Τ72: Αριστεία, υποκρισία και πρόοδος

Τ72: Αριστεία, υποκρισία και πρόοδος

- in Ταυτότητα
0

1. Έσπευσαν και πάλι να συγχαρούν την Άννα Κορακάκη που πήρε χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή με αεροβόλο στους αγώνες στο Φορτ Μπένινγκ (ΗΠΑ, Μάιος 2018) ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Τσίπρας. Η Κορακάκη είχε και πρόσφατες επιτυχίες (μέσα 2019).

Ο κ. Τσίπρας είναι πρόεδρος του Σύριζα και πρωθυπουργός της χώρας εκπροσωπώντας μια παράξενη αναρχοαριστερή παράταξη που επίσημα δήλωσε πως “η αριστεία είναι ρετσινιά” – σε μια χώρα που από πανάρχαιους χρόνους έχει την παράδοση του “αιέν αριστεύειν”. Ο ίδιος ή η σύντροφός του κα Μπαζιάνα, βέροι σοσιαλιστές δήθεν, στέλνει τα παιδιά του όχι στα άθλια δημόσια σχολεία όπου μαθητεύουν εκατομμύρια ελληνόπουλα μα σε ακριβά ιδιωτικά.

Διότι επιθυμεί οι βλαστοί του να μη μετέχουν στη χαμηλότατης ποιότητας εκπαίδευση, που οι υπουργοί του οργάνωσαν, μα να μπορέσουν να αριστεύσουν. Είναι κι αυτή μια σχιζοφρενική αντίφαση.

2. Αυτοί οι απαράδεκτοι κλειδοκράτορες του κράτους και της Παιδείας, ιδεολόγοι δήθεν της ισότητας, με τις πολιτικές τους καταδικάζουν τα εκατομμύρια σε δεύτερης τάξης εκπαίδευση, μα φροντίζουν τα δικά τους να έχουν άριστη εκπαίδευση.

Αν δεν είναι σχιζοφρένεια, είναι υποκρισία και φθόνος και μίσος.

Αυτοί όλοι όντως δεν είναι άριστοι σε τίποτα παρά μόνο στην αναρρίχηση στην εξουσία και στο ψεύδος. Και δεν νοιάζονται ουδόλως για τον λαό που δήθεν κυβερνούν μα μόνο για τη νομή της εξουσίας, τη δύναμη, τον πλούτο και όσα άλλα μη-δεδουλευμένα προσφέρει αυτή.

Τι επιτεύγματα έχει να επιδείξει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σκουρλέτης, ο κ. Παππάς ή ο κ. Κοντονής, προτού φυσικά βρεθούν από μαζική λαϊκή παράνοια στην κορυφή της πολιτικής εξουσίας; Τίποτα. Όλοι ασήμαντοι, τιποτένιοι άνθρωποι δίχως καμιά διάκριση πουθενά παρά μόνο σε κομματικές μηχανορραφίες και αναρχοαριστερές τριχοαναλύσεις.

3. Πώς μπορεί μια κοινωνία, μια Πολιτεία, να αναπτυχθεί, να προοδεύσει και να συμμετέχει στην προηγμένη Κοινωνία των Εθνών ως μικρό έστω μέλος, όπως η Φινλανδία ή το Λουξεμβούργο, μα υπερήφανο για τις επιτεύξεις του στην οικονομία, στις τέχνες και στον πολιτισμό;

Μόνο με αριστεία και άριστη εκπαίδευση. Που αναδεικνύουν αρετές, δεξιότητες και ταλέντα.

Αλλιώς ο λαός είναι καταδικασμένος σε στέρηση και καθυστέρηση χειρότερη από οικονομική δυσπραγία και φτώχεια. Διότι μια οικονομική καθίζηση διορθώνεται γρήγορα, σε 2-3 χρόνια, αν υπάρχουν άριστοι επιστήμονες που διαβλέπουν τα αίτια και προγραμματίζουν ανάλογα.

Αλλά για να έχεις τέτοιους επιστήμονες χρειάζεσαι άριστους δασκάλους σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης μέχρι και τη μεταπτυχιακή έρευνα. Η παραγωγή άξιων, άριστων ανθρώπων σε οποιονδήποτε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας απαιτεί τουλάχιστον 20 έτη καλής ανατροφής, πειθαρχίας και μελέτης που συνεπάγονται θυσία πολλών κοινών απολαύσεων, αφοσίωση στον σκοπό και σκληρή εργασία που δίνει τη δική της απόλαυση.

4. Ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του στη φτωχοποίηση της χώρας στο οικονομικό μας, το τεχνολογικό και το πολιτισμικό πεδίο, όπως οι πολιτικάντηδες όλοι, τωρινοί και παλαιότεροι αναγνωρίζουν σίγουρα τη σπουδαιότητα της αριστείας και γι’ αυτό πάντα στέλνουν τα σιχαμερά συγχαρητήριά τους σε πρωταθλητές του στίβου ή ποδοσφαίρου ή θαλάσσιων σπορ. Τους συγχαίρουν και πάντα θέλουν τέτοιους ανθρώπους με διεθνές κύρος στα υπουργεία, στις επιτροπές και στους οργανισμούς τους διότι όλος ο κόσμος αναγνωρίζει την αριστεία!

Μα το κάνουν μόνο για το δικό τους πολιτικό κύρος. Φθονούν και μάλλον μισούν αυτούς τους άριστους διότι έχουν επιτύχει κάτι που οι ίδιοι ουδέποτε θα καταφέρουν με τις μικρόμυαλες μικροπολιτικές τους και τη σχιζοφρενική συμπεριφορά τους. Και θέλουν να τους έχουν στην υπηρεσία και υπό τον έλεγχό τους.

Διότι οι άριστοι, εκτός από την αίγλη τους, αποτελούν απειλή, καθώς δείχνουν ξεκάθαρα και απόλυτα την ανεξαρτησία, την υπεροχή, την ανιδιοτέλεια, την αγάπη τους για το Έθνος κι έτσι αναδείχνουν τη φρικιαστική φτήνια και φτώχεια των πολιτικάντηδων – σαν τον κ. Τσίπρα και τους συντρόφους του και τους άλλους – που κυνηγούν κυρίως το κομματικό συμφέρον.

Δεν προσπαθούν όμως να τους μοιάσουν εκδηλώνοντας οι ίδιοι αριστεία στο δικό τους πεδίο, δηλ. στην πολιτική (σαν τον σοφό Σολωμόντα που ζήτησε από τον Θεό τη δύναμη της Διάκρισης και Δικαιοσύνης), εφαρμόζοντας μέτρα που θα προωθήσουν την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αριστεία παντού και συνεπώς την ευημερία όλων και την ενότητα του έθνους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *