Τ120: Ευρώπη κι Ελλάδα: Λεφτά!

Τ120: Ευρώπη κι Ελλάδα: Λεφτά!

- in Ταυτότητα
0

1. Σήμερα γράφω για χοντρά λεφτά. Διότι ο κ. Τσίπρας προσωπικά και η αναρχοαριστερή προπαγάνδα γενικά πότισαν με άφθονο δηλητήριο τον νου των Ελλήνων εναντίον της Ευρώπης.

Ωραία, δεν θέλουμε την ιδεολογία της προοδευτικής, φιλελεύθερης πολιτισμένης Ευρώπης (έστω κι αν ο Νίκος Παππάς, τότε που ήθελε να θέσει τα τηλεοπτικά κανάλια στον έλεγχο του τσιπρισμού, επικαλέστηκε κάποιο Ινστιτούτο στη Φλωρεντία!). Μα σίγουρα δεν θα αρνηθούμε τα λεφτά τους;…

Είναι απίστευτη όμως η αμάθεια των κατοίκων αυτής της χώρας μας.

Σε μια έρευνα της διαΝΕΟσις νωρίτερα στον χρόνο, 6 στους 10 πιστεύουν πως από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ ωφελημένη βγήκε η ΕΕ. Δηλαδή μας εκμεταλλεύτηκαν οι άλλες χώρες της ΕΕ – μικρές σαν τις Βαλτικές ή τη Σλοβενία! Εμείς με άλλα λόγια ζημιωθήκαμε!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εγγενούς, εθνικής ηλιθιότητας, της πατριδοκάπηλης, απαράδεκτης παιδείας στην πρώτη και μεσαία βαθμίδα όπου μεγαλουργούν συνδικαλιστές και περισπούδαστοι υπουργοί και της κομμουνιστικής μετεμφυλιακής προπαγάνδας.

2. Ας είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι αφήνοντας στην άκρη άυλες πνευματικές αξίες σαν εκείνες που εξέτασα στα αμέσως προηγούμενα άρθρα της σειράς.

Τα τελευταία 35 έτη, από τα μέσα της δεκαετίας 1980 περίπου, εμείς πήραμε δώρα, παροχές από την ΕΕ 160 δις Ευρώ.

Αυτά είναι ζωντανά χαρισμένα χρήματα – όχι δάνεια – 160 δις!

Τα μισά περίπου δόθηκαν σε αγροτικές επιδοτήσεις (είχαν αρχίσει επί Ράλλη). Τα άλλα μισά σε ΕΣΠΑ, ΚΠΣ και άλλα ποικίλα πακέτα τα οποία έγιναν υποδομές, δρόμοι, γέφυρες το σύστημα TAXIS και άλλα.

Νομίζετε πως η θαυμαστή γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου, το αεροδρόμιο Αθηνών, η Αττική Οδός, το Μετρό Αθηνών, η Εγνατία Οδός κ.λπ., κατασκευάστηκαν από τους ψωραλέους φόρους της άρρωστης ελληνικής οικονομίας;

Όχι καθόλου. Είναι φόροι Γερμανών, Γάλλων κ.λπ. Μα εκτός από τα δώρα υπήρξαν και μερικά πολύ φθηνά δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και όμοιους Οργανισμούς τα οποία μετετράπησαν σε τέτοια έργα.

Επιπλέον το νέο άφθονο χρήμα επέτρεψε φθηνά δάνεια στους ιδιώτες, στεγαστικά και καταναλωτικά!

3. Μα εξίσου σημαντική προσφορά της ΕΕ ήταν και είναι η νομοθεσία της. Δεν νομοθετούν μόνο οι βουλευτές μας εδώ στην Αθήνα. Οι διατάξεις και νόμοι, που έκαναν τη ζωή μας καλύτερη έρχονται από τις Βρυξέλλες.

Υπάρχει ένα ισχυρό νόμισμα, το Ευρώ, που λαϊκιστές οπορτουνιστές πολιτικάντηδες δεν μπορούν να χειραγωγήσουν τοπικά. Έτσι δαμάστηκε σε μεγάλο βαθμό, όχι εντελώς, ο πληθωρισμός.

Η κοινή νομοθεσία επιτρέπει να ταξιδεύουμε σε όλες τις χώρες της ΕΕ με την ταυτότητά μας μόνο, όπως στη δική μας ελληνική επικράτεια. Δίχως βίζες, ξένα συναλλάγματα, τελωνεία και όλα τα άλλα ενοχλητικά εμπόδια που προκαλούσαν τόσο άγχος.

Σήμερα χάρη στη νομοθεσία των Βρυξελλών υπάρχουν ακόμα και στην Ελλάδα υποδομές για την επεξεργασία λυμάτων, τα οποία σε παλαιότερες βαλκανικές εποχές χύνονταν αμέριμνα από την Αττική στον Σαρωνικό και οι ακτές είχαν γίνει επικίνδυνοι βόθροι. Ήταν η οδηγία 91/27/ΕΟΚ! Τέτοιες οδηγίες έχουν κάνει τη ζωή μας απείρως καλύτερη.

Και από το 1945 υπάρχει επιτέλους ειρήνη – εκτός από τα Βαλκάνια στη δεκαετία 1990 και δώθε.

Και οι φοιτητές ταξιδεύουν και σπουδάζουν σε τόσες χώρες!

4. Το θλιβερό γεγονός είναι η αγνωμοσύνη και αχαριστία μας. Μια επίμονη μνησίκακη προπαγάνδα για τους κακούς ξένους εκ μέρους της ηττημένης Αναρχοαριστεράς.

Είναι κατανοητή η απογοήτευση και πίκρα των ηττημένων κομμουνιστών που είδαν τα οράματα και τις φιλοδοξίες τους να διαψεύδονται, από τα απάνθρωπα καθεστώτα των σοβιετικών αποικιών και την τελική κατάρρευση τους στην ανυποληψία και πλήρη αποτυχία.

Κι εξακολουθούν να εθελοτυφλούν και να σπέρνουν μίσος και διχόνοια.

Μα και οι δεξιοί δεν είναι πολύ καλύτεροι, όπως θα έπρεπε να είναι. Δεν έχω ακούσει κανέναν πολιτικάντη να λέει ευκρινώς πως την ευημερία μας την οφείλουμε στην ΕΕ!

Ακούς μόνο κάτι φάλτσες φωνές (κα Φώφη, π.χ.) να εγκωμιάζουν το Πασόκ ή τους «αγώνες» (;!) της Αριστεράς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *