Ε1436: Ρωσικές απώλειες (2)

Ε1436: Ρωσικές απώλειες (2)

Η πρώτη και μεγαλύτερη απώλεια είναι η φαντασιακή φήμη πως ο ρωσικός στρατός είναι σπουδαίος. Η αποτυχία του να επιτύχει μέρος του αρχικού του σχεδίου σε μια βδομάδα (όπως η κατάληψη του αεροδρομίου Αντώνοφ, επίσης γνωστό ως Χοστομέλ) έδειξε ανατριχιαστικές αδυναμίες σε ανθρώπινο υλικό (ηγεσία και άντρες), οργάνωση, οπλισμό, τεχνολογία, λογιστικά (διανομή κλπ). Ο βομβαρδισμός μη-στρατιωτικών στόχων και ο θάνατος αμάχων, επίσης, αναδεικνύει ανόητο αντιεπαγγελματισμό, προχειρότητα και ωμότητα.

Οι κινούμενοι αποτεφρωτήρες προδίδουν μια απάνθρωπη διάθεση απέναντι στους ίδιους τους δικούς τους άνδρες και τις οικογένειές τους. Καίνε τα πτώματα και μετά δηλώνουν τους νεκρούς ως “αγνοούμενους”! Στα τέλη Μαρτίου, προμήθευσαν τους Ουκρανούς με μαύρες σακούλες για να μαζεύουν του νεκρούς Ρώσους! Τέτοια είναι η φροντίδα τους!

Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι απώλειες σε άνδρες ήταν περίπου 1.300. Σύμφωνα με μη-ρωσικές πηγές, 15.000 και σύμφωνα με Ουκρανούς 17.000! Οπότε, δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 15.000!

Σύμφωνα με το ουκρανικό ΓΕΣ είχαν καταστραφεί ρωσικά –

Αεροσκάφη: 123 και ελικόπτερα: 127.

Τανκς: 586 και 1.694 οχήματα οπλισμένα. Στη φωτογραφία ένα κατεστραμμένο άρμα με εκτοξευτήρα θερμοβαρικών πυραύλων.

Τάνκς: 73, 66 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 7 σκάφη.

Πυροβολαρχίες: 302 κι εκτοξευτήρες ρουκετών: 9

Συστήματα αεράμυνας: 54.

Από την άλλη το κόστος του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Ουκρανή υπ. Οικονομικών Γιούλια Σφιριντέκο, ανέρχεται σε 564 δις. δολάρια.

Μα η μεγαλύτερη απώλεια είναι το ξέσκισμα της αξιοπιστίας της Ρωσίας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *