Πρώτα δείγματα υπαναχώρησης

Πρώτα δείγματα υπαναχώρησης

- in Επικαιρότητα
0

1. Ναι, ήρθε ένα από τα πρώτα δείγματα υπαναχώρησης και διαιώνισης του πελατειακού κρατισμού.

Σίγουρα η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει προετοιμασμένη έγκαιρα να προχωρήσει γοργά, δυναμικά σε μεταρρυθμίσεις που θα εκσυγχρονίσουν το διεφθαρμένο Δημόσιο και θα προωθήσουν επιθυμητές ιδιωτικοποιήσεις κι επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα (Ελληνικό κ.λπ.).

Είμαι βέβαιος πως πολλά θα γίνουν σε αυτήν την ορθότατη κατεύθυνση και αναμφίβολα πολλοί στο εξωτερικό αισθάνονται το ίδιο και θα σπεύσουν να επενδύσουν στη χώρα μας καθώς εδραιώνονται οι διευκολύνσεις κάθε είδους από πάταξη της διαφθοράς και συμμάζεμα της γραφειοκρατίας ως την ελάφρυνση της φορολογίας.

Αλλά είμαι εξίσου βέβαιος πως πολλά δεν θα γίνουν.

2. Η κα Λίνα Μενδώνη στο υπουργείο Πολιτισμού, ενεργώντας στο ευρύτερο σχέδιο αλλαγών του Κ Μητσοτάκη, μίλησε για την ενοποίηση των κτηρίων του Πολυτεχνείου και του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Οδό Πατησίων.

Εκτός της Αρχιτεκτονικής, οι σχολές του Πολυτεχνείου έχουν πλέον μετακομίσει και τα κτήρια έχουν αδειάσει. Επομένως, αφού το Εθνικό Μουσείο χρειάζεται νέους χώρους (είναι το κορυφαίο στον κόσμο για την κλασική περίοδο), φαίνεται πολύ φυσικό να ενοποιηθούν τα κτήρια των δυο ιδρυμάτων σε έναν νέο σχεδιασμό ανάπλασης της σύνολης περιοχής.

Έτσι θα εκδιωχθούν και οι κακοποιοί (μπαχαλάκηδες κουκουλοφόροι, ναρκέμποροι κ.λπ.) που έχουν κάνει άντρο τους αυτούς τους χώρους, όλη η περιοχή των Εξαρχείων θα επανέλθει σε κανονικότητα και οι κάτοικοι θα νιώσουν ασφαλείς πάλι.

3. Ξέχασε όμως η κυβέρνηση πως στο Πολυτεχνείο διατηρούν τα γραφεία τους οι καθηγητές της Αρχιτεκτονικής. Μάλλον δεν τους ειδοποίησε για την προτεινόμενη αλλαγή. Κι επειδή αυτοί έχουν βολευτεί δεν θέλουν να μπουν στον ελάχιστο κόπο να μετακομίσουν στην περιοχή Ζωγράφου όπου μετακόμισαν οι διάφορες σχολές.

Μαζεύτηκαν λοιπόν οι καθηγητές για να εκφράσουν τη δίκαιη, όπως τους φαίνεται, αγανάκτησή τους που η κυβέρνηση προωθεί τα σχέδια της χωρίς να τους λαμβάνει υπόψη. (Δηλαδή το ότι θα πρέπει να ξεβολευτούν και να βρουν νέα γραφεία!)

Και η πολιτική ηγεσία έκανε πίσω και τους διαβεβαίωσε πως δεν θα τους κουνήσει! Πάλι μια συντεχνία εκβιάζει! Και αυτή τη φορά πρόκειται για καθηγητές, υποτιθέμενους αξιοπρεπείς στυλοβάτες της κοινωνίας μας.

Οι αναρχοαριστεροί δεν θέλουν κατάργηση του «ασύλου». Το ΚΚΕ δεν θέλει γεννήτριες στη Μακρόνησο. Οι ΟΤΑ εδώ κι εκεί δεν θέλουν χωματερές στις περιοχές τους…  και πάει λέγοντας.

Η αναλγησία και το βόλεμα και άλλες εγωιστικές ιδιότητες μπορούν να παρατηρηθούν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, όχι μόνο σε μπαχαλάκηδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *