Ε977: Μουσουλμανική μισαλλοδοξία

Ε977: Μουσουλμανική μισαλλοδοξία

- in Επικαιρότητα
1

1. Στο Ε975: Ισλάμ και αποκεφαλισμοί παραθέτω ορισμένα χωρία από το Κοράνι που συμβουλεύουν τους πιστούς μουσουλμάνους να πολεμούν υπέρ του Αλλάχ (=Θεού) μόνο ενάντια σε αυτούς που τους πολεμούν (2.190). Κι εξήγησα πως οι φανατικοί δολοφόνοι και τρομοκράτες υιοθετούν τη βία λόγω της βίας στην εμπόλεμη κατάσταση που βρίσκονται οι χώρες τους, συχνά σπαρασσόμενη από εμφύλιους – Σομαλία, Υεμένη, Συρία κλπ. Αυτό, θα έπρεπε να προσθέσω, ισχύει για σήμερα που βλέπουμε αυτές τις συνθήκες σε μουσουλμανικές χώρες και αφηνιασμένος φανατικούς σε δυτικές χώρες που τους φιλοξενούν.

Αλλά από πού προέρχεται η μανία για βία; Διότι οι μουσουλμάνοι την είχαν από παλιά, από τον 8ο αιώνα όταν ακόμα ο Προφήτης ζούσε. Και τότε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ως άμυνα καθώς πολλοί Άραβες τότε μίσησαν τον Μωάμεθ και το θρησκευτικό κίνημά του.

Μα μετά συνέχισαν τη βία και την υποδούλωση άλλων λαών.

2. Δεν θα αναλωθώ εδώ στην ιστορική εξάπλωση του Ισλάμ που επιβλήθηκε με τη βία σε όλη τη Μέση Ανατολή, στην κεντρική Ασία, στη Βόρειο Αφρική και αλλού.

Ούτε χριστιανοί μονάρχες (ή λαοί) στη Δύση (Βυζάντιο, Ευρώπη) ούτε Ινδοί, ούτε Κινέζοι έστειλαν ποτέ απεσταλμένος να πληροφορηθούν για τη νέα θρησκεία, ή ζήτησαν αποστόλους από την Αραβία (Μέκκα και Μεντίνα) να πάνε και να εξισλαμίσουν τον λαό τους.

Οι μωαμεθανοί πιστοί, απεναντίας, έστελναν πρεσβείες σε αυτές τις χώρες και απαιτούσαν από τους βασιλιάδες να αποδεχτούν τη νέα θρησκεία που ήταν η μόνη αληθινή πίστη. Αλλιώς θα δέχονταν επίθεση και θα αναγκάζονταν – διά της βίαιης επιβολής – να ασπαστούν τη νέα μοναδική, αληθινή θρησκεία!

Έτσι επιβλήθηκε και επικράτησε το Ισλάμ σε όλες τις περιοχές.

3. Η βία δεν αναδύθηκε από μόνη της από κάποια ανάγκη. Η βία είναι εντεταλμένη στο ίδιο το Κοράνι, στα λόγια του Προφήτη. Σε μία διατύπωση ή άλλη αυτή η εντολή παρουσιάζεται σε πολλά σημεία στο Κοράνι. Εδώ τώρα θα εξετάσω μερικά χωρία από το Κεφάλαιο 9. Δεν γνωρίζω Αραβικά, έτσι έχω συμβουλευτεί τρεις αγγλικές μεταφράσεις και μία ελληνική. Το ένατο κεφάλαιο λέγεται Αt-Taubah ‘Μετάνοια’.

1) Καμία Συμφωνία/Συνθήκη με απίστους ειδωλολάτρες (musrikun) δεν είναι έγκυρη (9.3,30).

2) Σκοτώστε τους απίστους (musrikun) όπου τους βρίσκετε (9.5).

3) Μην έχετε βοηθούς/φίλους ακόμα και συγγενείς αν είναι άπιστοι (9.23).

4) Ειδωλολάτρες (musrikun) – Εβραίοι και Χριστιανοί – είναι βρώμικοι (najasun) (9.28).

5) Nα πολεμάτε όσους δεν πιστεύουν στη διδασκαλία του Προφήτη ως Aλήθεια (9.29).

6) O Προφήτης ήρθε για να κάνει κυρίαρχο του Ισλάμ πάνω από κάθε άλλη θρησκεία (9.33).

7) Οι Μουσουλμάνοι καλούνται «να σκοτώνουν και να σκοτωθούν» και αυτή είναι «η ανώτερη επίτευξη» (9.111).

8) Οι Μουσουλμάνοι καλούνται να πολεμούν τους απίστους ανυποχώρητα (9.123).

4. Υπάρχουν και άλλα εδάφια με όμοιες οδηγίες μα τα 8 αρκούν για να δείξουν πως η απρόκλητη βία είναι εγγενής στο Ισλάμ.

Ισχυρισμοί ευσεβών (ή πονηρών) Μουσουλμάνων πως το Ισλάμ είναι μία ειρηνική, φιλεύσπλαχνη θρησκεία είναι ανυπόστατοι και ψευδείς.

Αυτό το θέμα και μόνο δείχνει μία έντονη, ανατρεπτική αντίφαση (σχετικά με τα εδάφια 2.190, 4.140, 6.68 που ανέφερα στο Ε975) στο ίδιο το Κοράνι. Αυτό δεν είναι παράξενο: και στα χριστιανικά 4 Κανονικά Ευαγγέλια, υπάρχουν πολλές τρανταχτές αντιφάσεις. Αυτό δείχνει πως οι ευαγγελιστές δεν ήξεραν ή διαστρέβλωσαν και τη βιογραφία και τη διδασκαλία του Χριστού. Ίσως να συμβαίνει το ίδιο και στο Κοράνι.

Πριν κλείσουμε, όμως, αξίζει να κοιτάξουμε και το χωριό 9.126 το οποίο λέει –

«Δεν βλέπουν οι άπιστοι πως βασανίζονται μία ή δύο φορές το χρόνο με κάποια συμφορά; Όμως δεν μετανοούν ούτε προσέχουν».

Αυτή είναι μία ασφαλέστατη διατύπωση να κρίνουμε για την αλήθεια μίας θρησκείας ή μιας κουλτούρας από το ότι ο λαός της βασανίζεται από θεόπεμπτες συμφορές!

Σήμερα οι χώρες του Ισλάμ εκτός του ό,τι έχουν χάσει τη λαμπρότητα παλαιών αυτοκρατοριών, βασανίζονται από διχόνοια και εμφύλιο (=§1) και όλες υποφέρουν από την πανδημία του κορονοϊού και μάλιστα πολύ χειρότερα από την Κίνα ή την ΕΕ!

5. Μα εδώ στο Κοράνι βλέπουμε στα χωρία που παρέθεσα (§3, 9.3, 9.5 κλπ.) μία απόκλιση από την παγκόσμια ηθική αρχή της αβλάβειας – στον Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, Βουδισμό, Ινδουισμό, Ταοϊσμό. Μόνο ξεπεσμένοι βάρβαροι λαοί με κύριο γνώρισμα την αρπαγή και τη βία αγνοούν αυτή τη θεμελιακή αρχή της Ηθικής.

Οπότε τέτοια εδάφια δεν είναι θεόπνευστα και όσοι τα προωθούν δεν είναι θεόπεμπτοι.

Οι Μουσουλμάνοι που εμμένουν στην ιδέα πως η δική τους πίστη πρέπει να κυριαρχήσει ως ανώτερη και να επιβληθεί με βία, πρέπει να μην γίνονται δεκτοί στις Ευρωπαϊκές χώρες.

1 Comment

  1. Το άρθρο φωτίζει αρκετές πτυχές της ''θρησκείας'' του ΙΣΛΑΜ .
    Από τα ανωτέρω προκύπτει πως είναι μία θρησκεία εντελώς αντίθετη με την ΑΒΛΑΒΕΙΑ , αφού από τα εδάφια προκύπτει η οδηγία προς τους ''πιστούς'' Μουσουλμάνος , να φροντίζουν να ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ…. , ΤΩΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ / ΑΠΙΣΤΩΝ , πάσει θυσία…!
    Αραγε η ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ (ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ) δέχεται ή απορρίπτει τα ανωτέρω? Θα παρακαλούσα θερμά να φωτίσετε αυτή την πτυχή του ΙΣΛΑΜ.
    ΒΕΤΑ ΜΑΤΑΘΙΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *