E998: Ηθικό πλεονέκτημα και Folli Follie

E998: Ηθικό πλεονέκτημα και Folli Follie

- in Επικαιρότητα
0

1. Ευτυχώς που ο Σύριζα και, φυσικά, ο απαράμιλλος ηγέτης του Τσίπρας, έχουν το “ηθικό πλεονέκτημα”. Τι θα γινόταν αν δεν το είχαν; Στα 4,5 έτη κυβέρνησής τους οι τσιπριστές ενεπλάκησαν λόγω αλαζονείας, ανικανότητας και απληστίας και, φυσικά ανηθικότητας, σε περισσότερα σκάνδαλα από εκείνα του Πασόκ στα 20 τόσα έτη της κυριαρχίας του.

Είχαμε τις κωλοτούμπες όπου το ΝΑΙ έγινε ΟΧΙ (και το κρέας ψάρι), τις διαπραγματεύσεις όπου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, υποθήκευσαν τον εθνικό πλούτο και μας χάρισαν ακόμα ένα μνημόνιο, την επιχείρηση ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα με τις επεμβάσεις του Ν. Παππά κλπ. κλπ.

Είχαμε πρόσφατα και τη Follie Follie όπου εμπλέκεται και ο ίδιος ο άχαστος πρώην πρωθυπουργός.

2. Ιδού τα δυο ιμέιλ που αναδεικνύουν σε όλη του την αγνή λάμψη το τσιπρικό ηθικό πλεονέκτημα. Από στελέχη της εταιρίας σε ανώτερο:

9 Μαΐου 2018: “Κύριε Τζώρτζη, θέλω να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησής μας. Η οδηγία είναι από ψηλά να συνδράμουν τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση …”

Εδώ λοιπόν μπαίνει στο κάδρο και ο πρωθυπουργός, πάντα ενήμερος!

11 Μαΐου 2018: “Κε Τζώρτζη … Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής ο κ. Μπαλαούρας (υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο Κ. Χαρίτσης, υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον.”

Εδώ εμπλέκονται και πρωτοκλασάτα στελέχη τα οποία σε θαμπώνουν με την εκτυφλωτική λάμψη του ήθους τους.

3. Κι όπως θα περίμενε οποιοσδήποτε σκεπτόμενος εχέφρων πολίτης που έχει κάποια γνώση των πολιτειακών μας πραγμάτων (όπως π.χ. η υπόθεση Τσοχατζόπουλου και πολλών εφόρων), όλη αυτή η συνδρομή του τσιπρικού τσούρμου να περισώσουν την Folli Follie δεν γίνεται σε πνεύμα φιλανθρωπίας κι αγαθοεργίας. Ακόμα και καλοπληρωμένοι βουλευτές, υπουργοί κι άλλοι αξιωματούχοι έχουν ανάγκες.

Έτσι έχουμε κι άλλα ιμέιλ από κάποιον Ν.Σ του αμαρτωλού Ομίλου στις 13 Μαΐου 2018: “Χθες… είχα μια συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς μας υποστηρικτές στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπός του… μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν ήθελα ούτε μέσω e-mail ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά… Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές.”

Το (80) είναι μάλλον το κονδύλι. Ίσως 80.000;

4. Όπως, πάλι, θα περίμενε οποιοσδήποτε σκεπτόμενος εχέφρων πολίτης με κάποια γνώση των πολιτειακών μας πραγμάτων, οι αναφερόμενοι ως εμπλεκόμενοι υψηλόβαθμοι τσιπριστές Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Μπαλαούρας και Αραχωβίτης (τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης επί Σύριζα), αρνήθηκαν οποιαδήποτε σύνδεση με τον Όμιλο και γνώση με τα όσα αναφέρονται στα ιμέιλ – ειδικά ο κ. Μπαλαούρας που σχετίζεται, φαίνεται, με το (80) δηλ. 80.000.

Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό το σαΐνι πολιτικής απάτης και τσαπατσουλιάς, δεν είπε τίποτα ακόμα.

Σωστά – η σιωπή είναι χρυσός. Ειδικά στην περίπτωση κοσμημάτων όπως είναι ο όμιλος Folli Follie!

Υπάρχουν τα ιμέιλ, παρουσιασμένα από μια μη πολιτική διαχειριστικού ελέγχου εταιρία, Price Waterhouse Coopers, που ανέλαβε την εκκαθάριση της Folli Follie.

Στη χώρα της τρελής ροδιάς είναι πολύ πιθανόν τα ιμέιλ να είναι κατασκευασμένα για να πλήξουν τον Σύριζα της Άμωμης Σύλληψης.

Τώρα, όμως, γιατί η κυβέρνηση ανακατεύθηκε ζητώντας εξηγήσεις; Γιατί δεν το άφησε ως ποινικό στους εισαγγελείς και στα ΜΜΕ;

Ναι, οπωσδήποτε, έχει και πολιτική πλευρά το ζήτημα και ο Σύριζα θα το εκμεταλλευόταν πολύ περισσότερο και αγρίως. Μα λίγη συγκράτηση από τη ΝΔ θα της χάριζε πολύ μεγαλύτερο πλεονέκτημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *