Τ349: Τι είναι το Ισλάμ…

Τ349: Τι είναι το Ισλάμ…

- in Ταυτότητα
0

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις να γράψεις πολλά θετικά πράγματα για το Ισλάμ. Έχω εξετάσει το Κοράνι και ούτε με την καλύτερη πρόθεση και παρά μερικές ορθές διατυπώσεις του, δεν μπορείς να θεωρήσεις αυτήν τη θρησκεία λογικά αποδεκτή.

Δεν είναι μόνο η ακραία, παρανοϊκή συμπεριφορά των φανατικών πιστών της Sharia που τρομοκρατούν, δολοφονούν απίστους (και ας είναι αυτοί έντιμοι πιστοί άλλης θρησκείας) και θέλουν όλος ο κόσμος να ασπασθεί τις απαιτήσεις ενός ζηλωτή σκληρόκαρδου Αλλάχ – και ας λένε πως είναι ελεήμων και φιλεύσπλαχνος. Μόνο φανατικοί Ναζί, σταλινικοί κομμουνιστές και αρρωστημένοι φασίστες, έχουν επιβάλει σε εχθρούς τους τα βασανιστήρια που κηρύσσει για αμαρτωλούς ο Αλλάχ στο ιερό δήθεν Κοράνι.

Οι Ισλαμιστές, ακόμα και φιλελεύθεροι διανοούμενοι, πιστεύουν και προπαγανδίζουν πως το Ισλάμ, ο Μωαμεθανισμός, είναι η πιο ολοκληρωμένη, η τέλεια θρησκεία. Είναι πολύ παράδοξο το ότι αποδέχονται ως «τελειότητα θρησκείας» το εδάφιο 4.56 όπου το καμένο δέρμα των αμαρτωλών, με απίστευτο σαδισμό, αποκαθίσταται με φρέσκο και ξανακαίγεται, πάλι και πάλι στην αιωνιότητα! Είναι και τα εδάφια 22.19-22 όπου οι αμαρτωλοί καίγονται, βράζονται, δένονται με αγκίστρια, μαστιγώνονται κ.λπ., πάντα στην αιωνιότητα. Ποιο το νόημα; Τι κερδίζει με τέτοιες σαδιστικές ενέργειες ο Αλλάχ ή ο αμαρτωλός;

Η δικαιολόγηση και εκλογίκευση ως βάση για αυτήν τη θρησκεία είναι η αναφορά στο υπερφυσικό και το θαυματουργό. Αυτή ξεκινά με το μεγάλο θαύμα όπου ο αρχάγγελος Γαβριήλ (δανεισμένος από τη χριστιανική και ιουδαϊκή θρησκεία) μεταδίνει το μήνυμα και τις εντολές του Αλλάχ στον άξεστο και αμόρφωτο έμπορο Μωάμεθ.

Η βάση της θρησκείας είναι η πίστη ΙΜΑΝ, τα πιστεύω των Μωαμεθανών που προέρχονται από το Κοράνι (Qu’ran) και την οικογένεια του Προφήτη με τους απογόνους (Ahl Al Bayat). Μα τα πιστεύω (ή δόγματα) δεν έχουν ούτε πρακτική εμπειρική τεκμηρίωση ούτε λογική στήριξη. Να τα 6 βασικά μα ανυπόστατα δόγματα.

1. Ο θεός δημιούργησε το σύμπαν από το τίποτα (όπως στον Ιουδαϊσμό και Χριστιανισμό). Εντελώς παράλογο δόγμα.

2. Κανείς από τους Προφήτες εκτός του Ιησού και του Μωάμεθ είναι αδιαμφισβήτητο ιστορικό πρόσωπο. Ο δε Μωυσής που αναφέρεται πάνω από 139 φορές στο Κοράνι, παρά τα κατορθώματά του, παραμένει παντελώς άγνωστος σε άλλων χωρών χρονικά, μα και αρχαιολογικά ατεκμηρίωτο το ταξίδι της εξόδου των Εβραίων από τη Αίγυπτο στο Σινά κ.λπ.

3. Οι πηγές του Ισλάμ είναι εκτός από τον Γαβριήλ, η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη. Κανένα σύγγραμμα σε αυτές τις συλλογές δεν μπορεί να θεωρηθεί θεόπνευστο. (Βλ. π.χ. Φιλ706: Θεόπνευστες Γραφές, Φιλ663β: Θεολογία ηλιθίων, Φιλ581: Αντιφάσεις στο Κοράνι κ.λπ.).

4. Οι άγγελοι επίσης είναι παντελώς ατεκμηρίωτοι. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε την ύπαρξή τους!

5. Η Δευτέρα Παρουσία επίσης προέρχεται από τον Χριστιανισμό (και Ιουδαϊσμό) χωρίς κανείς να ξέρει πότε θα υλοποιηθεί: είναι παντελώς άγνωστη σε άλλες θρησκείες. Ο Παράδεισος με την υλιστική φιληδονία του (παρθένες και γλέντια) και η Κόλαση με τα σαδιστικά βασανιστήρια είναι μυθολογικά προϊόντα.

6. Υπάρχει αφενός η πίστη και η ελεύθερη βούληση των πιστών με την οποία επιλέγουν να ακολουθήσουν ή όχι τις εντολές του Αλλάχ και αφετέρου η εκπληκτική αντίφαση του Πεπρωμένου maktub, ‘προκαθορισμένη μοίρα’ με το οποίο η επιλογή έχει προκαθοριστεί!

Πώς μπορεί τέτοιο οικοδόμημα θρησκείας να είναι τέλειο; 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *