Ποια βαριά ήττα;

Ποια βαριά ήττα;

1. Είναι συναρπαστική η επιπολαιότητα κι εθελοτυφλία πολλών έγκριτων αρθρογράφων. Το τελευταίο παράδειγμα είναι η εμμονή τους με τη βαριά ήττα του Σύριζα στις Ευρωεκλογές και στις δημοτικές.

Πού τη βλέπουν τη “βαριά ήττα” με το 9,5% διαφορά;

Και 12% να ήταν η διαφορά, πάλι από μόνος του αυτός ο αριθμός δεν δείχνει βαριά ήττα. Ναι, είναι ήττα. Ναι, είναι νίκη της ΝΔ. Μα όπως υπέδειξε με τον εξαίρετο τρόπο της σαχλαμάρας η κα Τασία, πρόκειται για μια διαφορά αριθμών: το ένα κόμμα πήρε λιγότερες ψήφους από το άλλο (και λιγότερες από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση).

Όμως αυτό το αποτέλεσμα δεν συνιστά βαριά ήττα – με το βάρος στο επίθετο “βαριά”.

Ο Σύριζα πήρε 24% των ψήφων. Αυτό το ποσοστό για την αθλιότερη κυβέρνηση απατεώνων εμένα μου φαίνεται πολύ μεγάλο.

Πώς δεν εξετάζουν οι έγκριτοι αρθρογράφοι και αναλυτές το απλό γεγονός πως σε περιοχές όπως το Μάτι και η Μάνδρα όπου η πυρκαγιά και η πλημμύρα (2η φορά) κατέστρεψαν περιουσίες και θανάτωσαν ανθρώπους (πάνω από 125), ο Σύριζα πήρε πάνω από 22%;

Οι καταστροφές, οι απανθρακωμένοι και οι πνιγμένοι οφείλονται στην αβελτηρία και ανικανότητα που επέδειξαν οι τσιπριστές από τους πρώτους μήνες της φαρσικής διακυβέρνησής τους. Και οι καταστροφές αυτές έγιναν το τελευταίο έτος, οπότε είχαν, υποτίθεται, αποκτήσει αρκετή πείρα.

Μα φαίνεται πως η πείρα τους ήταν η πιο εκτεταμένη δεξιότητα να εξαπατούν τους πολύπαθους πολίτες – η πείρα αισχρά χοντρόπετσων και χυδαίων απατεώνων όπως ο κ. Τσίπρας, η κα Δούρου και άλλοι ξεδιάντροποι τσιπριστές.

Πώς μπόρεσαν τόσοι πολλοί (22%) που είδαν να πεθαίνουν οι γείτονες τους στην πυρκαγιά (ενώ ο κ. Τσίπρας έστηνε το σόου του στην Τηλεόραση με την αναίσχυντη προσποίηση πως δεν ήξερε για τους νεκρούς μα έκανε δήθεν ό,τι μπορούσε για να αναχαιτιστούν οι φλόγες) να ξαναψηφίσουν αυτούς τους εγκληματίες;

“Βαριά ήττα” θα ήταν αν το ποσοστό ψήφων του Σύριζα έπεφτε κάτω από 10% έτσι που να μην υπήρχε καμιά πιθανότητα νέας ανάκαμψης και διεκδίκησης ακόμα και της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλιώς, αν διατηρήσει αυτό το ποσοστό στις εθνικές εκλογές θα είναι αρκετά ευχαριστημένος.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως το 15% που ακόμα στηρίζουν τον Σύριζα είναι μεν ηλίθιοι, μα, από την άλλη, δεν έχουν εντελώς άδικο να μη θέλουν να ψηφίσουν τη φαφλατάδικη, αρχομανή κα Φώφη και τα βαρίδια βλακείας που στολίζουν τη ΝΔ.

Δεν μπορούν να κατανοήσουν πως το πιο σημαντικό, το πιο κρίσιμο γεγονός για την υγιή εξέλιξη του έθνους είναι η εξαέρωση των τσιπριστών!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *