία» στο πολιτικό σκηνικό ενάντια στους «αντιπάλους». Δεν είναι, βλέπετε, το κύριο ενδιαφέρον η βελτίωση της κοινωνίας. Ακόμα και όταν αναφέρεται σε αυτήν, θέλει τους δυσαρεστημένους. Αγνοεί πλήρως το γεγονός πως είναι οι δικές του συμπεριφορές και αμετροέπειες του τσιπρισμού (=ψεύδη και απάτες) που αύξησαν τις δυσαρέσκειες των διάφορων κοινωνικών στρωμάτων.

Μόλις μια βδομάδα νωρίτερα καυχιόταν (ή κλαψούριζε?) πως επί 5 χρόνια υπήρξε δημοκρατία στην εκπαίδευση, δεν διώξαμε κανέναν, δεν κυνηγήσαμε κανέναν, διαμορφώθηκαν συνθήκες ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και τα φαινόμενα της ανομίας αντιμετωπίστηκαν χωρίς επικοινωνιακό σόου!

Τα φαινόμενα της ανομίας αντιμετωπίστηκαν με χάδια προς τους δράστες και θύτες και με ενθαρρύνσεις: ο δολοφόνος Κουφοντίνας να σουλατσάρει στους δρόμους όπου εκτέλεσε τα αθώα θύματά του!

Ακόμα και τώρα ο ίδιος έτρεξε στην ΑΣΟΕΕ για να υπερασπιστεί (μαζί με άλλους ανεγκέφαλους) τα ορμητήρια του «ασύλου» με τις μολότοφ, τα αλυσοπρίονα, τους λοστούς, τα κράνη, τα εργαλεία διάρρηξης κλπ!

Αυτό είναι όντως το πολιτικό και προγραμματικό restart, η επανεκκίνηση του Σύριζα. Επιστροφή στην καθάρια και λαμπρή λενινιστική πρακτική του αντάρτικου στη Βουλή (με τύπους Πολάκη, Τζανακόπουλο, Μάρκου κλπ.) και στους δρόμους όπου διαδηλώνουν οι τσιπριστές για τα δημοκρατικά ιδεώδη!

Επανεκκίνηση με πολιτική: «Η χούντα δεν τελείωσε το ’73… Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία…» κλπ.

Ιδού πανάξιες πολιτικές θέσεις…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *