Ε1008: Αντικινεζική προπαγάνδα (2)

Ε1008: Αντικινεζική προπαγάνδα (2)

1. Θα παρουσιαστούν πολλές τέτοιες εκδηλώσεις στα Δυτικά ΜΜΕ. Είναι φυσικό αφού η Αμερική και η ΕΕ νιώθουν να απειλούνται οικονομικά από την Κίνα. ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία κλπ. είναι πολύ περήφανες για τα πανεπιστήμια και τα συστήματα εκπαίδευσης που παρέχουν. Μα είναι πίσω από την Κίνα – σε όλους τους διεθνείς δείκτες. Όση προπαγάνδα και αν ξαμολήσουν, αν δεν βελτιώσουν την εκπαίδευσή τους, οι Κινέζοι σύντομα θα είναι πρώτοι σε όλα.

Υπήρξαν τα παραμύθια για τη «σφαγή» στην Τιανανμέν Πλατεία όπου κανείς φοιτητής δεν σκοτώθηκε. Οι λιγοστές συγκρούσεις έλαβαν χώρα σε δρόμους γύρω από την πλατεία.

Είναι τα φέικ νιουζ για την καταπίεση των Μογγόλων ενώ μόνο ορισμένες επιστήμες διδάσκονται στα Κινέζικα διότι η γλώσσα των Μογγόλων δεν έχει τους αναγκαίους όρους. Επίσης για το Θιβέτ όπου καταπιέζονται οι βουδιστές ενώ βελτιώνεται το επίπεδο της ζωής τους και μπορούν να λατρεύουν τον Βούδα τους ελεύθερα. Επίσης, για τους Μουσουλμάνους στην Xinjiang/Uighur, όπου μόνο αποσχιστικοί τρομοκράτες κρατούνται σε υπερσύγχρονα αναμορφωτικά κρατητήρια.

2. Μία πρόσφατη είδηση αφορούσε τον «καταναγκασμό» 210.000 πολιτών να εργαστούν μακριά από τις δικές τους εστίες στη συγκομιδή βαμβακιού – και μάλιστα για πενιχρή πληρωμή.

Με το τελευταίο θέμα ασχολήθηκα μερικώς στο Ε997: Αντικινεζική προπαγάνδα. Από τότε ανακάλυψα πως η ψευδής είδηση ξεκίνησε με κάποιον ρεπόρτερ John Sudworth ο οποίος με την εκούσια ή ακούσια στρέβλωση τραυματίζει την ήδη τραυματισμένη δημοκρατία στη Βρετανία. Οι εργάτες απλώς μεταφέρθηκαν για εποχική εργασία. Όσο για την αμοιβή τους – αυτή ήταν 5.000 yuan μηνιαία (=764 $).

Αυτός ο μισθός είναι στη μέση των μισθών σε όλη την Ασία και Μέση Ανατολή.

Οπότε πάλι έχουμε χοντρό ψέμα.

3. Μια άλλη πρόσφατη περίπτωση είναι η φυλάκιση της «δημοσιογράφου» Zhang Zhan που αποκάλυψε το σκάνδαλο της πανδημίας Covid-19 στη Γουχάν.

Η Ζανκ Ζαν δεν είναι δημοσιογράφος. Ουδέποτε εργάστηκε ως επαγγελματίας δημοσιογράφος με κανονικά διαπιστευτήρια. Ήταν δικηγόρος που άφησε το επάγγελμα, έμεινε ανεπάγγελτη για κάποιο διάστημα και ξαφνικά εμφανίστηκε ως αποκαλύπτρια της «αλήθειας» για την πανδημία. Δεν είναι δηλωμένη πουθενά ως δημοσιογράφος!

Στις ειδήσεις στη Δύση δεν αναφέρεται πως, αφού πέρασε παράνομα διάφορα μπλοκ κόκκινης ζώνης σε περιοχή της επιδημίας, παράνομα διείσδυσε σε ένα βιολογικό εργαστήριο Ρ4 θέτοντας και τον εαυτό της σε κίνδυνο και άλλους.

Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Αν δικαζόταν και για συμπεριφορά που έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, η ποινή της θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *