Τ294: Γάμος (3)

Τ294: Γάμος (3)

- in Ταυτότητα
0

Είναι εμφανές στις σημερινές συνθήκες ότι ο φυσικός νόμος σπάνια αναγνωρίζεται και η συνηθισμένη κατάσταση είναι να θεωρεί ο κάθε άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, νόμο αυτό που η δική του ψυχική κατάσταση, ο δικός του ψυχισμός θεωρεί σωστό.

Πολλά έχουν γραφτεί για τον ψυχισμό μας σε αυτό το blog εξηγώντας τις πτυχές και απόψεις που υπάρχουν μέσα μας. Δύο πράγματα εμποδίζουν τον νου μας να αναγνωρίσει τον φυσικό νόμο, οι ιδέες με τις οποίες έχουμε διαποτιστεί από μικρή ηλικία και οι διαθέσεις και επιθυμίες μας.

Ας πάρουμε λοιπόν την ιδέα του γάμου. Όλες οι γραφές και παραδόσεις μιλάνε για την ιερότητα του μυστηρίου, θεωρούν ότι είναι ένα σκαλοπάτι για την ανάπτυξη του ανθρώπου γιατί μέσα από το γάμο και κατά τη διάρκεια του, ο κάθε σύζυγος παραμερίζει τις δικές του επιθυμίες προκειμένου να ευχαριστήσει και να είναι σε αρμονία με το άλλο μέλος.

Διάβαζα πρόσφατα την περιγραφή του γάμου από έναν ιερωμένο, (που θαυμάζω και μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους) του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, αναφέρω ένα απόσπασμα:

Δέστε τι ωραία που είναι η φυσιολογία των σωμάτων όλα τα συστήματα των ανθρώπινων σωμάτων είναι ίδια στον άντρα και στη γυναίκα η νεφρική λειτουργία είναι ίδια και στον άνδρα και στη γυναίκα η αναπνευστική λειτουργία το πεπτικό σύστημα ηπατική λειτουργία. Η μόνη διαφορά είναι στο αναπαραγωγικό σύστημα…. και κάτι ακόμη, οι άλλες όλες οι λειτουργίες γίνονται για το ίδιο το σώμα, ολοκληρώνονται καθώς υπηρετούν το ίδιο το σώμα αυτομάτως… η αναπαραγωγή υπόκειται στον ανθρώπινο έλεγχο άρα λοιπόν μπορεί ο άνθρωπος αυτεξούσιος να την ελέγξει ένα και δεύτερον απαιτεί και δεύτερο άνθρωπο συμπληρωματικής ανατομίας και φυσιολογίας….=

https://youtu.be/7QcXpgZ_0c4

Διάβασα επίσης μια ανάρτηση που αναφέρεται στην απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου που εκδόθηκε στις 9 Ιουνίου 2016 αλλά κανείς δεν την έχει αναπαράγει στα διάφορα ΜΜΕ διεθνώς.

ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΓΑΛΛΙΑ

Ομόφωνα, το Παγκόσμιο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαπίστωσε, ότι δεν υπάρχει δικαίωμα στον γάμο μεταξύ «ομοφυλοφίλων». Το πιο σημαντικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, δημοσίευσε μια δήλωση μεγάλης συνάφειας, η οποία παραδόξως αποσιωπήθηκε από τα προοδευτικά μέσα ενημέρωσης και πληροφοριών και το πεδίο επιρροής της. Στην πραγματικότητα, και οι 47 δικαστές ενέκριναν ομόφωνα την απόφαση ότι «δεν υπάρχει δικαίωμα στο γάμο ιδίου φύλου».

Η πρόταση βασίστηκε σε μυριάδες φιλοσοφικές και ανθρωπολογικές εκτιμήσεις βασισμένες στη φυσική τάξη, την κοινή λογική, τις επιστημονικές εκθέσεις και, φυσικά, το δίκαιο.

Ειδικότερα, στην τελευταία περίπτωση, η απόφαση βασίστηκε στο άρθρο 12 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αυτό ισοδυναμεί επίσης με ψηφίσματα συνθήκης σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως τα άρθρα 17 του νόμου P San José και 23 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.

http://www.medias-presse.info/la-cour-europeenne…/56049/

Έχουμε αποκτήσει κάποιες παράξενες ιδέες για την πρόοδο… δεν νομίζετε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *