Τ336: Η Nikta Esfandani

Τ336: Η Nikta Esfandani

- in Ταυτότητα
0

Γεννημένη τον Μάιο 2004 η κοπέλα ήταν μόλις 14 ετών όταν τον Νοέμβριο 2018 (Αιματηρό Aban) σκοτώθηκε στην Τεχεράνη καθώς, ανεβασμένη σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο φώναζε «θάνατος στον Khamenei!».

Χτυπήθηκε, σύμφωνα με συγγενείς και φίλους, από 4 σφαίρες – μια στο αριστερό στήθος, μια στον λαιμό, μια στο αριστερό μάγουλο και μια στον πνεύμονα.

Ήταν γνωστή για τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό της, μέλος μιας θεατρικής ομάδας που αγαπούσε να παίζει κιθάρα και να τραγουδά, παράλληλα με τα μαθήματά της στο σχολείο. Η είδηση θανάτου της εξαπλώθηκε γοργά στο Διαδίκτυο δείχνοντας για ακόμα μια φορά την υποκρισία και εγκληματικότητα του θεοκρατικού καθεστώτος.

Αρχικά οι αρμόδιοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν πως υπήρξε κάποια νεκρή N. Esfandani. Μετά η κρατική τηλεόραση πήγε στο σπίτι της (βρήκαν πως υπήρξε!) και πληροφόρησε τον κόσμο πως η κοπέλα πέθανε από τροφική δηλητηρίαση σε νοσοκομείο.

Μόνο το 2020 η οικογένεια της δημοσιοποίησε την ιατροδικαστική έκθεση που δήλωνε ξεκάθαρα πως η κοπέλα πέθανε από 4 σφαίρες!

Δεν έγινε πρωτοσέλιδο στη χώρα της διότι την εποχή εκείνη έγιναν πολλές διαδηλώσεις και πέθαναν πολλοί νέοι. Το ιερατείο κυβέρνησης έκοψε το Διαδίκτυο.

Παραμένει άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων στις διαδηλώσεις μα και στις κρατικές εκτελέσεις. Εμείς γράψαμε παλαιότερα για τις ταραχές.

Αλλά τα δυτικά ΜΜΕ είναι παραδόξως βουβά.

Γιατί άραγε;

Γιατί όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι ανθρωπιστές που, σε αντίθεση με μας τους αναίσθητους, υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι πέφτουν δήθεν θύματα των Ισραηλινών, δεν ξεσηκώνονται υπέρ αυτών των θυμάτων (νέες και νέοι Μουσουλμάνοι!) που πέφτουν θύματα των στυγνών Ιμάμηδων του θεοκρατικού Ιράν;

Και οι ΛΟΑΤΚΙ που θα αντιμετώπιζαν δημόσιο λιθοβολισμό γιατί δεν ξεσηκώνονται κατά των φανατικών αυτών Ισλαμιστών;

Και οι φεμινιστικές οργανώσεις πώς δέχονται την καταπίεση και τη δολοφονία νεαρών κοριτσιών που θέλουν μόνο να ζήσουν πιο άνετα, πιο ελεύθερα, πιο ευτυχισμένα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *