Ε1016: Η νέα συνομωσία

Ε1016: Η νέα συνομωσία

- in Επικαιρότητα
0

Στην Αμερική ακμάζει ο τραμπισμός. Εμείς εδώ έχουμε και τραμπισμό και τσιπρισμό.

Πάντα τους είχαμε, απλώς δεν το καταλαβαίναμε επειδή χρησιμοποιούσαμε άλλες ονομασίες. Σοβαροί άνθρωποι, γνωστοί και επώνυμοι, βγαίνουν κάθε τόσο στα πανηλίθια πρωινάδικα με τις καταπληκτικές κούκλες που έμαθαν να μιλούν κάπως και διαβεβαιώνουν τις νοικοκυρές που τακτοποιούν τα σπίτια τους εκείνες τις ώρες (ή μαγειρεύουν ή σιδερώνουν με το υπνωτικό κουτί στο διαπασών) πως δεν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αν υπάρχει καθόλου (ο ιός).

Ο μέγας Μαυραγάνης, πρώην υφυπουργός στη τσιπρική κυβέρνηση (προ- 2019) προειδοποιούσε από την άνοιξη του 2020 πως το εμβόλιο θα περιέχει βιο τσιπ μέσω του οποίου ο μεγαλοκαρχαρίας του καπιταλισμού Μπιλ Γκέιτς θα ελέγχει τον κοσμάκη. Πιο πρόσφατα δήλωσε πως το εμβόλιο (με η χωρίς το μικροτσίπ) θα αλλάξει το DNA μας(!) και θα μας κάνει – τι;

Υπάρχουν κι άλλοι από τον ίδιο χώρο ασυνάρτητης πολιτικής με παρόμοιες δηλώσεις.

Μα υπάρχουν και οι καλλιτέχνες όπως η κυρία Σολωμού ή η κυρία Μαγγίρα που δηλώνουν κοφτά πως δεν θα κάνουν το εμβόλιο. Διότι δεν θέλουν να γίνουν πειραματόζωα και για άλλους χίλιους ανομολόγητους λόγους. O δε Παντελής Θαλασσινός (τραγουδιστής) δηλώνει ευθαρσώς (μετά από ενδελεχή έρευνα, υποθέτω) πως η κα ΠτΔ, Κ. Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός έπαιζαν θέατρο και το δήθεν εμβόλιο ήταν σκέτο νεράκι. (Να το πάλι το θαυματουργό νερό – του Καματερού και άλλων ηρωικών μορφών.)

Ποια είναι η νέα συνωμοσία;

Το εμβόλιο δεν είναι σκέτο νερό. Ή αν είναι, περιέχει επίσης ένα βιοτσιπάκι που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα (μετά από την κυβέρνηση) έτσι ώστε το εμβολιασμένο πρόσωπο μόλις είναι να συνταξιοδοτηθεί να πεθαίνει γοργά και ανώδυνα.

Αυτό είναι το τελευταίο σχέδιο για τη λύση του συνταξιοδοτικού κόμπου που βασανίζει την ελληνική κυβέρνηση αυτόν τον αιώνα. Πολύ απλό και πρακτικό. Το κράτος γλιτώνει από την πληρωμή συντάξεων και ο κόσμος από άχρηστους γέρους! Καιρός ήταν!

Σίγουρα θα υπάρξουν λογοτεχνήματα και ταινίες με αυτήν την ιδιοφυή συνωμοσία των Ισχυρών ως βάση για την πλοκή τους. Στην Ελλάδα μας θα έχουν την ίδια πειστικότητα που έχουν όλα σχεδόν τα κείμενα και τα σίριαλ.

Αυτήν τη βλακεία ενσαρκώνουν περίλαμπρα όχι μόνο οι “δημοσιογράφοι” μα και οι μπαχαλάκηδες, οι φανατικοί μεγάλης μερίδας του λαού σε κάθε πολιτική παράταξη και, φυσικά, οι πολιτικάντηδες που τους εκπροσωπούν.

Περίλαμπρο παράδειγμα είναι οι αγνοί του τσιπρισμού. Πρώτος και αδιαμφισβήτητος ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που έχει αρχίσει, παρά τη νεότητα του, να γερνά άσχημα. Μετά είναι οι πρωτοκλασάτοι που με την πανδημία έχουν μουγγαθεί.

Μα συχνά-πυκνά μαθαίνουμε για την επείγουσα ανάγκη “κοινής δράσης ενάντια στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα της Κυβέρνησης” Μητσοτάκη. Ούτε οι ίδιοι που ζητούν αυτή την κοινή δράση (Δανέλλης, Λιάκος, Μπίστης, Παναγιώτου), ούτε ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του ξέρουν τι είναι “νεοφιλελευθερισμός”. Είναι μία ακόμα λέξη-σύνθημα για ρομποτική ασκεψία.

Είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν όλοι αυτοί να ξεπεράσουν αυτές τις ρομποτικές μπαρούφες που περνά για “σκέψη”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *