Οικονομική “κανονικότητα”

Οικονομική “κανονικότητα”

1. Είναι παράξενο πως βρομίζει καθετί που αγγίζει ο κ. Τσίπρας. Ακόμα και καθόλα ευπρεπείς λέξεις μετατρέπονται σε αισχρότητα μόλις τις χρησιμοποιήσει· έτσι έγινε με “αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια” κλπ. Τώρα η “κανονικότητα”.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι ουσιαστικό και αληθινό από τον πρωθυπουργό του τσιπρικού μορφώματος διότι φαίνεται όλο και περισσότερο πόσο ακατέργαστη παλαιολιθική ανθρωπινότητα ενσαρκώνει: ψέμα, απάτη, αμορφωσιά, χυδαιότητα κι έλλειψη ευφυΐας.

Μα θα περιμέναμε από την κα Αχτσιόγλου (έχει κι αυτή, αχ, το χάρισμα του τσιπρισμού) ως υπουργό Εργασίας με κάποιες περγαμηνές να γνωρίζει, αν όχι την πολιτισμένη Πολιτική Οικονομία, τουλάχιστον τα τρέχοντα οικονομικά της χώρας και όχι την τσιπρική προπαγάνδα που συνδυάζει με τη τσαχπινιά της και τα ψηλοτάκουνά της.

2. Πρώτη και καλύτερη λόγω θέσης και λειτουργήματος, πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά πως οι δείκτες τους οποίους επικαλέστηκε στην αρχή του χρόνου για να δείξει την ανύπαρκτη πρόοδο και ανάπτυξή μας, δείχνουν τώρα ακριβώς το αντίθετο.

Αλλά φαίνεται πως ο τσιπρισμός μόλυνε ολοκληρωτικά και τη δική της εγκεφαλική λειτουργία για να μας λέει πως με μια υπογραφή (δική της) δίνονται αυξήσεις στους σκληρά δοκιμαζόμενους εργαζόμενους. Είναι το ίδιο τροπάρι περίπου του αρχιερέα της που θα καταργούσε με μια υπογραφή (άντε δυο) τα μνημόνια και τα χρέη!

Η τιποτένια αύξηση μισθών για την οποία κόμπαζε αφορούσε μια οικογενειακή τράπεζα με μόνο τρία καταστήματα στη Θεσσαλονίκη!

Αυτό ήταν όλο και όλο. Όπως η τσιπρική υπογραφή που κατάργησε τα μνημόνια των “φιλελευθέρων” για να φέρει το χειρότερο από όλα – το μοναδικό του κ. Τσίπρα!

3. Ιδού μερικοί δείκτες για την κανονικότητα της οικονομίας μας στη χρυσή εποχή του ατσιγγούνευτου σε απάτες τσιπρισμού:

(α) Στις αρχές Αυγούστου η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ήταν λίγο πιο κάτω από 4%. Στις 21 ανέβηκε στο 4,25 και τώρα είναι 4,66! Δηλαδή για να δανειστεί το κράτος θα πληρώνει ψηλότερο επιτόκιο!

(β) Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι κάτω ή πέριξ των 700 μονάδων (που συγκρίνεται με το κλείσιμο 683 στις 24/4/17 όταν ήμασταν στη λαβή του μνημονίου). Δηλαδή, επενδυτές δεν επενδύουν στις ελληνικές μετοχές!

(γ) Η Ελλάς Συριζαίων και Ανελλήνων κατέχει την πρωτιά υπερφορολόγησης στις χώρες του διεθνούς ΟΟΣΑ. Αυτές γενικά έχουν φορολόγηση για το 2018 23,9% (με μείωση από 32,5% το 2000) ενώ η υπεροχότερη χώρα του υπαρκτού τσιπρισμού έχει (2018) 29% για τις επιχειρήσεις!

Η Ιρλανδία βγήκε από το μνημόνιο της. Η φορολόγησή της έπεσε από 30,4 στο 23%. Ελπίζω να είναι κατανοητή η διαφορά.

(δ) Τα χρέη προς το κράτος ανέρχονται σε 101,7 δις ευρώ. Όταν ανέλαβαν οι τσιπριστές τη διακυβέρνηση το 2015 οι οφειλές ήταν 75,2 δις. Χάρη στην πεφωτισμένη πολιτική του κ. Τσίπρα και του οικονομολογικού τσούρμου του (η κα Αχτσιόγλου είναι και αυτή μέσα σε αυτό) αυτές αυξήθηκαν κατά 26 δις ευρώ.

(ε) Ποιοι οφείλουν στο κράτος;

Οι φορολογούμενοι πολίτες. Αυτοί για διάφορους λόγους δεν πληρώνουν και τα οφειλόμενα αυξήθηκαν τον Ιούλιο 2018, ένα μήνα πριν την “καθαρή” μας έξοδο από το μνημόνιο, κατά 200.000 άτομα.

Και το Δημόσιο συχνά αρνείται να κάνει συμψηφισμούς!

(ζ) Το ευρύ Δημόσιο επίσης δεν πληρώνει παρά τα πλεονάσματα.

Τον Ιούλιο η Εφορία χρωστούσε για επιστροφή φόρων 790 εκμ ευρώ.

Οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης χρωστούσαν 853 εκμ: ο ΕΟΠΥΥ 261 εκμ, τα νοσοκομεία 374 εκμ, οι Δήμοι 316 εκμ!

4. Η Σοβιετία επαναλαμβάνεται σε μικρογραφία. Η οικονομία βελτιώνεται με τα διάφορα “ολοκληρωμένα προγράμματα”.

Στην πάλαι ποτέ Σοβιετία κάθε πέντε χρόνια ο Γεν. Γραμ. του ΚΚΣΕ (δηλαδή ο δικτάτορας) δήλωνε πως “φτάσαμε τις αποδόσεις της καπιταλιστικής Δύσης”! Κάθε φορά, από τον Στάλιν ως τον Τσερνιένκο, ξεχνούσαν πως έλεγαν ακριβώς τα ίδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *