Ε980: Το βδέλυγμα του συνδικαλισμού

Ε980: Το βδέλυγμα του συνδικαλισμού

Από ότι θυμάμαι, ο συνδικαλισμός ξεκίνησε στη Βρετανία γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα έτσι που οι εργαζόμενοι σε χειρωνακτικές εργασίες κυρίως να έχουν κάποια προστασία από τις αυθαιρεσίες ασυνείδητων εργοδοτών και εξασφάλιση καλών συνθηκών εργασίας. Ήταν μια προέκταση των μεσαιωνικών Συντεχνιών που προστάτευαν τους τεχνίτες κι εμπόρους από ανάξιους εισβολείς στον χώρο ή κλάδο τους.

Και ο συνδικαλισμός και ο συντεχνιασμός, δυστυχώς, όπως όλες οι καλές πρακτικές του παρελθόντος ξέπεσαν σε διαφθορά, σαπίλα και προώθηση των δικών τους συμφερόντων σε βάρος της κοινωνίας που υποτίθεται (και οι ίδιοι διατυμπανίζουν πως) υπηρετούν.

Αυτά τα γράφω με αφορμή την αναμενόμενη εγκληματική συμπεριφορά των εκπαιδευτικών (;) συνδικαλιστών που μποϊκόταραν με αθέμιτα μέσα τις αρχαιρεσίες των δικών τους εκλογών με ηλεκτρονική διαδικασία. Μόνο μια χειρότερη φάρα από αυτούς υπάρχει – εκείνη των πολιτικάντηδων που τους εξέθρεψαν για κομματικούς λόγους αυτά όλα τα χρόνια! Ίσως και η φάρα των Πρυτάνεων.

Και βλέπουμε για μια ακόμα φορά τον σχετικό τομεάρχη του Σύριζα (που εκπροσωπεί ότι χειρότερο από αμορφωσιά, παραλογισμό και τρομοκρατία υπάρχει στη χώρα μας και τον πιο φτηνό, χυδαίο συναισθηματικό ανθρωπισμό) κ. Ν. Φίλη να επαίρεται με τη συνηθισμένη ψευδολογία ενάντια σε κάθε υγιές μέτρο για την ‘αποδοκιμασία της κυβέρνησης’ από τους πολιτικά (=Συριζικά!) καθοδηγούμενους συνδικαλιστές.

Το καινούριο ρηξικέλευθο μέτρο να συνέρχονται οι εκπαιδευτικοί εκτός εργάσιμων διδακτικών ημερών, δηλαδή Σάββατο, και να κάνουν τις εκλογές τους και μάλιστα ηλεκτρονικά (ή on line) όπως γίνεται σε όλες τις προοδευτικές χώρες της ΕΕ και του κόσμου, είναι μια καλή μεταρρύθμιση, επιτέλους, αυτονόητη για λογικούς πολίτες που ‘σπάει το απόστημα…της καπηλείας των προνομίων, της αναξιοκρατίας και του ελέγχου επί δημοκρατικών διαδικασιών’ από τα καθάρματα των συνδικαλιστών.

Εκπαιδευτικός σύζυγος φίλου της στήλης (= Πύλαρου) μας ειδοποιεί πως δεν της έστειλαν αυτοί οι ‘δημοκράτες’ της συμφεροντολογίας τα διαπιστευτήρια, όπως σε εκατοντάδες άλλους, για να μην ψηφίσουν. Η υπεύθυνη διεύθυνση δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της!

Και στο τέλος των διαδικασιών, αυτοί οι σαλεμένοι του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού απαίτησαν λίστα με όσους εψήφισαν. Για ποιον λόγο; Ίσως για να τους εκφοβίσουν;…

Ποιοι νομίζετε είναι οι λόγοι που αυτοί οι συνδικαλιστές αντιστέκονται (με τη συμπαράσταση των επίσημων τσιπριστών του Σύριζα) σε μια καινοτομία που εδώ και δεκαετίες εφαρμόζεται στις ποτισμένες χώρες της Δύσης;

Όταν εξετάσετε τους λόγους που αυτοί επικαλούνται διαπιστώνετε πως πρόκειται για παράνοια πρώτης ποιότητας. Στην πραγματικότητα δεν παρουσιάζουν κανέναν λόγο!

Δύο είναι οι πραγματικοί και ανομολόγητοι εκ μέρους τους λόγοι:

α) Χάνουν τις άδειες που έπαιρναν πριν από και την ημέρα των εκλογών. Πριν τις εκλογές έτρεχαν να προωθήσουν την υποψηφιότητά τους. Χάνουν επίσης ορισμένα προνόμια σε περίπτωση που δεν εκλέγονταν.

β) Χάνουν τον έλεγχο της ψηφοφορίας, καθώς περίμεναν τους ψηφοφόρους έξω από τις αίθουσες με τις κάλπες για να τους ‘καθοδηγήσουν’ στην ψήφο τους. Φαντάζεστε πόσο ελεύθερα ψήφιζαν ως τώρα οι ανεπηρέαστοι εκπαιδευτικοί.

Πρόκειται για μια χούφτα χυδαίων ακαμάτηδων, δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους και να μπορούν να απορρίπτουν κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση στον σπουδαιότερο χώρο της κοινωνία μας για το μέλλον των παιδιών μας – την Εκπαίδευση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *