Τ108: Εγκληματίες (2)

Τ108: Εγκληματίες (2)

1. Στο προηγούμενο ήμουν λίγο επιφυλακτικός. Τώρα όμως θα το πω ευθέως πως θεωρώ το τσιπρικό τσούρμο εγκληματίες κατά συρροήν. Οι ίδιοι πρέπει να έχουν εγκληματική μαφιόζικη νοοτροπία για να δείχνουν τόση εύνοια σε κάθε είδους εγκληματία και να μη νοιάζονται για τους αθώους πολίτες που ληστεύονται ή δολοφονούνται με πολλούς τρόπους.

Με το νόμο Παρασκευόπουλου κάθε λίγο αποφυλακίζονται πολλοί κακοποιοί προτού συμπληρώσουν την ποινή στην οποία καταδικάστηκαν και αυτοί επιστρέφουν γρήγορα στις παλιές πρακτικές τους. Έτσι κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή των νομιμόφρονων πολιτών μα και των αστυνομικών οργάνων που πρέπει να τους κυνηγήσουν εκ νέου.

Με τις θεοπάλαβες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, πάνω από 300 κακοποιοί, Έλληνες και αλλοδαποί πήραν εξιτήριο μετά την 1η Ιουλίου ’19! Είναι η αναθεώρηση του άρθρου 314 για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».

2. Πριν την αναθεώρηση, η κλοπή διωκόταν σε βαθμό κακουργήματος σε δύο καθαρές περιπτώσεις – και μερικές άλλες: α) Όπου έχουν συντελεστεί από 2 ή περισσότερους δράστες, β) Όταν η κλοπή διαπράττεται από ένα άτομο το οποίο το κάνει «επαγγελματικά» ή κατά συνήθεια ή κλέβει αντικείμενα αξίας 120.000 ευρώ και άνω.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας καταργεί τις δύο περιπτώσεις ως κακούργημα και δέχεται μόνο την κλοπή αντικειμένων αξίας 120.000 και άνω. Δεν θα αρκεί το ότι ένας διαρρήκτης έκλεψε ας πούμε 50 σπίτια, με απόδειξη την παρουσία των αποτυπωμάτων (ή DNA ή άλλης μαρτυρίας). Η αστυνομία θα πρέπει να αποδείξει πως τα κλοπιμαία υπερβαίνουν την αξία 120.000. Αλλιώς ο κατηγορούμενος θα κατηγορηθεί για πλημμέλημα!

Καθώς δε η αναθεώρηση έχει αναδρομική ισχύ, όσοι έχουν καταδικαστεί με βάση τις άλλες προϋποθέσεις ή κρατούνται προφυλακισμένοι με την ίδια βάση, θα αφεθούν ελεύθεροι! Υπάρχουν και 100 περίπου περιπτώσεις στο Εφετείο που από κακούργημα θα εκπέσουν στο πλημμέλημα!

3. Τον Ιούνιο 2018 η αστυνομία συνέλαβε 33 άτομα, γυναίκες Ρομά από Βουλγαρία και Ρουμανία και 4 Αιγυπτίους που μεταξύ τους είχαν κάνει 57 κλοπές τουριστών στην Αθήνα ενώ προέκυψαν ενδείξεις και για συμμετοχή τους σε άλλες 300. 9 από αυτούς/αυτές προφυλακίστηκαν. Η δίκη τους ήταν να γίνει αρχές Ιουνίου 2019 μα οι δικηγόροι τους πήραν αναβολή για μετά την 1η Ιουλίου, οπότε θα μπει σε ισχύ ο νέος ΠΚ.

Τον Μάρτιο 2019 αστυνομικοί συνέλαβαν 4 Γεωργιανούς υπηκόους που κατηγορήθηκαν πως διέπραξαν 28 διαρρήξεις σπιτιών στα Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Ταύρο και Πατήσια. Στα κρησφύγετά τους βρέθηκαν κλοπιμαία μα και όπλα, αλιξίσφαιρα γιλέκα και διαρρηκτικά εργαλεία. Ένας από αυτούς ανήκε στη Γεωργιανή μαφία. Η Europol συμμετείχε στην επιχείρηση εξάρθρωσής τους. Ωστόσο, παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης είναι πιθανό λόγω του νέου ΠΚ να μη θεωρηθούν δράστες «κατ’ επάγγελμα» και να βρεθούν εκτός φυλακής.

4. Μπορεί τώρα οποιοσδήποτε νουνεχής πολίτης να μη συμπεράνει πως η αναθεώρηση του ΠΚ έγινε από εγληματίες ώστε να γλιτώνουν οι διάφοροι κακοποιοί και να μπορούν να συνεχίζουν τις ληστείες τους;

Με τον νέο Κώδικα, βλέπετε, οι αστυνομικοί δεν μπορούν πλέον να κάνουν τις «ειδικές ανακριτικές πράξεις», δηλ. παρακολουθήσεις και άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου, αφού δεν στοιχειοθετείται πια εύκολα κακούργημα! Για αυτό πολλοί ξένοι εγκαθίστανται και δρουν επιμελώς στην Ελλάδα – λόγω ακριβώς της ευνοϊκής τσιπρικής νομοθεσίας.

Όπως λένε οι αστυνομικοί αξιωματούχοι τώρα, που βλέπουν να δυσχεραίνεται το έγο τους, οι κακοποιοί δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου για να βγουν από τη φυλακή. Διότι τώρα πια δεν θα οδηγούνται διόλου εύκολα στη φυλακή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *