Ε1240: Kομμουνισμός αμετανόητος

Ε1240: Kομμουνισμός αμετανόητος

Ευτυχώς που ακόμα σε μεγάλο βαθμό εξαρτόμαστε οικονομικά από διάφορα ταμεία της ΕΕ. Διότι δίχως αυτήν τη βοήθεια οι αναρχοαριστεροί δεν θα δίσταζαν να σμπαραλιάσουν τη χώρα. Ακόμα και τώρα προσπαθούν, κάθε παράταξη με τον τρόπο της (ΚΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Μπαρουφάκηδες κλπ.), να προκαλέσουν χάος και α-ταξία προβάλλοντας φέϊκ κρίσεις και υπονομεύοντας τότε ύπουλα την άτολμη κυβέρνηση.

Είδαμε πώς απέρριψαν τις αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον των εγκληματιών που πωλούσαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και έτσι έθεταν σε αυξημένο κίνδυνο την κοινωνία.

Είδαμε πώς πρωτοστατούσαν στην αρχική φάση της πανδημίας με απαξίωση ως και απόρριψη της ύπαρξης του κορωνοϊού – διότι ήταν τέχνασμα των καπιταλιστών της παγκοσμιοποίησης. Και πόσο αντιστάθηκαν στον εμβολιασμό και μετά στην υποχρεωτικότητα για υγειονομικούς δημόσιους υπαλλήλους και άλλους.

Και θα δούμε και άλλα διότι ο ιός της εξουσιολαγνείας δεν θεραπεύεται σε αυτούς τους παρανοϊκούς όχλους.

Είδαμε και την συμπεριφορά τους στην κηδεία του Θεοδωράκη. Εγώ προσωπικά δεν νομίζω πως ο Μίκης ήταν τέτοια οικουμενική προσωπικότητα ή τόσο σπουδαίος συνθέτης και πολιτικός. Μα οπωσδήποτε ήταν ενωτικός. Και οπωσδήποτε πολλοί ξένοι (και δεξιοί Έλληνες) τον θεωρούν, ή έτσι λένε, “οικουμενικό”!

Οπότε ο Κουτσούμπας, που οπωσδήποτε έχει περισσότερη τσίπα από τον Τσίπρα και τους ανύπαρκτους άλλους “ηγέτες” κα Φώφη (τότε) και Βαρουφάκη, είχε μοναδική ευκαιρία να φερθεί ως εχέφρων ενωτικός πολιτικός και όχι μικροκομματικός, μικρόκαρδος πολιτικάντης που δεν καταλαβαίνει τίποτα από την πραγματικότητα μα προτιμά να ζει με τους όχλους του στα σάβανα της Σοβιετίας την οποία εξόρισαν και αυτοί οι Ρώσοι ακόμα. Πώς ;

Μα θα μπορούσε τόσο εύκολα να τονίσει την οικουμενικότητα του Μίκη τόσο στη μουσική του όσο και στην πολιτική του. Ήταν ή δεν ήταν υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου σε μια κυβέρνηση της επάρατης Δεξιάς; Αυτός δεν είχε προσεγγίσει τον εξόριστο Καραμανλή και απεσταλμένος των Δυτικών και, αγαπημένο παιδί της Μόσχας, ως απεσταλμένος των Σοβιετικών; Αυτός δεν βροντοφώναξε το ανατρεπτικό σύνθημα “ Ή Καραμανλής ή τανκς” ;

Όχι, ήταν ο Μίκης που πολέμησε στα Δεκεμβριανά- και ηττήθηκε! Το τελευταίο δεν λέγεται όμως.

Ο Κουτσούμπας μέσω του εκπροσώπου του ΚΚΕ είχε την αβρότητα, τέλος πάντων, να καταδικάσει τις ασχήμιες που εκτοξεύθηκαν κατά του ίδιου του Μητσοτάκη έξω από το ναό “προς το περιεχόμενο [και] προς τη στιγμή και τον χώρο”!!

Τώρα, πάλι, κανείς μα κανείς “ηγέτης”(!) ή εκπρόσωπος των αντιπολιτευόμενων δεν βρίσκει να πει μια καλή κουβέντα για τα δύσκολα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζει ο Μητσοτάκης, ερήμην της ΕΕ. Μόνο μοχθηρή κριτική σάμπως και αυτοί θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο. Σάμπως και δεν τους βλέπουμε καθημερινά να κουτουλούν ντουβάρια ανεφάρμοστων παραληρημάτων. “Μια ανάσα που όμως δεν είναι λύση” ήταν το καλύτερο, τσιγκούνικο σχόλιο.

Μα τα τσογλάνια του Τσίπρα πανηγύριζαν (πλάι σε έναν ενωτικό νεκρό κομμουνιστή) τότε, όπως και τώρα, απειλώντας πως αυτές οι ασχήμιες ήταν “μόνο η αρχή”!

Με τη συνηθισμένη απροσμέτρητη αλαζονεία και κυνικότητά του ο Τσίπρας τα δέχτηκε όλα ως αβρές εκφράσεις της δικής του πανέξυπνης αντιπολιτευτικής στρατηγικής! Ο κομμουνιστάκος “πολιτικός μηχανικός” που δεν ξέρει πόσες μοίρες έχει ένας κύκλος! Τέτοιος συνεχίζει και θα μείνει για όσο μείνει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *