Δ162: Αιγύπτια δημοσιογράφος

Δ162: Αιγύπτια δημοσιογράφος

- in Διεθνή
0

Όταν έγινε η αισχρή επιδρομή των Παλαιστινίων τρομοκρατών στις 7 Οκτωβρίου (κάτι που ξεχνιέται τώρα μετά τις επιθέσεις των Ισραηλινών στα κέντρα και κρησφύγετα της Χαμάς στη Γάζα), οι εγκέφαλοι της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονταν, ως συνήθως, μακριά στην πολυτελή ζωή τους στο Κατάρ.

Για τις πληροφορίες που ακολουθούν, ομολογώ το χρέος μου σε άρθρο του Μιχάλη Ψύλου στη Ναυτεμπορική 22/10/23.

Η Αιγύπτια τηλεπαρουσιάστρια Ράσα Ναμπίλ είχε συνέντευξη με τον ηγέτη της Χαμάς, Χαλίντ Μασάαλ, στο κανάλι Αλ-Αραμπίγια. Κι έθεσε στον αρχι-τρομοκράτη μερικές ερωτήσεις που τον έφεραν σ’ εξαιρετικά δύσκολη θέση, δείχνοντάς του πως είναι σαθρό το επιχείρημα “νόμιμης αντίστασης” των Παλαιστινίων.

“Πώς μπορείτε ν’ απαιτήσετε από τη Δύση… να υποστηρίξουν την παλαιστινιακή υπόθεση ενώ τα πράγματα που έχει κάνει η Χαμάς στους Ισραηλινούς αμάχους είναι πρωτοσέλιδα; Είναι μέρος της ιδεολογίας της Χαμάς αυτή η συμπεριφορά προς αμάχους;”

Ο Μασάαλ ένιωσε φανερή αμηχανία και υποστήριξε πως η Χαμάς επιτίθεται σε

στρατιώτες συνήθως “αλλά σε όλους τους πολέμους υπάρχουν και απώλειες αμάχων.”

Η κυρία Ναμπίλ δεν ακολούθησε αυτήν τη γραμμή αλλά θα μπορούσε να υποδείξει, πως βρέφη δολοφονημένα στις κούνιες τους και γονείς δολοφονημένοι μπροστά στα παιδιά στα σπίτια τους, δεν είναι ακριβώς παράπλευρες απώλειες αμάχων. Και να προσθέσει πως οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα με τις απώλειες αμάχων ανήκουν στην ίδια κατηγορία και οι Άραβες δεν πρέπει να διαμαρτύρονται.

Η κα Ναμπίλ συνέχισε με άλλες ερωτήσεις.

“Θα ζητήσετε συγγνώμη γι’ αυτό που έγινε στους Iσραηλινούς αμάχους στις 7 Οκτωβρίου;”

“Το Ισραήλ θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη… Η Χαμάς εστιάζει στους στρατιώτες.”

Πολύ αμφίβολη δήλωση, αφού από τους 1400 νεκρούς λιγότεροι από 300 ήταν στρατιώτες: οι άλλοι ήταν άμαχοι, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.

Η κυρία Ναμπίλ συνέχισε:

“Το είδος επίθεσης της Χαμάς μοιάζει με κήρυξη πολέμου. Οπότε, αναρωτιούνται πολλοί, τι θα περιμένατε από το Ισραήλ ως απάντηση;” Μετά πρόσθεσε: “Οι άνθρωποι στη Γάζα βιώνουν μια μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία, μα η γνώμη τους δεν ζητήθηκε για τις επιθέσεις στο Ισραήλ.”

Εδώ η κυρία Ναμπίλ κατηγορεί τον Μασάαλ ανοιχτά. Ιδίως καθώς αυτός ζει σε ασφάλεια και χλιδή στο Κατάρ, όπως πολλοί άλλοι της Χαμάς.

“Ο Χαλίντ Μασάαλ κάθεται ασφαλής σ’ ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο και μιλάει για πόλεμο;” Η ερώτηση ήταν ρητορική.

Είναι πασίγνωστο πως η Χαμάς και πολλοί Παλαιστίνιοι είναι φανατικοί στον αντισημιτισμό τους και θέλουν την πλήρη εξόντωση των Εβραίων και τον αφανισμό του Ισραήλ. Οπότε ειρήνη στην περιοχή θα επέλθει μόνο με τον αφανισμό της Χαμάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *