Τ125: Οι Έλληνες (δεν) είναι βλάκες

Τ125: Οι Έλληνες (δεν) είναι βλάκες

- in Ταυτότητα
0

1. Μόνο αν και όταν δεχθούμε πως οι άνθρωποι όλοι, συνεπώς και οι Έλληνες, είναι (μετ-) ενσωματώσεις της πνοής και νοημοσύνης του Υψίστου, μπορούμε να δεχθούμε πως η βλακεία δεν καταλαμβάνει τον νου των Ελλήνων.

Ακόμα και τότε θα πρέπει να προσθέσουμε το επίρρημα «πλήρως».

Αλλιώς είναι δύσκολο να εξηγήσουμε τη συμπεριφορά της μεγάλης πλειονότητας των ελληνόφωνων Ελλαδιτών.

Βέβαια όταν εκφράζεις μια τέτοια κρίση συγχρόνως υπονοείς πως εσύ δεν είσαι («εγώ δεν είμαι βλάκας»). Αυτό είναι πάντα συζητήσιμο.

Βλακεία πολύ απλοϊκά είναι να μην ξέρεις το καλό και συμφέρον σου και να μην προσπαθείς να το μάθεις.

Τώρα, αφού οι Ελλαδίτες συμφωνούν πως η κρίση του χρέους, τα μνημόνια και συναφή φαινόμενα είναι βλαβερά, πρέπει να είναι βλάκες εφόσον δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από αυτά μα και να διδαχθούν κατανοώντας τα αίτια.

2. Υπάρχουν πολλοί Κεντρώοι και Κεντροαριστεροί που νομίζουν πως δεν είναι Αριστεροί όπως οι ακραίοι κομμουνιστές του ΚΚΕ και άλλων ΚΚ, οι αναρχοαριστεροί του Σύριζα και οι αναρχικοί σε διάφορα κομματίδια.

Εγώ πιστεύω πως και αυτοί, όπως και μερικοί της ΝΔ, είναι Αριστεροί! Μα δεν είναι αυτό το θέμα μου σήμερα κι έτσι το αφήνω.

Το θέμα είναι η βλακεία που βασανίζει τον ελλαδικό χώρο.

Ως παράδειγμα μόνο παίρνω την κυβέρνηση Συριζαίων τσιπριστών της πενταετίας 2015 – 2019.

Είναι πλέον τετριμμένο κλισέ, μα πρέπει να αναφερθεί το γεγονός πως αυτοί, με την ισχνή πλειοψηφία τους, εγκατέλειψαν όλες τις μεγαλεπήβολες προεκλογικές υποσχέσεις τους και υιοθέτησαν μια μνημονιακή δεξιόστροφη πολιτική μέσα σε έξι μήνες!

Εντούτοις, στο επακόλουθο δημοψήφισμα το 63% ψήφισε υπέρ του κ. Τσίπρα να φύγουμε από την ΕΕ και αυτός αναγκάστηκε να μετατρέψει το ΝΑΙ σε ΌΧΙ και να παραμείνουμε.

Λίγο αργότερα, στις εθνικές εκλογές οι τσιπριστές ξαναβγήκαν ως κυβέρνηση με μια ισχνή πλειοψηφία.

3. Τι μας λένε αυτά τα νούμερα – κι ας αφήσουμε στην άκρη τη συμπεριφορά του κ. Κωλοτούμπα…

Μας λένε πως το 63% των Ελλαδιτών είναι βλάκες και το 35% εξ αυτών που τους ξαναψήφισαν είναι σούπερ βλάκες.

Όλοι αυτοί δεν ψήφισαν για το καλό και συμφέρον τους μα με διάφορα ιδεολογικά κίνητρα, συναισθηματικά και άσχετα. Κάποιος μου εξομολογήθηκε πως είναι αριστερός, Συριζαίος, διότι αυτή η ιδεοληψία τρέχει στην οικογένεια από τους προπαππούδες του που υπέστησαν πολλές κακουχίες από το Κιλελέρ (1910!) και την εποχή του Βενιζέλου. Ο ίδιος είναι πολύ ευκατάστατος μεσοαστός με κάποια περιουσία και καλή σύνταξη.

Μπορεί, βέβαια, πολλοί να μην γνώριζαν πως η παραμονή μας στην ΕΕ ήταν καλύτερη και πιο συμφέρουσα (από κάθε άποψη) από την έξοδό μας. Δεν το γνώριζαν διότι ήταν αρκετά βλάκες ώστε να μη φροντίσουν να μάθουν τα απλά οικονομικά του ζητήματος.

4. Ας επεκτείνουμε την έρευνά μας.

Πολλοί θα διαφωνήσουν με τη γνώμη μου πως η τσιπρική κυβέρνηση αποδείχθηκε η χειρότερη της σύγχρονης Ελλάδας – ανέντιμη, ανεύθυνη, ανίκανη.

Έτσι πάω στις Ευρωεκλογές σε συνδυασμό με τις πλημμύρες στη Μάνδρα και την πυρκαγιά στο Μάτι (2018).

Το Μάτι κατακάηκε και μαζί κάηκαν 102 άνθρωποι. Ωστόσο πήγαν εκεί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και αντί να ζητήσουν συγνώμη για τα λάθη τους, εγκάλεσαν τους πολίτες ως αυθαιρετούντες, απείλησαν να τους βάλουν πρόστιμα και να κατεδαφίσουν τα λίγα όρθια σπίτια!

Η Συριζαία περιφερειάρχης κα Δούρου ένιψε τας χείρας της ως αναρμόδια και στο Μάτι και στις πλημμύρες στη Μάνδρα με 20 και βάλε νεκρούς.

Αυτοί τώρα οι κάτοικοι που είδαν, αν όχι τις δικές τους περιουσίες, μα εκείνες των γειτόνων τους να καταστρέφονται και, αν όχι συγγενείς, τους γείτονές τους να απανθρακώνονται, ψήφισαν κατά 23% Σύριζα – και αρκετά πιο πάνω στις Εθνικές εκλογές!

Μόνο βαθύτατοι βλάκες θα συμπεριφέρονταν έτσι.

Νομίζω πως το ποσοστό στην Ελλαδική επικράτεια είναι ψηλότερο του 63%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *