Τ351: Τι είναι το Ισλάμ… (2)

Τ351: Τι είναι το Ισλάμ… (2)

- in Ταυτότητα
2

Στο άρθρο Τ349: Τι είναι το Ισλάμ εξέτασα το θεωρητικό υπόβαθρο της Μωαμεθανικής θρησκείας, δηλ. του Ισλάμ, και είδαμε πως δεν βασίζεται ούτε σε τεκμηριωμένες Θείες Αποκαλύψεις ούτε σε λογική αποδεκτή ή αναγνωρίσιμη.

Εδώ εξετάζω το Ισλάμ στην πράξη σε φωτογραφίες.

1. Ισλαμιστές διαδηλώνουν στο Λονδίνο: μίσος, βία, θάνατος!

2. ISIS, το κράτος του Ισλάμ, τιμωρεί απίστους και διαφωνούντες.

3. Τιμωρία στη Σαπυδική Αραβία

4. Εκτέλεση στη Γάζα των Παλαιστινίων: αριστερά Παλαιστίνιος “προδότης”· δεξιά δολοφονημένος Εβραίος άμαχος!

5. Στο Πακιστάν Χριστιανοί διαδηλώνουν: “Πάψτε να σκοτώνετε αθώους Χριστιανούς”!

6. Τιμωρίες στο Ιράν: δημόσιος πετροβολισμός και δημόσιος απαγχονισμός.

7. Αφγανιστάν: οι Ταλιμπάν.

8. Ινδονησία : άλλοι μαχητές της “αληθινής πίστης”.

Υπάρχουν μερικά Μωαμεθανικά κράτη (Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ιορδανία, Μαρόκο) που έχουν αφήσει τις μεσαιωνικές παρωχημένες παραδόσεις και προσεγγίζουν μια θρησκευτικά πιο φιλελεύθερη κοινωνία χωρίς να απεμπολήσουν τις βασικές αρχές της θρησκείας τους.

Η βία και διενέξεις στους κόλπους της ίδιας της Θρησκείας ξεκίνησε προτού καλά-καλά αποδημήσει ο Προφήτης Μωάμεθ. Με τον θάνατό του, η νεότερη γυναίκα του Aisha και ο γαμπρός του Ali άρχισαν να πολεμάνε μεταξύ τους. Μετά ο εγγονός του Προφήτη και η οικογένεια του σφαγιάστηκαν από τη δυναστεία των Ymmayad που εδραιώθηκε στη Δαμασκό (στη γραμμή των Ali, Abu Bakr κλπ.) και απλώθηκε στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Τα δε κομμένα κεφάλια τους έμειναν καρφωμένα πάνω σε κοντάρια!

Αν το Ισλάμ ήταν η τέλεια αληθινή θρησκεία που εγκαθίδρυε κάποιο (ουτοπικό) παράδεισο επί Γης, τα άλλα έθνη θα έτρεχαν να κατοικήσουν στις Μουσουλμανικές χώρες. Αυτό που βλέπουμε είναι πως εκεί οι ανώτερες τάξεις ζουν σε απίστευτη χλιδή, στις κατώτερες επικρατεί φτώχεια, καταπίεση, βρομιά και αγριότητα, και οι “πιστοί” (από Μπάνγκλα Ντες, Πακιστάν, Αφγανιστάν, χώρες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής) φεύγουν κατά χιλιάδες να εγκατασταθούν στη Δύση των άπιστων Χριστιανών. Ακόμα και στο μισητό Ισραήλ κατοικούν σχεδόν 1,5 εκατομμύρια Μουσουλμάνων Αράβων οι οποίοι δεν θέλουν να ζουν στις Παλαιστινιακές Ζώνες!

Δυστυχώς το Ισλάμ έχει αποτύχει και ως θρησκεία ταπεινοφροσύνης κι ευσπλαχνίας και ειρήνης, μα και πολιτικο-οικονομικής ανάπτυξης.

2 Comments

  1. ΣΔΟΥΓΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Τ351: Τι είναι το Ισλάμ
    Να σταθώ στο άρθρο, ελπίζοντας ότι δεν είναι συντάκτης ο ίδιος Νικόδημος, που αναφέρθηκε στο «τι είναι τέχνη» του ΛΤ, τις αρχαίες βέδες κλπ., αναλύοντας και περιγράφοντας μοναδικά και με ακρίβεια την ποίηση.
    1. Ισλαμιστές διαδηλώνουν στο Λονδίνο…και η νύχτα του Α. Βαρθολομαίου ?
    2. ISIS, το κράτος του Ισλάμ…οι Άρειοι Ηγεμόνες το δημιούργησαν για τα εξωτερικά παιγνίδια τους. Σήμερα τους χρεώνουν το Crocus.
    3. Τιμωρία στη Σαoυδική …Ασάντζε, δεκάδες Γουαντάναμο ανά τον κόσμο ?
    4. Εκτέλεση στη Γάζα των Παλαιστινίων …32000 άμαχοι, 10000 παιδιά
    5. Στο Πακιστάν …εκεί οι Άρειοι εκκολάπτουν τη διεθνή τρομοκρατία
    6. Δημόσιος πετροβολισμός …του Παλαμήδη, του πιο σημαντικού Έλληνα εποχής του Τρωϊκού Πολέμου
    7. Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν … Αμερική, οι Αμερικάν, δολοφόνοι Ινδιάνων
    8. Ινδονησία … Νταγκεστάν, 3.200.000 κάτοικοι , δεκάδες εθνότητες, 14 επίσημα αναγνωρισμένες γλώσσες με γραπτό διδασκόμενο λόγο
    Δυστυχώς το Ισλάμ έχει αποτύχει… Το πείραμα του σοσιαλισμού της συλλογικής ζωής και παραγωγής επίσης, οι θρησκείες με την αναγνώριση της κατάργησης των φύλων και της οικογένειας. Ο θάνατος της γνώσης, της αριστείας, της ηθικής, της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της συνέπειας, της εμπιστοσύνης, της δημιουργίας, της έμπνευσης, της τέχνης…Το Ισλαμ απέτυχε… Πέτυχαν οι αγγλοσαξονικοί κανίβαλοι, που βιάσανε τα όλα κράτη του κόσμου εκτός από 24, πέτυχαν Άρειοι ηγεμόνες που χιδαία βομβαρδίσανε την Γιουγκοσλαβία και άλλες 70 χώρες του κόσμου στην πρόσφατη ιστορία. Μου θυμίσατε τους Ιάπωνες που σε επίπεδο Πανεπιστημίου απαντήσανε ότι την Χιροσίμα την έκανε η ΕΣΣΔ.
    Θλιβερέ Νικόδημε,.. που ξέρεις κι από ποίηση,

  2. Νικόδημος

    Ευχαριστώ ειλικρινά για το εκτενές σχόλιο! Συμφωνώ με όσα λέτε για τους Δυτικούς και “Άρειους”. Γι’ αυτά έχω γράψει πολλά άρθρα.

    Στο συγκεκριμένο γράφω για το Ισλάμ μόνο. Δεν μπορούσα να κάνω συγκρίσεις και να επεκταθώ σε παγκόσμια Ιστορία. Δεν νομίζω πως γράφω ανακρίβειες….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *