Τ247: Βίκτορ Ορμπάν

Τ247: Βίκτορ Ορμπάν

- in Ταυτότητα
0

Ο Ορμπάν (γεν 31/5/1963) είναι φασίστας και δεν το κρύβει. Μα οι ηγέτες της ΕΕ δεν (θέλουν να) το βλέπουν ή κάνουν πως δεν το βλέπουν διότι αν αποδεχτούν το γεγονός θα πρέπει να δράσουν με τρόπο που η συνηθισμένη δειλία τους δεν επιτρέπει.

Ακόμα και όταν χαμογελά μοιάζει έκφυλος κακοποιός. Ο ρατσισμός για τον οποίο τον μέμφονται πολλοί δεν είναι το μόνο κουσούρι του.

Πρόσφατα συμμετείχε ως ένας κύριος ομιλητής στη Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης Συντηρητικών (Conservative Political Action Conference – CPAC) στο Ντάλας του Τέξας. Μα καθ’ οδόν έκανε μια στάση στο Νιου Τζέρσεϋ για να «τα πούνε» με τον παλιό καλό φίλο του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ομιλία του είπε πολλά ευτράπελα με αναφορές στον Σόρος, στον Κλιντ Ήστγουντ, στον Τσακ Νόρις και άλλους και πιπίλησε τη γνωστή του καραμέλα πως το 2015 η Ευρώπη αντιμετώπισε μια «εισβολή παράνομων μεταναστών» σαν τις ορδές του Τζένκινς Χαν! Εκτός από τους μετανάστες εχθροί του είναι οι «προοδευτικοί», οι «κομμουνιστές», οι «δημοκρατικοί» και οι «οπαδοί της παγκοσμιοποίησης»!

Έχει πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ στην Ουγγαρία και κάνει συνεχείς παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και απολαμβάνει τη στήριξη του 60% των ψηφοφόρων που τον κρατούν στην πρωθυπουργία πάνω από 12 συνεχόμενα έτη. Η πολιτική του συνοψίζεται σε ανελεύθερη δημοκρατία, ευρωσκεπτικισμό (δηλ. να υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς της ΕΕ μα να παίρνει τα κονδύλια της), αντι-αμερικανισμό, αντι-δημοκρατία και γενικά εχθρότητα προς τη Δημοκρατική Δύση. Τα καθεστώτα που του αρέσουν είναι το δικό του, η Ρωσία του Πούτιν, η Κίνα και η Τουρκία του Ερντογάν.

Δεν είναι παράξενο που το κόμμα του Fidesz αποκλείστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα των Κεντρο-Δεξιών για δύο έτη 2019-2021.

Τον Ιούλιο 2022 επισκέφθηκε την Τρανσυλβανία της Ρουμανίας, όπου υπάρχει μια ισχυρή μειονότητα Ούγγρων και δήλωσε – «Εμείς οι Ούγγροι δεν είμαστε μια μεικτή φυλή και δεν θέλουμε να γίνουμε μια μεικτή φυλή. [Σε άλλες] χώρες οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί αναμειγνύονται με όσους φθάνουν έξωθεν της Ευρώπης. Οι χώρες αυτές δεν είναι πλέον έθνη… παρά ένα συνονθύλευμα λαών».

Αμιγής φυλή ήταν και οι Γερμανοί των Ναζί του Χίτλερ. Οι Γερμανοί τουλάχιστον αναγνώρισαν την τρέλα τους και ζήτησαν συγγνώμη για τα χιτλερικά εγκλήματα. Επίσης έχουν για πολλούς αιώνες προσφέρει μουσικούς, λογοτέχνες, φιλοσόφους, λογίους κ.λπ. κ.λπ., στην ανθρωπότητα. Οι Ούγγροι όμως; Παίρνοντας ως αφετηρία την Αναγέννηση, ή το 1500, ο Ούγγροι προσέφεραν μόνο 2-3 τριτοκλασάτους μουσικούς τον 19ο αιώνα!

Το ότι είναι σύγχρονος Ευρωπαίος πολιτικός, μέλος της ΕΕ, πιστεύει σθεναρά και προωθεί την αρλούμπα της φυλετικής καθαρότητας, είναι γεγονός μεγάλης ανοησίας. Το ότι 60% των ψηφοφόρων τον στηρίζουν δείχνει πως η ίδια ανοησία διαπερνά ολόκληρο το αμιγές ουγγρικό έθνος.

Το πιο λυπηρό γεγονός είναι πως οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ δεν λένε και δεν κάνουν τίποτα να αναχαιτίσουν το φασιστικό δηλητήριο που εκχύνει τόσο ασυγκράτητα πια ο Ορμπάν.

Ναι, η κα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ξεκάθαρα πως «οι διακρίσεις λόγω φυλής απαγορεύονται σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ». Μα σίγουρα τέτοιες χλιαρές διαπιστώσεις και δηλώσεις δεν αρκούν.

Ο Ορμπάν σαφώς δεν δίνει δεκάρα για τις αρχές Δικαίου της ΕΕ. Θέλει όμως τα χρηματικά πλεονεκτήματα που απολαμβάνει ως μέλος της ΕΕ.

Εφόσον όμως απορρίπτει τις αξίες και αρχές της ΕΕ, δεν έχει θέση στην ΕΕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *