Τ243: Ρωσικός χαρακτήρας

Τ243: Ρωσικός χαρακτήρας

- in Ταυτότητα
0

Συχνά μια σύντομη ρήση για έναν λαό αποδίδει πιο εύστοχα τον χαρακτήρα του από τόμους κοινωνιολογικών ερευνών και στατιστικών. Π.χ. οι Τσέχοι λένε «Δούλευε σκληρά και μπορεί να έχεις μπίρα»! Έτσι καταλαβαίνεις πως τους αρέσει να εργάζονται σκληρά μα και να πίνουν μπίρα (που υπονοεί να απολαμβάνουν τη ζωή γενικά).

Κοιτάξτε τρεις απόψεις της ρωσικής ζωής. Ξέρετε πως η Ρωσία με την έκταση της Σιβηρίας είναι μια τεράστια χώρα γεωγραφικά. Λέγεται πως για κάθε Ρώσο (σήμερα 145 εκμ) αντιστοιχούν 20 ποδοσφαιρικά γήπεδα γης. Όμως 84% των Ρώσων ζουν σε μικρά διαμερίσματα τώρα από τσιμέντο.

Οι εργολάβοι συνεχίζουν να οικοδομούν 20όροφες πολυκατοικίες μέσα και γύρω (κυρίως) από τις πόλεις και συνήθως αυτά τα συγκροτήματα δεν έχουν τις απαραίτητες για τη σύγχρονη κοινωνία υποδομές – σχολεία, παιδικές χαρές, μαγαζιά, πάρκινγκ (συχνά) κλπ.

Εντούτοις τα διαμερίσματα γίνονται ανάρπαστα με δάνεια 25 ετών.

Κοιτάξτε αυτήν την φωτογραφία της Μητέρας Πατρίδας.

Είναι άγαλμα στο Volgograd, «Η μητέρα σας καλεί»! Ποια μητέρα καλεί τα παιδιά της με τέτοιο ύφος, με τέτοιο τρόπο; Ναι, καταλαβαίνω πως είναι η Πατρίδα, η Μητέρα Ρωσία, που καλεί, μα δεν υπάρχουν πιο ελκυστικοί τρόποι ακόμα και για πόλεμο και αυτοθυσία;

Τώρα κοιτάξτε τη γέφυρα που στηρίζεται με τσιμεντόλιθους.

Τι σας λέει για αυτούς που το έκαναν και όσους το αποδέχονται;

Τσαπατσουλιά, τεμπελιά, άρπα-κόλλα, φτήνια, φτώχεια.

Κάποιος Ρώσος Alexey Alexandrovich γράφει: Εμείς οι Ρώσοι είμαστε συνηθισμένοι στο να μας λένε ψέματα οι κυβερνώντες. Έχουμε πολλά οργισμένα ανέκδοτα. Ως κοινός, συνηθισμένος πολίτης είσαι ένα τίποτα σε μία αντιπαράθεση με το κράτος. Ως στρατολογημένος για τη θητεία σου έχεις ακόμα λιγότερα δικαιώματα: η στρατιωτική θητεία σε βάζει σε μια φυλακή όπου κυβερνά ο ισχυρός – και όποιος αντέξει! Στις κατώτερες βαθμίδες είσαι σκουπίδι… Όσοι μπορούν, εξαγοράζουν τη θητεία τους. Μένουν όσοι δεν έχουν δεξιότητες για να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα ή δεν έχουν γνωριμίες για να ενταχθούν στον δημόσιο τομέα!

Για τους Γερμανούς λέγεται πως λένε –«Δούλεψε σκληρά και όλα θα πάνε καλά»!

Για τους Ρώσους λέγεται πως λένε – «Γιατί να δουλεύεις αφού όλα είναι σκ…! Ας μεθύσουμε και ας καταστρέψουμε κάτι!»

Έτσι, αιώνες τώρα οι κυβερνώντες εξαπατούν και καταπιέζουν τον λαό και οι μάζες το δέχονται.

Τι είδους μυαλό πιστεύει, όπως οι Ρώσοι αιώνες τώρα, πως «είμαστε αθώος, αγνός λαός και οι Δυτικοί θέλουν το κακό μας»;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *