Μ164: Ένα λεπτό

Μ164: Ένα λεπτό

- in Μυθιστορία
0

Αγία Αικατερίνη.

Είναι μια λεπτή ιστοριούλα με χιούμορ – ανέκδοτο. Μα πριν σας αφηγηθώ το περιστατικό, λίγη θεολογία.

Γνωρίζετε το βιβλικό μύθο όπου ο Θεός έπλασε τον κόσμο και τον άνθρωπο σ’ έξι μέρες και την εβδόμη αναπαύθηκε. (Κάτι παρόμοιο λέγεται και στο Κοράνι, μόνο που εκεί ο Αλλάχ της τέλειας θρησκείας δεν χρειάστηκε ν’ αναπαυθεί, διότι, φυσικά, δεν κουράστηκε).

Παλιά, οι θεολόγοι, πατέρες και ιεράρχες, έλεγαν πως μια μέρα του θεού ήταν χίλια χρόνια, τώρα η μέρα ισούται μ’ εκατομμύρια και δισεκατομμύρια έτη. Κι έτσι ο συγγραφέας της Γένεσης, μας λένε, αυτό εννοούσε με τις 7 μέρες, αφού, κατά τους σύγχρονους φυσικούς, το big bang έγινε πριν 13,8 δις. έτη. Για να μοιάσει το σύμπαν με αυτό που ξέρουμε και να έχει το ηλιακό μας σύστημα, πέρασαν αρκετά δις. έτη.

Οπότε, όπως οι βουδιστές, ινδουιστές και ισλαμιστές ανακαλύπτουν πως τα ιερά βιβλία τους περιέχουν προβλέψεις σε διάφορα σύμβολα και μυθολογήματα για τις σύγχρονες ανακαλύψεις των επιστημών, έτσι και οι χριστιανοί πιστεύουν τώρα πως η μέρα στο δημιουργικό επταήμερο του Θεού συμβόλιζε δισεκατομμύρια δικά μας χρόνια.

Ένας χριστιανός, λοιπόν, επισκέφθηκε το Σινά και το παλιό μοναστήρι του της Αγίας Αικατερίνης. Μετά θέλοντας να πλησιάσει περισσότερο τον Θεό ανέβηκε στο ιερό βουνό μόνος.

Όντως ένιωσε πολύ κοντά στον Θεό και την παρουσία Του στον σχηματισμό των άστρων.

«Άπειρο το μεγαλείο σου, Κύριε!» είπε φωναχτά κι ένιωσε πως ο Θεός άκουε. «Τι είναι, λοιπόν, για Σένα Κύριε, ένα δισεκατομμύριο έτη;».

«Ούτ’ ένα λεπτό, παιδί μου», άκουσε να του απαντά η σιωπή της έναστρης νύχτας.

«Και τι είναι για Σένα, Κύριε, ένα δισεκατομμύριο Ευρώ;» ξαναρώτησε ο θεοσεβούμενος.

«Ούτ’ ένα λεπτό, παιδί μου», απάντησε πάλι ο Θεός.

«Μπορώ, Κύριε, να έχω ένα τέτοιο λεπτό κι εγώ;»

«Σ’ ένα λεπτό, παιδί μου» απάντησε η βουή του ανέμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *