Τ55: Δημοκρατία και Τρομοκρατία

Τ55: Δημοκρατία και Τρομοκρατία

1. Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα πόσο ανάποδα λειτουργούν τα πάντα στην ελληνική κοινωνία και πως η Μεταπολίτευση όχι μόνο δεν έφερε «δημοκρατικές ελευθερίες» αλλά βαθμιαία, σχεδόν αδιόρατα εισήγαγε κι εγκαθίδρυσε μια νέα τρομοκρατία.

Η παρανομία, η εγκληματικότητα, η βία, με όποια μορφή κι αν εκδηλώνονται (παραγνώριση συνταγματικών κανόνων, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, διαδηλώσεις, καταλήψεις, εμπρησμοί, μολότοφ), από όπου και αν προέρχονται, είναι τρομοκρατία.

Έχουμε πια εθιστεί στην τρομοκρατία που πηγάζει ως διογκούμενη ενέργεια από την πρωθυπουργική δικτατορία που εγκαθιδρύθηκε ως πολίτευμα και διαλαλείται ως απόλυτη αξία, ως «δημοκρατία».

2. Έχει επικρατήσει πια μια κουλτούρα που αποδέχεται και σχεδόν νομιμοποιεί κάθε παράβαση, κάθε βαναυσότητα. Η βασική, γενική αντίληψη είναι πως όποιος βιαιοπραγεί περιφρονώντας και παραβαίνοντας κάθε κοινωνικό κανόνα για χάρη κάποιου «δημοκρατικού αγώνα», για χάρη κάποιας «επανάστασης», ή κάποιας «λαϊκής διεκδίκησης», βγαίνει κερδισμένος.

Είναι η ίδια και αυτή νοοτροπία που αποδέχεται βαθμιαία τα απαράδεκτα στη θρησκεία, στην πολιτική, στην τέχνη. Ιδίως στην τελευταία και τι δεν έχουμε: λογοτεχνία και θέατρο με αφθονία ρεαλισμού, πορνογραφίας και παράνοιας· μουσική που έχει απορρίψει κάθε μελωδία με κουραστικούς έξαλλους ρυθμούς, με κακοφωνία και στριγγλιές· ζωγραφική άρρωστη με συγκρούσεις αχρωματοψίας και διαμελισμένες μορφές ονειροπόλησης και ανίας. Η πολιτική εμψυχώνεται από το ψέμα, η θρησκεία από την υποκρισία και τα πάντα από το προσωπικό συμφέρον!

3. Πάσχουμε δυστυχέστατα από την πάθηση της αφηρημένης ύπαρξης. Σπάνια είναι κάποιος στο παρόν με τον νου του επίσης, όπως είναι και με το σώμα του. Η αφαίρεση θεωρείται φυσιολογική αρετή!

Ο φόβος κυριαρχεί μαζί με την ανασφάλεια και το παράγωγό τους άγχος. Η κυβέρνηση που έχει τόσα υπουργεία για την ασφάλεια κι ευημερία των πολιτών της όχι μόνο δεν περιορίζει τις ποικίλες εγκληματικές ενέργειες αλλά τις προστατεύει αν δεν τις προωθεί κιόλας. Γνωρίζουν τους δράστες της εγκληματικότητας σε όλα τα επίπεδα και κατά καιρούς η αστυνομία συλλαμβάνει μερικούς. Μα έρχεται ο Πρόεδρος της Βουλής ή άλλος υπουργός (υπό το αυστηρό βλέμμα του φιλόστοργου πρωθυπουργού, ασφαλώς) και τους αθωώνει!

Αυτή είναι η χειρότερη τρομοκρατία. Ξέρεις πως δεν θα βρεις ασφάλεια ή δικαίωση από τους επίσημους κρατικούς θεσμούς. Απεναντίας, τραπεζίτες, πρυτάνεις, δικαστικοί, και άλλοι, εκφοβίζονται κι εκβιάζονται από τον κ. Τσίπρα και τα τσιράκια του.

Ο πρωθυπουργός βλέπει χαμόγελα παντού διότι αν όντως κοιτούσε ρεαλιστικά θα έβλεπε πως υπεύθυνοι για την τρομοκρατία είναι ο ίδιος, η κυβέρνηση, το κόμμα και όσοι τον στηρίζουν.

2 Comments

  1. Αλφειός

    Αγαπητέ Νικόδημε καλησπέρα σας,
    "Αθωώθηκαν από το δικαστήριο της Σύρου τα (8)οκτώ μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας»,
    όπου βρέθηκαν ύστερα από μήνυση του δημάρχου για την εισβολή στο δημαρχείο.
    Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία, μετά τη μήνυση, είχε προχωρήσει σε 10 προσαγωγές,
    από τις οποίες οι οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

    Με «πανηγυρισμούς» υποδέχτηκε την αθωωτική απόφαση ο «Ρουβίκωνας», ο οποίος έχει βάλει
    στο στόχαστρό του τη δημοτική αρχή. Μέλος της ομάδας, αναρτώντας την αθώωση στο Facebook
    δεν παρέλειψε να απειλήσει εκ νέου «προειδοποιώντας» για τον «εφιάλτη που ξεκινάει τώρα για τη δημοτική αρχή». "
    Πηγή : http://newpost.gr/ellada/672062/athwoi-oi-8-toy-roybikwna-gia-to-ntoy-sto-dhmarxeio-thnoy

    Μπορείς να καταστρέφεις, να βανδαλίζεις και να τρομοκρατείς ελεύθερα. Αρκεί να δηλώνεις αριστερός επαναστάτης ή "συλλογικότητα". Δεν ξέρω αν έστειλε ταξί ο πρόεδρος.
    Ο Θανά-σιμος εναγκαλισμός της Δικαιοσύνης το … καταλαβαίνει και το σέβεται. Δεν ξέρω αν έστειλε ταξί ο πρόεδρος.
    Απορία : Ακόμη δεν συνέλαβαν τον Δήμαρχο;;; Περίεργο!
    Με εκτίμηση
    Αλφειός, το Ποτάμι της Ολυμπίας

  2. Νικόδημος

    Σας ευχαριστώ για το σχόλιο, κε Αλφειέ!
    Είναι δυστυχώς η απαράβλεπτη πραγματικότητα σε όλη την επικράτεια. Μόνο οι συριζανέλληνες δεν μπορούν να αναλογιστούν ή έστω να δουν το χάλι μας.
    Κατά τα άλλα, έχουμε “Δημοκρατία” και αμερόληπτη “Δικαιοσύνη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *