Ε1560: Ουκρανική Δημοκρατία

Ε1560: Ουκρανική Δημοκρατία

Αν ο κύριος λόγος που ο Πούτιν επιτέθηκε βάρβαρα στην Ουκρανία είναι η αρπαγή νέων εδαφών με πλούσιους πόρους (αέριο, πετρέλαιο κ.λπ.) κι έτσι να νεκραναστηθεί η παλαιά Ρωσική Αυτοκρατορία, ο δεύτερος λόγος ήταν να εμποδίσει την ύπαρξη μιας νέας Δυτικής δημοκρατίας στα νοτιοδυτικά σύνορα του (έχοντας ήδη τη Φινλανδία).

Υπήρχε πολλή διαφθορά στην ανεξάρτητη Ουκρανία, ένα θλιβερό κατάλοιπο της Σοβιετικής εποχής. Οι Ουκρανοί εξεγέρθηκαν το 2014 (Μεϊντάν) διώχνοντας τον φιλορώσο πρόεδρο Βίκτωρα Γιανουκόβιτς απαιτώντας μέτρα κάθαρσης κι εκδημοκρατισμό για να προσχωρήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2019 στις προεδρικές εκλογές, ο Ζελένσκι κέρδισε τον Porochenko παίρνοντας 73,22% στη δεύτερη ψηφοφορία. Δεν είναι απλώς και μόνο ένας κωμικός ηθοποιός μα επίσης σοβαρός (στη σειρά Υπηρέτης του λαού) και είχε μια εταιρία παραγωγής θεατρικών και τηλεοπτικών παραστάσεων. Ξέρει, λοιπόν, να διοικεί.

Το πόσο καλός πρόεδρος είναι το απέδειξε όταν αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα (όταν του έγινε η σχετική πρόταση τον Μάρτιο 2022) για να μείνει και να διοικεί ως Πρόεδρος κι εμψυχώνοντας λαό και στρατό να δίνει το καλό παράδειγμα, όχι μόνο στους Ουκρανούς μα σε όλο τον κόσμο – ένας νέος και μοναδικός Ουίνστων Τσώρτσιλ.

Ο Ζελένσκι υπουργοποιεί νέους ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, που έχουν δείξει φιλοδοξία μα, περισσότερο, την ικανότητα να πραγματώνουν τις επιδιώξεις τους γοργά και αποτελεσματικά. Διόρισε υπουργό για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση την Olga Stefanishyna που είναι μόλις 36 ετών μα έχει κάνει καριέρα στη Δημόσια Διοίκηση σε αυτόν τον τομέα. Ως υφυπουργό διόρισε την Anna Sergeeva που είναι μόλις 25 ετών, πρώην δημοσιογράφος στην τιβί και σύμβουλος για οργανωμένες εκδηλώσεις καλλιστείων και παρόμοια: έχει επίσης μπλογκ στο Instagram με πάνω από 100.000 ακολούθους.

Έχει έμπειρους ώριμους υπουργούς σε άλλα υπουργεία, μα προωθεί τους νεότερους όπου χρειάζεται και όπου μπορεί.

Διάφορα ρωσοφιλικά τρολ στο Διαδίκτυο έχυσαν μπόλικο δηλητήριο σε αναρτήσεις τους. Πως οι κυρίες είναι γκέι και γι’ αυτό οι Ουκρανοί θέλουν την ΕΕ – για να έχουνε ελεύθερες σχέσεις. Πως είναι φιλενάδες διάφορων ανώτερων αξιωματούχων, ή και του Ζελένσκι, κι έτσι πέτυχαν να διοριστούν. Φαίνεται πως έτσι γίνονται τα πράγματα στη Ρωσία. Ξεχνούν τα τρολ πως όλοι οι πλούσιοι Ρώσοι έστελναν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία στην ΕΕ ή στις ΗΠΑ και μετά στα σατανικά Δυτικά πανεπιστήμια.

Ξεχνούν πως ο Πούτιν διόρισε την κορούλα του πρόεδρο μιας ΜΚΟ «Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών» – φυσικά αφού η κυρία έχει PhD στα Μαθηματικά.

Στην Προεδρική Δημοκρατία της Ουκρανίας ο πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί μόνο δεύτερη φορά, σύνολο για 10 έτη. Στη Ρωσική Ομοσπονδία ο Πούτιν είναι ήδη πρόεδρος σχεδόν 20 χρόνια και αυτοδιορίστηκε «αιώνιος»!

Χωρίς να το θέλουν, χωρίς να το ξέρουν οι Ρώσοι με την αισχρή εισβολή τους λειτούργησαν μακρόχρονα και ως μια ευλογία για τους Ουκρανούς οδηγώντας τους σε μεγαλύτερη αίσθηση ενότητας ενάντια στον βάρβαρο εχθρό και σε μια πιο επείγουσα αναζήτηση κάθαρσης κι εδραίωσης υγειών δημοκρατικών θεσμών στη χώρα τους. Το αν θα πραγματωθεί αυτό είναι άλλο θέμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *