Τ345: Τέλειος Προφήτης

Τ345: Τέλειος Προφήτης

- in Ταυτότητα
0

“Μάθε [ω Μουχάμμεντ] πως δεν υπάρχει θεός παρά ο Αλλάχ. Ζήτα συγχώρεση για τα σφάλματά σου

1. Ο τέλειος και οριστικός Προφήτης είναι, κατά τους Ισλαμιστές ο δικός τους ο Μωάμεθ, που για πολύ καιρό πήγαινε και προσευχόταν σε μια σπηλιά στο βουνό Jabal al-Nour κοντά στη Μέκκα. Το 610 ΚΕ, όταν ήταν 40 ετών, ισχυρίστηκε πως σε κείνη τη σπηλιά ο Αρχάγγελος Γαβριήλ του υπαγόρευσε τα εδάφια που αργότερα έγιναν το ιερό Κοράνι.

Οι περισσότεροι Δυτικοί ιστορικοί κι εμπειρογνώμονες για το Ισλάμ δεν δίνουν πολλή πίστη σε αυτό το αφήγημα. Μα για τους πιστούς Ισλαμιστές, μορφωμένους και μη, ο Προφήτης ενσαρκώνει την τελειότητα του ανθρώπου, είναι ο τελευταίος και πλέον εμπνευσμένος Προφήτης, άσχετα με το ότι, σε αντίθεση με τον Μωυσή, τον Νώε, τον Αβραάμ δεν ήρθε σε επαφή με τον Θεό, δεν άκουσε τη φωνή του όπως εκείνοι!

Και βέβαια το Κοράνι είναι η τέλεια και οριστική καθοδήγηση για τους ανθρώπους.

2. Δεν θα επεκταθώ εδώ σε μια ενδελεχή παρουσίαση, που θα γέμιζε πολλές σελίδες. Θα αναφέρω μόνο το επεισόδιο στο οποίο οι επικεφαλής των αραβικών φυλών της Μέκκα συμβουλεύτηκαν Εβραίους ραβίνους και μέσω δυο δικών τους αγγελιαφόρων, Nadr ibn al-Harith και Uqba ibn Abi Mu’ayt, έθεσαν τρεις ερωτήσεις στον Μωάμεθ ο οποίος απάντησε μετά από πάνω από 15 μέρες. Μα οι απαντήσεις του δεν ικανοποίησαν καθόλου τους Εβραίους. Μετά τη μάχη της  Badr μεταξύ των οπαδών του Μωάμεθ και την εμπόρων της Μέκκας, ο Μωάμεθ έδωσε εντολή και οι δικοί του σκότωσαν τους Nadr και Uqba. (Σκοτώθηκαν πολλοί άλλοι με δική του εντολή.)

3. Αυτό που θα τονίσω εδώ είναι η λατρευτική αφοσίωση των Ισλαμιστών στον Μωάμεθ που φτάνει σε ειδωλολατρία καθώς τον έχουν κάνει τέλειο. Στο Κοράνι αναφέρεται συχνά ως Απόστολος του Αλλάχ και καθοδηγητής. Μα αναφέρονται και αμαρτίες του, τις οποίες ο Αλλάχ συγχωρεί, και άλλοι Προφήτες, Αβραάμ, Μωυσής, Ιησούς. Πολύ αποκαλυπτικό είναι το εδάφιο 3.84:

“Να λες, πιστέψαμε στον Αλλάχ και σε ό,τι έχει σταλεί στους Αβραάμ, Ισμαήλ, Ισαάκ, Ιακώβ και τις Φυλές, σε ό,τι δόθηκε στον Μωυσή, στον Ιησού και στους Προφήτες από τον Κύριο τους. Καμιά διάκριση δεν κάνουμε μεταξύ τους. Κι εμείς σε Αυτόν υποτάσσουμε τη θέλησή μας”.

4. Στο 40.53 λέγεται: “Και δώσαμε παλαιότερα στον Μωυσή το χάρισμα της καθοδήγησης και στα παιδιά του Ισραήλ την κληρονομιά της Βίβλου” (ή Τεβράτ ή Νόμου).

Στο 47.19 : “Μάθε [ω Μουχάμμεντ] πως δεν υπάρχει θεός παρά ο Αλλάχ. Ζήτα συγχώρεση για τα σφάλματά σου και για τους πιστούς και τις πιστές…”

Και στο 48.1-3: “Ω, Μουχάμμεντ! Στ’ αλήθεια σου έχουμε ανοίξει τον δρόμο για μια φανερή νίκη. Για να σε συγχωρέσει ο Αλλάχ για τα περασμένα σου σφάλματα και γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν και να συμπληρώσει την ευεργεσία Του σ’ εσένα και να σε καθοδηγήσει στον Ίσιο Δρόμο. Έτσι θα σε βοηθήσει ο Αλλάχ με ισχυρή βοήθεια!”

Ακόμα δηλαδή και μετά την αποκάλυψη του Κορανίου ο Μωάμεθ θα εξακολουθήσει να κάνει σφάλματα. Εντούτοις οι Ισλαμιστές τον θεωρούν ενσάρκωση της τελειότητας!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *