Ε994: Ανήθικη κυβέρνηση

Ε994: Ανήθικη κυβέρνηση

1. Το θεμέλιο του πολιτισμού, όπως διδάσκει ο Σωκράτης, σοφότερος των Ελλήνων, είναι η Ηθική. Το δίδασκε ξεκάθαρα και ο Σπινόζα τον 17ο αιώνα στην Ολλανδία. Είναι βασική αρχή και στη χριστιανική διδασκαλία.

Η ηθική είναι κάτι που επικαλούνται οι τσιπριστές πολιτικάντηδες και της Αναρχοαριστεράς και της αδέξιας Δεξιάς, μα ουδέποτε στην πράξη εφαρμόζουν. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι προεκλογικές υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται συνιστούν ανήθικη απάτη.

Έτσι έχουμε από την Μεταπολίτευση κι εδώ ανήθικους κυβερνήτες, μη-χριστιανούς, μη-σοφούς. Τόσα γνωρίζει ο λαός, τέτοιους ψηφίζει.

Αυτόν τον κρίσιμο χειμώνα 2020-21 έχουμε κεντροδεξιά κυβέρνηση – όπως οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται και όπως τους αποκαλούν οι ειδικοί.

Για τους αναρχοαριστερούς Συριζανέλληνες των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Ό,τι και να πούμε για τα πεπραγμένα τους θα είναι χαμένος χρόνος. Πρώτον, διότι οποιαδήποτε ανάλυση δεν θα διαβαστεί από τα αγύριστα μυαλά των υποστηρικτών που τους θαυμάζουν ακόμα. Δεύτερον, διότι οι κεντροδεξιοί ξέρουν πολύ καλά τα παραπτώματα και τη σχιζοφρένεια αυτής της παράταξης – τα οποία και μιμούνται μερικώς.

2. Αλλά από το φθινόπωρο είδαμε καθαρά τον τσιπρισμό να διακατέχει τη νοοτροπία και αυτών των καλών ανθρώπων που νομίζουν πως έχουν όντως ηθικό πλεονέκτημα.

Στα τέλη Νοεμβρίου και σίγουρα στις αρχές Δεκεμβρίου έγινε μια σημαντική μετατόπιση στο κέντρο βάρους των ειδήσεων σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια – και στα πρωτοσέλιδα των αντίστοιχων εφημερίδων. Μόνο οι εχέφρονες αρθρογράφοι λένε τα πράγματα με το όνομα τους κι επισημαίνουν τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης χωρίς να τους βρίζουν.

Όταν ξέσπασε η πανδημία του COVID-19, ή, επί το ελληνικότερον (να μη ξεχνάμε και τις νουθεσίες του καθ. Μπαμπινιώτη) κορωνοϊού, την άνοιξη όλοι έγραφαν και ρητόρευαν για την ασθένεια, για τα κρούσματα και για τους διασωληνωμένους και τους θανάτους. Ήταν η πρώτη και μακροσκελέστατη είδηση. Είχαμε μάλιστα πληροφόρηση καθημερινά στις 18:00 από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά για την πορεία της πανδημίας.

3. Το περασμένο φθοροποιό φθινόπωρο που οι αριθμοί κρουσμάτων και διασωληνωμένων δεκαπλασιάστηκαν, οι ιθύνοντες δεν το θεώρησαν αρκετά σοβαρό πλέον να ενημερώνουν με τον ίδιο ζήλο τους πολίτες και τα κανάλια δίνουν τις πληροφορίες σε υποσημειώσεις!

«Ο κόσμος έχει κουρασθεί» ακούς να λέγεται συνεχώς. Σάμπως και αυτό είναι ιερή αλήθεια. Οι μόνοι που πραγματικά κουράστηκαν είναι οι νοσοκομειακοί που βλέπουν κυριολεκτικά τον χάρο καθημερινά. Οι άλλοι ζουν κουρασμένοι από τα μικράτα τους.

Αντί να βγουν οι ειδικοί των επιδημιών και της υγειονομικής πολιτικής και να μας εξηγήσουν πώς και γιατί δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα και τα θύματα, ενώ αυτό δεν συνέβη στην ταλαιπωρημένη Ιταλία.

Ποιος τελικά ευθύνεται για τις εκατοντάδες νεκρών. Ή μήπως δεν υπάρχει ευθύνη εδώ και όλα έγιναν ατυχηματικά, όπως ένας ισχυρός σεισμός; Υπήρξε ευθύνη για τους 100 απανθρακωμένους στο Μάτι μα δεν υπάρχει ευθύνη για την εξάπλωση του ιού και τις εκατοντάδες νεκρών;

Ε, όχι. Δεν μπορούμε να κρίνουμε με δυο μέτρα και σταθμά. Το κάνουμε μα και αυτό είναι γνώρισμα τσιπρισμού!

4. Μια λεπτότερη μετατόπιση έγινε μέσα στον Δεκέμβριο. Στις ειδήσεις δεν ακούς παρά συνοπτικά και σύντομα για τις φοβερές δυσκολίες που περνούν οι γιατροί και νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή της μάχης, πραγματικοί αγωνιστές για τους συνανθρώπους τους. Αυτό που άκουες ήταν τα σωτήρια εμβόλια, πότε αναμένονται, πού και πώς θα φυλάσσονται σε νοσοκομεία και πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός.

Καμιά αυτοκριτική που ειλικρινά, επιστημονικά, να αναλύει τα λάθη και να περιγράφει τη διόρθωση με μια νέα οργάνωση. Τίποτα. Μόνο κοτσάνες.

Και γιατί δεν ξεκαθαρίστηκε νωρίς το θέμα των εκκλησιαστικών λειτουργιών; Αφού ιερείς, μοναχοί και άλλοι εκκλησιαστικοί επλήγησαν από τον ιό, είναι φανερό πως η θρησκευτική θωράκιση είναι ανύπαρκτη. Οπότε η λύση είναι προφανής. Και γιατί δεν έκαναν μια ρεαλιστική προσέγγιση;

Δυστυχώς είχαμε κολονέλους για επτά χρόνια. Μετά το παλιό συνάφι του Κ. Καραμανλή και μετά τον μέγα «αείμνηστο» των σοσιαλιστών που εξανέμισε κάθε παλαιό υγιές ήθος. Ο Τσίπρας με τους Καμμένους και Πολάκηδες ισοπέδωσε ό,τι είχε απομείνει.

Πολύ δύσκολα για τον Μητσοτάκη…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *