Ε975: Ισλάμ και αποκεφαλισμοί

Ε975: Ισλάμ και αποκεφαλισμοί

Νικόδημος

1. Το Κοράνι λέει (2.190) “Να πολεμήσετε υπέρ του Θεού ενάντια σε αυτούς που σας πολεμάνε. Ο Θεός δεν αγαπά τους επιδρομείς”.

Ο δάσκαλος, τον οποίο αποκεφάλισε ωμά ο Τσετσένος ισλαμιστής, δεν ήταν επιδρομέας, δεν βίαζε, δεν σκότωνε. Προσπαθούσε να διδάξει στους μαθητές του την αξία της ελεύθερης έκφρασης. Πριν ξεκινήσει έδωσε άδεια σε Μουσουλμάνους μαθητές να αποχωρήσουν.

Η ελευθερία έκφρασης είναι υπερβολικά δημοφιλής στη Γαλλία – σε βαθμό γελοιότητας. Δεν χρειάζεται να λοιδορείς με γελοιογραφίες και καρικατούρες τον ιδρυτή μιας θρησκείας ο οποίος λατρεύεται ως προφήτης του Θεού, όπως οι χριστιανοί Απόστολοι και Άγιοι.

Βέβαια, εμείς οι Χριστιανοί συχνά λοιδορούμε τα δήθεν “όσια” της δικής μας εκκλησίας και θρησκείας, οπότε και οι ξένοι θα πρέπει να δείξουν την ίδια κατανόηση. Μα ίσως οι γελοιογράφοι, λοιδορείς και υβριστές θα έπρεπε να είναι πιο ευγενικοί και προσεκτικοί προς τους ξένους.

2. Οι γνήσιοι, πιστοί Ισλαμιστές θα έπρεπε ούτως ή άλλως να γνωρίζουν τα ακόλουθα εδάφια από το Κοράνι: (α) 4.140: Και σας έχει καταδειχθεί στο Καλό Βιβλίο πως όταν ακούτε [να απαγγέλλονται] χωρία του Αλλάχ και αυτά να κοροϊδεύονται ή να καθυβρίζονται [από μη πιστούς], εσείς να μη μένετε με τους υβριστές… Αλλιώς θα είστε σαν αυτούς. (β) 6.68: Όταν βλέπετε κάποιους που χρησιμοποιούν προσβλητική ομιλία για τα ιερά γραπτά μας, τότε απομακρυνθείτε ωσότου αυτοί στραφούν σε διαφορετική συνομιλία.

Υπάρχουν πιστοί Μουσουλμάνοι που προσπαθούν ειλικρινά να ζουν σύμφωνα με τις οδηγίες του Ισλάμ, σύμφωνα με τις εντολές στο ιερό Κοράνι. Όπως υπάρχουν καλοί Χριστιανοί που προσπαθούν να ζουν σύμφωνα με τις οδηγίες στη διδασκαλία του Χριστού. Κι έτσι ανέχονται προσβολές και ύβρεις και συγχωρούν. Υπάρχουν, όμως, και πάρα πολλοί που είναι φανατισμένοι και άρρωστοι σε διάνοια και καρδιά και δεν ανέχονται και δεν συγχωρούν.

Έτσι και οι δηλητηριασμένοι με φανατισμό Ισλαμιστές (κατ’ όνομα) δεν ανέχονται, δεν θέλουν να καταλάβουν και να συγχωρέσουν. Γιατί δεν γνωρίζουν τα χωρία του Κορανιού που παράθεσα. Γνωρίζουν τη βία και τους σκοτωμούς και το μίσος που απορρόφησαν στις πατρίδες τους όπου η βία και οι σκοτωμοί είναι δημόσια, κοινή, καθημερινή εμπειρία.

3. Οι φανατικοί χριστιανοί δείχνουν όμοια μισαλλοδοξία. Στις ΗΠΑ από τα τέλη 2015 και δώθε καταγράφεται μια επίθεση σε τζαμιά και άλλους τόπους λατρείας Μουσουλμάνων κάθε τρεις μέρες! Το 2019 μόνο η Οργάνωση ενάντια στη Δυσφήμηση (The Anti-Defamation League) κατέγραψε 2107 περιπτώσεις βίας κατά Εβραίων στη χώρα.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως κανένας δεν κερδίζει από τέτοιες πράξεις – ούτε τα θύματα ούτε οι δράστες. Και οι δυο πλευρές χάνουν από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους, μα πιο πολύ οι δράστες.

Το Ισλάμ έχει τώρα γίνει σχεδόν συνώνυμο με μισαλλοδοξία και τρομοκρατία – μια απάνθρωπη θρησκεία, μια κουλτούρα κτηνωδίας. Ακόμα και πολλοί γεννημένοι μα καθόλου θρήσκοι Μουσουλμάνοι έχουν στραφεί κατά της θρησκείας τους με αηδία.

Και η αποστροφή που όλος ο Δυτικός κόσμος τώρα νιώθει προς το Ισλάμ, στρέφεται και κατά των πιστών που δεν θα ήθελαν να βλάψουν ούτε μύγα.

4. Βλέπετε, οι τζιχαντιστές αποκεφάλιζαν (και φυσικά το κάνουν ακόμα όπου μπορούν) άπιστους αιχμαλώτους. Αυτή είναι η αιμοβόρα, μοχθηρή, αρρωστημένη νοοτροπία τους.

Λίγες μέρες μετά τον αποκεφαλισμό του εκπαιδευτικού από τον αλλόφρονα Τσετσένο, ένας Τυνήσιος νεαρός που πήγε στη Γαλλία για μια καλύτερη ζωή επιτίθεται και μαχαιρώνει τρεις γυναίκες στην Εκκλησία – η μια αποκεφαλίστηκε την ώρα που προσευχόταν! Αυτές δεν γελοιοποιούσαν ή εξύβριζαν το Ισλάμ!

Οι γνωστοί, φίλοι και συγγενείς πώς να μην αισθανθούν αποτροπιασμό και την ορμή της εκδίκησης να φουντώνει μέσα τους;

“Δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι Ισλάμ”, λέει ο Ερντογάν.

Συμπεριλαμβάνει και τη βία, τη γενοκτονία και τον αποκεφαλισμό αθώων αλλόθρησκων ενώ προσεύχονται στον δικό τους Θεό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *