Ψ40: Χαροκαμένες μάνες

Ψ40: Χαροκαμένες μάνες

- in Ψυχολογία
0

1. Όχι, σήμερα δεν γράφω για μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους είτε από εγκληματική πράξη είτε σε πόλεμο. Αυτές είναι πάρα πολλές – εκατομμύρια!

Εντύπωση μου κάνει το γεγονός πως τόσοι και τόσοι δημοσιογράφοι, ακόμα και σε έγκριτες εφημερίδες, όπως η Καθημερινή και ΤΟ ΒΗΜΑ, τον Οκτώβριο 2020, με την ‘ιστορική’ δίκη και καταδίκη των Χρυσαυγιτών, τόσο συχνά αναφέρονται και στην κα Φύσσα, μητέρα μαυροφορούσα του δολοφονημένου γιου της. Γίνεται συναισθηματική εκμετάλλευση.

Ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν το μόνο ή το πρώτο θύμα των φοβερών αυτών φασιστών. Πολλοί αλλοδαποί μα και δικοί μας υπέστησαν βάναυσες επιθέσεις, ενώ 8 περίπου μήνες πριν τον Φύσσα οι Ελληναράδες αυτοί, λάτρεις του Χίτλερ και του Μιχαλολιάκου, είχαν δολοφονήσει τον Σαχζάτ Λουκμάν, πακιστανικής καταγωγής.

2. ΑΛΛΑ, και είναι μεγάλο και σοβαρό το ‘αλλά’, υπάρχουν δυο παράμετροι που αποκαλύπτουν μια σαθρότητα στα θεμέλια της νοοτροπίας μας και ιδίως αυτών που γράφουν συχνά και άνετα εναντίον των Χρυσαυγιτών και δεν αμελούν να αναφέρουν και τη ‘χαροκαμένη μάνα’ του ‘αδικοχαμένου νέου’ κλπ.

Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί η Χρυσή Αυγή με τη φανερή και ξεδιάντροπη μίμησή της των χιτλερικών τελετών και ταγμάτων ταραξιών και, όπως φάνηκε, δολοφόνων, είχε ένα σεβαστό ποσοστό ψηφοφόρων (σχεδόν 500.000) που την έβαλαν στη Βουλή (και μόνο με μικρή διαφορά δεν μπήκε στις εκλογές Ιουλίου 2019);…

Οι 150.000 ψήφοι (και περισσότεροι) που πήρε το 2019 δεν αντιπροσωπεύουν Έλληνες χιτλερικούς. Πρόκειται για Έλληνες αντικομμουνιστές που βλέπουν, όπως κι εγώ και άλλοι, μια θνησιγενή σαθρότητα στο ήθος και σθένος της λεγόμενης Δεξιάς και για ηλικιωμένους που δεν είχαν παρά ελάχιστη προστασία στη σοσιαλδημοκρατία του ντουέτου Σαμαρά-Βενιζέλου και καμιά στο αναρχοαριστερό τσούρμο του τσιπρισμού. Οι Χρυσαυγίτες έσπευδαν τότε να προσφέρουν προστασία σε αυτούς τους ανθρώπους που απειλούνταν είτε από εγκληματικούς μετανάστες, είτε από αναρχοαριστερούς μπαχαλάκηδες (γνωστοί άγνωστοι, που ακόμα κι αν συλλαμβάνονταν δεν στέλνονταν σε δίκη). Οι δε τσιπριστές τους χάιδευαν και τους έστελναν στα σπίτια τους με αστυνομικά αυτοκίνητα!

Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία ούτε στα άτομα ούτε στις Πολιτείες, λαούς και κυβερνήσεις τους.

3. Πιανόμαστε πολύ εύκολα στα δίχτυα συνθημάτων κι ας παριστάνουμε τους εμβριθείς και οξυδερκείς διανοούμενους. Δεν καταλαβαίνουμε πόσο αυτόματα και μηχανικά αντιδρούμε (από πολύχρονη συνήθεια) σε ορισμένα ερεθίσματα.

Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται συνεχώς ως εχθρός απεχθέστατος και αποκρουστικός, διότι θέλει να καταλύσει, εκτός από τις βιαιοπραγίες των ταγμάτων της, το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα, αυτό το όσιο καθεστώς που κάθε κυβέρνηση αγνοεί και καταπατά για να προωθήσει τη δική της παραμονή στην εξουσία.

Μα την ίδια φανερή και ξεδιάντροπη εχθρότητα και την ίδια ανατρεπτική πρόθεση έχουν και το ΚΚΕ και ο Σύριζα (δια στόματος πολλών ειλικρινών μελών του).

Και αυτοί είναι αποκυήματα κάκιστης Παιδείας και Δεξιάς ή Κεντροδεξιάς πολιτικής.

Κι έτσι επιπρόσθετα ξεχύνεται ο σαθρός, άρρωστος συναισθηματισμός για την κα Φύσσα, για να καλύψει τα κενά της κίβδηλης λογικής.

Ο φτηνός αυτός συναισθηματισμός είναι η νούμερο Ένα κακοποίηση της αλήθειας, δικαιοσύνης και εντιμότητας.

Και δυστυχώς πληθαίνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *