Ε989: Φωτογραφήσεις

Ε989: Φωτογραφήσεις

Για τον τσιπρισμό του κ. Μητσοτάκη έχουμε γράψει εκτενώς. Το «Τσ» ακούγεται και στο δικό του επίθετο. Μα και αν δεν ακουγόταν, είναι απίστευτα δύσκολο να βρεις Έλληνα πολιτικάντη δίχως τσιπρισμό (=αντιφατικότητα, ασυναρτησία, εξαπάτηση).Τς Τς!

Ο πρωθυπουργός πολύ ορθά και πολύ καθυστερημένα επέβαλε το 2ο λόκνταουν για να διακοπεί η τρομερή κούρσα εξάπλωσης του δολοφόνου ιού – τον οποίο έχει στείλει η στοργική φύση για να μας νουθετήσει ακόμα μία φορά. Και τον βλέπουμε να φορά τη μάσκα στα Διαγγέλματα και άλλες επίσημες εμφανίσεις.

Τι ήθελε τώρα να επιδοθεί σε ποδηλασία δίχως μάσκα και να φωτογραφηθεί μάλιστα; Εν μέσω πανδημίας σε έξαρση, εν μέσω λόκνταουν με πολλή χαλαρότητα, τι ήθελε να διαφημίσει άθληση και ποδηλασία στην Πάρνηθα;

Κι έτσι ακούγεται πως η διαφήμιση έπιασε και χίλιοι τόσο ετοιμάζονται να κάνουν ποδηλατάδα σε μία ακραιφνώς αντικυβερνητική κίνηση. Γιατί όχι – αφού απαγορεύτηκαν (πολύ ορθά) οι συναθροίσεις για την επέτειο της καταστροφής του αθηναϊκού κέντρου στις 6/12 το 2008 επί (άλλου) αείμνηστου Κωστάκη ακάματου Καραμανλή. (Ναι σκοτώθηκε κι ένας νεαρός που έκανε βόλτα ερχόμενος από τα μακρινά Βόρεια Προάστια!)

Θυμάται άθελά του ο πολίτης τις φωτογραφήσεις του κ. Μπαρούφα Βαρουφάκη στο πολυτελές αθηναϊκό σπίτι του με τα πολυτελή εδέσματα (εν μέσω οικονομικής κρίσης) που φιλοξενήθηκαν στον γαλλικό τύπο (Paris Match). Θυμάται και τον αρχιερέα του τσιπρισμού σε ένα κότερο με κρουσταλλένιο ποτήρι μισογεμάτο κι ένα χοντρό πούρο να κάνουν διακοπές λίγο διάστημα μετά την πυρκαγιά στο Μάτι που απανθράκωσε 100 ανθρώπους – και κανείς δεν έλαβε την ευθύνη μα το ζήτημα κουκουλώθηκε με την πυκνή στάχτη.

Οπωσδήποτε είναι πιο προσεκτικός, πιο προσγειωμένος, πιο προοδευτικός, ο Μητσοτάκης. Μα δεν μπορώ να πω πως με εξέπληξε η περιπέτεια στην Πάρνηθα. Αν εξαιρέσουμε τον Χρυσοχοΐδη, τον πρόεδρο της βουλής και τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής (άντε και τον αηδονόλαλο Άδωνη), η όψη και μόνο των υπουργών προαγγέλει πως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις με ξεσπάσματα έντονης εργασίας για το καλό των πολιτών που τους επέλεξαν ως μη χείριστους. Τουλάχιστον ο Μητσοτάκης είχε τη τσίπα να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για το ατόπημά του. Πρώτη φορά, πραγματικά. Κάτι κι αυτό!

Η φύση μας νουθετεί μα εμείς μένουμε «τα κακά παιδιά της ιστορίας»!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *