Τ33: Λένιν – ακτινοβόλος επαναστάτης (Β’)

Τ33: Λένιν – ακτινοβόλος επαναστάτης (Β’)

- in Ταυτότητα
0

1. Ο Κοσμάς Κέφαλος παρουσιάζει στην Αυγή 13/4/17 το Λένιν «Διάνοια της Επανάστασης» του Χρ. Κεφαλή. Δεν είμαι σίγουρος πως το διάβασε πλήρως. Εγώ δεν το έχω διαβάσει ούτε προτίθεμαι να το διαβάσω, όπως έγραψα στο προηγούμενο άρθρο για την ταυτότητα του Λένιν.

Οι αριστεροί οποιασδήποτε απόχρωσης τείνουν να αγιοποιήσουν τους Μαρξ – Ένγκελς – Λένιν, τη δική τους αγία τριάδα. Εξαίρεση αποτελεί ο Β. Νεφελούδης (μπορεί να υπάρχουν και άλλοι) που στο αποκαλυπτικότατο Ντοκουμέντο, Αθήνα 1993, εκδ Δελφίνι, εξετάζει (σ 214 – 226) τις σκοτεινές πλευρές του Λένιν.

Αν φυσικά ο Λένιν αποδειχθεί εξίσου αδίστακτος αιμοβόρος δικτάτορας όπως ο Στάλιν (και ο Μαρξ μωρόδοξος), τότε δεν απομένει τίποτα που να στηρίζει τους κομμουνιστές.

2. Αναφέρει ο Κέφαλος πως ο συγγραφέας στο βιβλίο του δείχνει πως επικριτές του Λένιν όπως ο Ρίτσαρντ Πάιπς, «φανερά προκατειλημμένος», και η Ε. Κ. Ντ’ Εκώς, παρουσιάζουν «διαστρεβλώσεις των απόψεων του [Λένιν]».

«Στον αντίποδα των επικριτών, προοδευτικοί [=κομμουνιστές] θεωρητικοί εξαίρουν την προσωπικότητα του Λένιν». Αναφέρονται οι Ότο Μπάουερ και Μπουχάριν (ο οποίος μαζί με τους Καμάνεφ, Ζηνοβίεφ, Τρότσκι και Στάλιν) ήταν στα πρωτοπαλίκαρα του Λένιν. Ξεχνούν και ο συγγραφέας και ο κριτικός, πως μέχρι τη δεκαετία 1980 απαγορευόταν για οποιονδήποτε Σοβιετικό να γράφει για τον Λένιν κάτι άλλο από την επίσημη εικόνα που θεμελίωσε ο Στάλιν!

Ο δε Otto Bauer ήταν Αυστριακός Σοσιαλδημοκράτης που στη μπροσούρα του (1919) Ο Καρλ Κάουτσκι και ο Μπολσεβισμός κριτικάρει τον Λένιν και στο βιβλίο του Μπολσεβισμός και Σοσιαλδημοκρατία δείχνει πιο ευνοϊκός προς τη Ρωσική επανάσταση μα κριτικάρει τη γραφειοκρατία και τον δεσποτισμό της.

Επίσης αναφέρονται ως παραδείγματα του ανθρωπισμού του Λένιν η αντιπαράθεση του στον αντισημιτισμό και αναίτιες βιαιοπραγίες!

3. Με τις κομμουνιστικές παρωπίδες, ίσως και με την κομμουνιστική τάση απόκρυψης (πρακτική θεμελιωμένη από τον Λένιν), οι δυο συγγραφείς εκδηλώνουν μεγάλη αφέλεια, αθώα ή όχι.

Διότι θα έπρεπε να γνωρίζουν το εξαιρετικά επικριτικό άρθρο του Πάνου Δημητρίου στην Αυγή 24/5/1992 που παρουσιάζει «Ένα άρθρο του ιστορικού [στρατηγού και Διευθυντή του Ινστιτούτου Στρατιωτικής Ιστορίας, Μόσχα] Ντιμίτρι Βολκογκόνοφ στην Ιζβέστια [που] προσεγγίζει τον αληθινό Λένιν μέσα από ανέκδοτα κείμενά του»!

Σε ένα τέτοιο κείμενο ο Λένιν διατάζει τους μπολσεβίκους στην Πέντζα να καταπνίξουν τις εξεγέρσεις των αγροτών:

1) Να κρεμάσετε (για να δει όλος ο κόσμος) όχι λιγότερους από 100 γνωστούς κουλάκους…

2) Να δημοσιευτούν τα ονόματά τους.

3) Να τους αφαιρεθεί όλο το σιτάρι.

4) Να ορίσετε ομήρους… Όλα τα παραπάνω να τα κάνετε με τέτοιον τρόπο, ώστε ο λαός σε περιοχή πολλών χιλιομέτρων να τα βλέπει, να τρέμει και να φωνάζει – «σκοτώνουν και θα συνεχίσουν να σκοτώνουν».

Ο λαός τα είδε κι έτρεμε. Έτσι άρχισε ο τρόμος – με τον Λένιν!

4. Αφού αυτοί οι νερόβραστοι αριστεροί δεν γνωρίζουν δημοσιεύσεις δικών τους σε δικό τους ιερό έντυπο, είναι μάλλον απίθανο να γνωρίζουν πολλές χρήσιμες πραγματικότητες για τον Λένιν και την φρικτή Επανάστασή του.

Όσο για την αντίθεσή του στον αντισημιτισμό, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την αιτία. Ο ίδιος και οι αδελφές του (ο μεγάλος αδελφός του Αλέξανδρος εκτελέστηκε το 1887 αφού μαζί με άλλους αποπειράθηκε να ανατινάξει τον Τσάρο) προέρχονταν από εβραϊκή οικογένεια από τη μεριά της μητέρας του Μαρίας Αλεξάντροβας, κόρης του Αλέξαντρου Ντιμιτρίεβιτς Μπλανκ που ήταν Εβραίος, γιος του Moishe Itskovich Blank, κι εκχριστιανίστηκε! Η δε μητέρα της ήταν Γερμανικής καταγωγής το γένος Groschopf! Αλλά στην πραγματικότητα ο Λένιν έβαλε να συλλάβουν τους εκπροσώπους που μαζεύτηκαν για το Πανρωσικό Εβραϊκό Συνέδριο στη Μόσχα, 1918.

Ο πατέρας του ήταν γιός του Νικολάι Βασιλίεβιτς που στην επίσημη σταλινική βιογραφία ήταν κολίγος (δηλ. «προλετάριος»), ενώ ήταν ράφτης, και ο πατέρας αυτουνού, ο Βασίλης Ulyanov, ήταν απελευθερωμένος κολίγος. Η δε γιαγιά του Λένιν ήταν ασιάτισσα Kalmyk που εκχριστιανίστηκε!

Ούτε αμιγής Ρώσος ούτε προλετάριος ήταν ο Λένιν. Ο πατέρας του Ilya Nikolaevits Ulyanov ήταν επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης! Αλλά σύμφωνα με το δόγμα, καλά θα ήταν ο μέγας επαναστάτης να είχε προλετάρια γενετικά στοιχεία! Έτσι το γενεαλογικό του παρελθόν στρεβλώθηκε ανάλογα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *