Δ154: Γάζα και Χαμάς

Δ154: Γάζα και Χαμάς

- in Διεθνή
0

Αποκαλούνται Παλαιστίνιοι. Μα μόνο από τα μέσα της δεκαετίας 1970 κι έπειτα – αφού επινοήθηκε από τους Σοβιετικούς η σφήνα “Παλαιστίνης” που θα υπονόμευε την παρουσία της Δυτικής Δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή και θα προωθούσε τον κομμουνισμό.

Η Γάζα ανήκε στην Αίγυπτο ως και τον Yom-Kippur-Πόλεμο των 6 ημερών το 1967. Το Ισραήλ κατέλαβε και τη Γάζα και το Σινά. Οι Αιγύπτιοι δέχτηκαν πίσω το Σινά μα όχι τη Γάζα και τους “αδελφούς” Άραβες Μουσουλμάνους. Έτσι έμεινε η Γάζα με το Ισραήλ!

Μιλάνε για “Παλαιστίνη” και “Παλαιστίνιους”. Πότε υπήρξε Παλαιστίνη κράτος με κυβέρνηση και σύνορα και πολίτες με Παλαιστινιακή ταυτότητα και διαβατήριο;

Πότε ιδρύθηκε και ποιοι την αναγνώρισαν;

Ποιοι ήταν ηγέτες της πριν τον Αραφάτ;

Ποιο ήταν ο νόμισμά της, η θρησκεία και η επίσημη γλώσσα του κράτους;

Ποια η πρωτεύουσα και η βάση οικονομίας;

Χάρτης 1916.

Ο όρος “Παλαιστίνη” αναφερόταν στην ευρύτερη περιοχή για αιώνες και σήμαινε την έκταση που είχε στον νου του ο ομιλητής.

1920-23.

Έπιανε το Σινά, τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ, την Ιορδανία, τον Λίβανο, μέρος της Συρίας και του Ιράκ!

Πριν την Αίγυπτο, η Γάζα ήταν στην εποπτεία των Βρετανών που πήραν όλη την περιοχή (Ισραήλ, Ιορδανία κ.λπ.) από τη διαλυμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία. Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία η ευρεία περιοχή όλη λεγόταν Νότια Συρία.

Οι χάρτες όλοι είναι φτιαγμένοι από “Παλαιστίνιους” Άραβες Μουσουλμάνους. Όπως βλέπετε σε κανένα δεν αναφέρεται κράτος ή περιοχή “Παλαιστίνη”!

Ο επόμενος χάρτης καλύπτει την περίοδο μέχρι το 1946 και δείχνει μια πιθανή περιοχή για “Πατρίδα Εβραίων” – σύνορο με μωβ.

Πριν το 1970 Παλαιστίνιοι ήταν, γενικά και συγκεκριμένα, οι Εβραίοι που κατοικούσαν σε κείνην την ευρύτερη περιοχή. Τα εμπορεύματα όσων έκαναν εξαγωγές ονομάζονταν Παλαιστινιακά!

Το 2005 το Ισραήλ άφησε τη Γάζα στη φροντίδα και διακυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής που διαφέντευε και τη Δυτική Όχθη, ως αυτόνομη πολιτική μονάδα.

Οι Γαζανοί αηδίασαν με την Παλαιστινιακή Αρχή και την κατάφορη διαφθορά της και στις εκλογές τους επέλεξαν στελέχη της Χαμάς που φαίνονταν πιο έντιμα – το 2006.

Είχαν τη δική τους γη, επιτέλους! Είχαν δική τους διακυβέρνηση επίσης. Δεν άρχιζαν από το μηδέν. Είχαν χρηματική βοήθεια από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα πλούσια Αραβικά κράτη – που ευχαρίστως πλήρωναν για να τους κρατήσουν μακριά!

Ως νέα πολιτική κατάσταση, θα νόμιζες, δεν ήξεραν τη Χαμάς και την ηγεσία της. Μα δεν είναι αλήθεια. Η Χαμάς εκτόξευε ρουκέτες κατά του Ισραήλ σε κιμπούτς και πόλεις επί 10 χρόνια.

Το Ισραήλ ονειροβατούσε, περιμένοντας πως με όλη τη βοήθεια που έπαιρναν οι Γαζανοί θα έβαζαν μπρος και θ’ αναπτύσσονταν σαν μια νέα Ριβιέρα ή μια Νέα Σιγκαπούρη με τη δική τους Γουόλ Στρητ και οι Ισραηλινοί θα βοηθούσαν στην ανάπτυξη όσο μπορούσαν με την τεχνολογία και τους πόρους που διέθεταν. Ήδη προμήθευαν υλικά για οικοδόμηση, υδροδότηση, ηλεκτροδότηση και καύσιμα.

Και η Χαμάς-κυβέρνηση, αντί να στρωθεί στην οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη, έκανε αυτό που διακήρυττε φωναχτά και ξεκάθαρα τα προηγούμενα έτη, αυτό που έκανε και ήξερε να κάνει καλά. Έχοντας ορκιστεί να εξευτελίσει και να σβήσει από τον χάρτη και τη ζωή το Ισραήλ, αύξησε τις επιθέσεις με ρουκέτες, πυραύλους και τρομοκράτες που έμπαιναν λαθραία και σκότωναν αμάχους, ολόκληρες οικογένειες. Το άρθρο 7 του Χάρτη τους λέει –

«Η Ημέρα της Κρίσεως δεν θα έρθει ωσότου οι Μουσουλμάνοι πολεμήσουν και εξοντώσουν τους Εβραίους. Και όσοι Εβραίοι απομείνουν και κρύβονται πίσω από βράχια ή δέντρα, τα βράχια και τα δέντρα θα φωνάζουν: Μουσουλμάνοι! Εδώ κρύβεται ένας Εβραίος. Ελάτε σκοτώστε τον!”».

Και από το 2006 ως σήμερα δεν έγιναν άλλες εκλογές!

Ούτε ειρηνική συνύπαρξη ήθελαν ούτε κοινωνική ανάπτυξη. Τα νέα αφεντικά, ψευτοΠαλαιστίνιοι και αυτοί, τσέπωναν όσα περισσότερα λεφτά από τη βοήθεια που έρρεε από το εξωτερικό κι έφτιαχναν τη δική τους περιουσία και χλιδάτη ζωή. Και κυβερνούσαν σε πλήρη ασφάλεια από τα πολυτελή Γραφεία τους στα Εμιράτα ενώ έστελναν τους ηλίθιους τρομοκράτες τους να σκοτώνουν και να σκοτώνονται!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *